Mobil hírek 200 Wattos gyorstöltés a Xiaomi-tól

2021 jĂşnius 3

0

200 Wattos gyorstöltés a Xiaomi-tól

200 Wattos vezetékes gyorstöltés a Xiaomi-tól

200 Wattos vezetékes gyorstöltés a Xiaomi-tól

A gyártók folyamatos harcot folytatnak, a vásárlók kegyeiért, és ennek egyik módja a gyorstöltés. A Xiaomi pedig, ezúttal bemutatta, az eddigi leggyorsabb töltési sebességet.

A teszt, egy egyedi gyártású Xiaomi Mi 11 Pro-val zajlott. A töltés 200 Watton történik, amelynek köszönhetően csupán 8 perc alatt sikerült 100%-ra töltenie egy 4.000 mAh-ás akkumulátort.

A telefon, vezeték nélkül 120 Watton tölthető amelynek köszönhetően csak 15 percre volt szükség a teljes töltöttség eléréséhez.

A 200 W-os HyperCharger töltővel az első 10%-os töltöttség eléréséhez mindössze 44 mp-re volt szüksége. A további 3 perc alatt elérte az 50%-ot, majd újabb 3 perc alatt elérte a teljes 100%-os töltöttséget.

A töltés alatt a töltési teljesítmény 15 W és 198 W között ingadozott.

120 Wattos vezetéknélküli gyorstöltés, a Xiaomi-tól

120 Wattos vezetéknélküli gyorstöltés, a Xiaomi-tól

A vezeték nélküli töltés során, az első 10%-ot 1 perc alatt elérte. A 7. percnél a telefon 50%-os töltöttséget mutatott, majd a 15. percre érte el a 100%-os töltöttséget.

Természetes, hogy ez egy technológiai demonstráció volt. Ezért, senki ne számítson arra, hogy ezzel a töltési teljesítménnyel bármelyik gyártó egyhamar a piacra küldi majd a telefonját hiszen, egy ilyen teljesítményű töltés, az akkumulátor jelentős károsodását okozza.

Ettől függetlenül, a két töltési eredmény világrekordnak számít.

Frissítés:

Időközben kiderült, hogy a bemutatott demonstrációval kapcsolatosan felmerült kérdéseket, meg is válaszolták. A sok kérdés közül, az egyik legfontosabb az volt, hogy egy ilyen teljesítményű töltés, milyen mértékben csökkenti az akkumulátor teljesítményét, és azon keresztül az élettartamát.

Ahogy azt a Xiaomi szóvivője elmondta, ilyen teljesítményű töltéssel az akkumulátor kapacitása, hozzávetőlegesen 800 töltési ciklus alatt 20%-ot csökken. Ez pedig gyakorlatilag annyit jelent, hogy egy 5.000 mAh-ás akkumulátor kapacitása 2 év alatt 5 ezerről 4 ezer mAh-ára csökken. Ez, első hallásra elfogadhatónak tűnik.

Forrás:
GSMArena
Mobilarena




Ugrás a tetejére ↑