Mobil hĂ­rek Xiaomi Mi Mix 4

2021 augusztus 12

0

Augusztus 10-én megjelent a Xiaomi Mi Mix 4-es, a gyártó legújabb telefonja.

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi Mi Mix 4

Már 5 éve annak, hogy a Xiaomi piacra dobta az első Mix telefont, amely azóta sorozattá vált.

Az akkor megjelent telefon, egy koncepció telefon volt de, a Mi Mix 4-es már egy valódi tömegtermék. Ez pedig, jól szimbolizálja a gyártó technológiai fejlettségét.

Ennek a technológiának az általunk legjobban várt része természetesen, a már előre beharangozott kijelző alatti kamera. A CUP (Camera Under Panel) technológia, már a harmadik generációs fejlesztés eredménye. Ennek egyik alapja, a kamera fölötti 400 ppi (pixel per inch) képpont sűrűségű kijelzőfelület. Ennek segítségével teszik láthatatlanná, a kijelző alatti 20 MP-es, 22 mm-es, széles látószögű szelfikamerát.

A 6.67 hüvelykes OLED kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel, és 1080 x 2400 pixeles felbontással rendelkezik.

Bár a Honor már régebben beharangozta, hogy az új telefonjuk a Qualcomm SM8350 Snapdragon 888+ 5G chipsetjével kerül majd piacra, ezt a lépést azóta sem tették meg. Ennek köszönhetően a két simkártyás, 225 grammos Xiaomi Mi Mix 4-es az első olyan telefon, amely ezzel a chipsettel került ki a nyilvánosság elé.

A telefont 8, vagy 12 GB RAMmal és 128, 256, vagy 512 GB háttértárral lehet majd megvásárolni. Valószínűleg, ennek a memóriakiosztásnak is köszönhető, hogy a tárolókapacitást, nem lehet memóriakártyával bővíteni.

A Mi Mix 4-es tokozása sem mindennapi. Az alumínium keretbe süllyesztett kijelző, Gorilla Glass Victus védelmet kapott, a hátlapot pedig kerámiából készítették el. A telefon IP53-as, vagyis por és fröccsenő víz elleni védelmet kapott. Vakuzni, egy dual led-es vakuval lehet.

A Xiaomi Mi Mix 4-es hátlapján található kamerarendszer lelke egy 108 MP-es Samsung HMX érzékelő. Másodlagos kameraként, egy 13 MP-es ultraszéles kamera és egy 8 MP-es teleobjektív, amely 5x-ös periszkóppal rendelkezik.

A Mi Mix 4-es egy 4.500 mAh-ás akkumulátort kapott, amelyet akár 120 watton tölthetünk vezetéken, és 50 watton pedig vezeték nélkül. Ez előbbi töltés során, a Xiaomi állítása szerint, a telefon kb. 15 perc alatt éri el a teljes töltöttségi szintet.

Az 50 wattos vezeték nélküli töltés során ez az idő 23 perc lesz, ami lássuk be, még mindíg nagyon gyorsnak számít. A telefon, támogatja a Quick Charge 4-es és a Power Delivery 3.0-as töltési szabványokat.

A telefon első indításakor az Android 11 alapokra épülő, MIUI 12.5-ös kezelőfelületével nézhetünk szembe.

A gyártó, eddig csak a kínai bevezetést erősítette meg. A Xiaomi Mi Mix 4-es hivatalosan Augusztus 16-án kerül a boltokba. Várható ára, kb. 660 Euró körül kezdődik.

Forrás:
GSMArena
blog.mi.com




Ugrás a tetejére ↑