Mobil hĂ­rek

2019 november 10

0

Itt a Smartisan Jianguo Pro 3, a TikTok mobil!

TikTok mobil, Jianguo Pro 3 vagy Nut Pro 3

TikTok mobil, Jianguo Pro 3 vagy Nut Pro 3

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance kitalálta, hogy ők is mobiltelefont fognak csinálni. Ennek nekibuzdulva, gyorsan meg is vették a Smartisan nevű mobiltelefongyártó céget, amely kínában már ki is adta a Jianguo Pro 3-at. A ByteDance hivatalosan is megerősítette, hogy a telefon nem fog megjelenni amerikában de ha európában megjelenik, akkor a neve Nut Pro 3 lesz majd.

Természetes, hogy a telefonon előre telepítve megtalálható, a TikTok kínai változata is, amit már a zárképernyőről elérhetsz majd. Gondolom, az európában megjelenő telefonokra nem a kínai, hanem a Play Store-ból letölthető nemzetközi TikTOk verziót fogják előtelepíteni.

A 185 grammos telefon hardvere, viszonylag csúcskategóriásnak számít. Hiszen 4 hátlapi kamerát kapott amelyből a főérzékelő 48 Mp-es. Az ultraszéles látószögű kamerája 13 Mp-es, a teleobjektív 8 Mp-es és a makro kemrája pedig, 5 Mp-es.

Szelfizni a 6.39 hüvelykes képernyőn elhelyezett 20 Mp-es előlapi kamerával lehet majd, ami a TikTok alkalmazás lényegét tekintve, nem meglepő. A rengeteg videót és képet 128GB-os belső tárhelyre /ROM/ mentheted le, szóval egy darabig az is elég lesz. A képernyőn helyet kapott még egy ujjlenyomat olovasó is.

Az egész rendszert egy 2.96GHz-es, 8 magos Qualcomm Snapdragon 855 Plus proci hajtja, és 8Gb memórián át tolja az adatokat. Lássuk be, a 128 Gb háttértérral párosítva azért mostanában, elég jó mobilnak számít.

Az egész eszközt egy 4000 mAh-ás akkumulátor táplálja, amit ha gyorsan lemerít a sok TikTokozás, akkor Quick Charge 4+ szabványú gyorstöltőkkel tölthető. Ezzel, egy ilyen akkut kb.: 1 óra alatt csontig fel tud tölteni.

A telefon természztesen Android alapokon fut, amire ráhúzták a gyártó saját Smartisan OS 7 nevű felületét.

Az előzetes becslések szerint a TikTok telefon ára, hozzávetőlegesen 120ezer Ft körül lesz.

Forrás: theverge.com




Ugrás a tetejére ↑