Mobil hírek A Samsung ISOCELL HP1, a világ első 200 MP-es okostelefon-kameraérzékelője

2021 szeptember 10

0

A Samsung ISOCELL HP1, a világ első 200 MP-es okostelefon-kameraérzékelője

Reklám

A Samsung végre bemutatta a régóta pletykált 200 megapixeles ISOCELL kameraérzékelőt. Az ISOCELL HP1 a vállalat (és a világ) első 200 MP-es okostelefon-kameraérzékelője.

Dinamikus pixelkötegelő technológiával rendelkezik, amely a környezeti fénytől függően beállítja a kimeneti felbontást az optimális eredmény érdekében. A vállalat bemutatta az ISOCELL GN5 vékony, 50 megapixeles kameraérzékelőt is okostelefonokhoz.

ISOCELL HP1

A Samsung ISOCELL HP1, a világ első 200 MP-es okostelefon-kameraérzékelője

A világ első 200 MP-es okostelefon-kameraérzékelője

Az ISOCELL HP1 egy 1/1,22 hüvelykes, 200 MP-es érzékelő, amelynek natív pixelmérete 0,64 μm. A megvilágítási helyzet alapján teljesen új ChameleonCell technológiája teljes képpontos renderelést, 2 × 2 képpont binget vagy 4 × 4 képpontos binget kínál. 2 × 2 képpont binning módban az érzékelő 50 MP -es képeket kínál 1,28 µm képponttal.

4 × 4 képpont binning módban az ISOCELL HP1 12,5 MP -es képeket kínál 2,65 μm pixelmérettel. Az érzékelő támogatja a 8K videofelvételt 30 kép / mp sebességgel, a 4K videofelvételt 120 kép / mp sebességgel és meglehetősen széles látómezőt.

A vállalat nem árulta el, hogy melyik autófókusz technológiát használják, ehhez az érzékelőhöz.

Samsung ISOCELL GN5

ISOCELL GN5 a vállalat legújabb, vékony, 50 megapixeles kameraérzékelője

ISOCELL GN5

Az ISOCELL GN5 a vállalat legújabb, vékony, 50 megapixeles kameraérzékelője. Ez a világ első 50 megapixeles okostelefonos kameraérzékelője, amely Dual Pixel Pro autófókuszos technológiával rendelkezik, minden irányú automatikus élességállításhoz.

Ez egy 1/1,57 hüvelykes érzékelő, amelynek natív képpontmérete 1 μm, de támogatja a 2 × 2 képpontos binget, 12,5 MP-es képekhez gyenge fényviszonyok mellett is.

Emellett, egy pixel elkülönítési (Front Deep Trench Isolation – FDTI) technológiával is rendelkezik. Ez a megoldás, a lehető legtöbb fényt elnyeli egy pixel belsejében, így csökkenti az áthallást az alacsonyabb zaj érdekében. Támogatja a 8K 30fps és 4K 120fps videofelvételt is.

Samsung mindkét új ISOCELL kameraérzékelője, jelenleg elérhető mintavételre, és valamikor jövőre láthatunk okostelefonokat ezekkel a kameraérzékelőkkel. Ezen érzékelők egyike sem olyan lenyűgöző és rugalmas, mint az ISOCELL GN2 , amely a Samsung legnagyobb érzékelője, és rendelkezik Dual Pixel Pro autófókusszal.

Duckhyun Chang, a Samsung Electronics kameraérzékelő üzletágának alelnöke, az alábbiakat mondta. „A Samsung úttörő szerepet játszik az ultrafinom pixeles technológiákban, amelyek a magas felbontású képérzékelőket a következő szintre emelik. Az akadályokat áttörő ISOCELL HP1 és az ultragyors automatikus élességállítást biztosító ISOCELL GN5 révén a Samsung, továbbra is vezető szerepet tölt be, a következő generációs mobil képalkotó technológiák terén. ”

Forrás: sammobile.com
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑