Motorola telefonok Motorola Edge S

2021 január 30

0

Bemutatták a Motorola Edge S-t

Motorola Edge S

A telefon ára Kínában csupán 90 ezer Ft-nak felel meg, mire Magyarországra ér állítólag 150.000 Ft alatt lehet az ára.

2021 január 26-án bemutatták, a Motorola Edge S-t, de egyelőre csak kínában kapható. A telefon nagyon pofás lett, lévén, hogy a gyártó szakított a mobilokon már megszokott hátlapi kamerasziget kialakítással.

A 4 azonos méretű lencsét nem egymás alá vagy mellé helyezték el, hanem bnégyzet alakban. Érdekesség még, hogy csak kismértékben emelkednek ki a hátlapból. De, az elrendezés eléggé érdekes megjelenést ad a mobilnak, legalábbis a már megszokott lencseelhelyezésekhez képest.

A lencsék közül az elsődleges kamera 64 Mp-es lett, ez egy széles látószögű lencsét kapott. A másodlagos, ultraszéles látószögű kamera 16Mp-es lett, a makrókamera pedig 2 Mp-es fix fókusztávolsággal.

Szelfizésre, a képernyő bal felső sarkában két kamerát kapunk. Egy 16Mp-est, és egy 8Mp-es széleslátószögű kamerát is.

A Motorola Edge S nem számít kisméretű telefonnak. A súlya 215 gram, a kijelzője pedig, 6,4 hüvelyk képátlóval rendelkezik. Ezt öleli körbe, a 168.38 x 73.97 x 9.69mm-es tokozás. Ez a kijelző 90Hz-es képfrssítést tud, és HDR 10-es szabványt is támogat.

Nyolc magos processzor hajtja a Motorola Edge S-t, Adreno 650-es grafikus processzor felel a megjelenítésért, és a kettő közé, egy gyors Qualcomm Snapdragon 870-es chipset került.

Memória terén sem fukarkodott a gyártó. Két féle változatban vásárolhatod meg. 6/128
Gb-os, vagy 8/256Gb-os változatot gyártanak belőle. Ha ez enm lenne elég, a két simkártyás telefont, akár 1 Tb-nál nagyobb microSDXC kártyával bővítheted.

Természetesen, bekerült egy 5.000 mAh-ás akkumulátor is, amit 20 watton lehet tölteni. Támogatja a WiFI6-ot, van benne NFC, Bluetooth 5.1 és persze, nem maradt el a 3.5mm-es jack aljzat sem. A töltéshez használt Type-c portot, display portnak is használhatod.

A Motorola Edge S ára Kínában csupán 90 ezer Ft-nak felel meg, de mire Magyarországra ér, állítólag valahol 150.000 Ft alatt fog megállni az ára. Ha ez így lesz, szubjektív véleményem szerint, akkor is meg fogja érni az árát. Hiszen a fentiekből te is láthatod, hogy ez a telefon egy erős felső- középkategóriás telefon lett.

Forrás:
xda-developers.com
mobilarena.hu




Ugrás a tetejére ↑