Mobil hírek A Samsung Galaxy M02 itt van, de jó?

2021 február 13

0

A Samsung Galaxy M02 itt van, de jó?

Reklám

a Samsung Galaxy M02 ára pont annyi, mint a vele azonos szinten levő, fapados mobiltelefonok ára. Indiában kb 30ezer Ft-nak megfelelő összegért árulják.

Samsung Galaxy M02

Február 9-én jelent meg Indiában, a Samsung Galaxy M02, ahol a telefon induló árazása mindössze 6800 Indiai rúpia lett. Ez pedig megdöbbentően kevés, hiszen nagyjából 4x-es szorzóval kell számolnunk, ha ezt az összeget Forintra akarjuk átszámolni.

Ez az összeg viszont, ne lepjen meg senkit. Mire ideér ez a telefon, jóval többe fog kerülni, hiszen sok egyéb költség is rákerül a fenti összegre. Ezzel szemben, végre tényleg egy olcsónak nevezhető telefont kapunk majd a Samsung Galaxy M02 név alatt.

Az amit sokan buktatónak gondolnak, természetesen a hardver. De nem feltétlenül az. A telefon 6.5 hüvelykes képernyője miatt, simán hozza a mostani gigaképernyős trendet, és ebbe az 5.000 mAh-ás akku is benne van. De itt, kb meg is áll a modernizáció.

A Samsung Galaxy M02 töltése microUSB 2.0-ás porton történik, amit szerintem minimum illett volna Type-C-re cserélni. 5.000 mAh-ás akkumulátorhoz illene valamilyen gyorstöltés, de ilyenről semmi hírt nem kapott a piac. Az Android 10-es oprendszeren alapuló One UI 2.0-ás kezelőfelülettel nincs baj. Nincs gond azzal sem, hogy a telefon a Mediatek MT6739W chipsetet kapta, mert ezért az összegért nem csúcskategóriás telefont vár az ember. Ezért ebbe az összegbe simán belefér, hogy az újonnan megjelent telefon hardvere, már a 3. évét tapossa.

De, azt már nem tartom túl nagy örömnek, hogy a telefont 2 Gb, vagy 3 Gb RAM-mal szerelve választhatjuk. Hiszen a chipset természetesen kezelne többet is, de valamimért nem fért bele alapnak az, hogy legalább 4Gb-ot kapjon a telefon. Szerintem ez gond.

Mert, aki ennyire olcsó telefont vesz, az esetek többségében azért teszi, mert nem multimédiás centerként, vagy játékkonzolként, esetleg fényképezőgépként tekint erre az eszközre. Annak látja, ami valójában is lenni akar. Egy telefont lát benne. Ennek megfelelően nem is cserélgeti túl gyakran, hiszen a feladatát a régebbi hardver is tökéletesen ellátja.

Ezért azokat a vásárlókat, akik ilyen kaliberű telefonokat választanak, nem vágja majd földhöz a tudat, hogy csak 32Gb háttértár van a telefonban. Hiszen valószínűleg nem is fogja kihasználni. Nem lesz gondja azzal, hogy csupán 13Mp-es elsődleges, 2Mp-es makró, és 5Mp-es szelfikamera van benne.

Azonban, lesz egy bökkenő a dologban. A rendszer és szoftverfrissítések ilyen kevés memória mellett egyre lassítják majd a telefont. És ezen, a gyakori újraindítás sem fog segíteni.

A fentiek alapján mindenki megkapta a választ, a címben szereplő kérdésre. Jó dolog, hogy végre van egy Samsung a piacon, ami tényleg piti áron kapható. Azért jó dolog, mert sokakban él a hit, hogy a Samsungok esetében is a fogyasztói ár, eléggé jelentős hányadát a márkanév miatt fizetjük ki. Be kell látnunk, ebben van valami igazság. De annak, aki a telefon lassúságával együtt tud majd élni, természetesen jó választás lesz ez a telefon.

Ezzel szemben a Samsung Galaxy M02 ára pont annyi, mint a vele azonos szinten levő, fapados mobiltelefonok ára. Talán egyetlen különbség van más filléresnek nevezett telefonok és a Samsung Galaxy M02 között. A márka, amivel a minőségre asszociál az ember.

Forrás:

gsmarena.com
gadgets.ndtv.com
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑