Mobil hírek Xiaomi Mi 11 Lite

2021 január 11

0

Itt a Xiaomi Mi 11 Lite

Reklám

Megjelent a Xiaomi Mi 11 Lite

Megjelent a Xiaomi Mi 11 Lite

A múlthéten bemutatták végre, a Mi11-es széria legkissebb tudású tagját, a Xiaomi Mi 11 Lite-ot.

A gyártó, természetesen ennél a szériánál is megtartotta azt az érdekes szokását, hogy egy tipust egyáltalán nem, vagy csak minimális módosításokkal ad ki. Csak éppen más típusnéven, vagy más márkanéven.

Biztos lehetne keresni Xiaomi Mi 11-ek között olyat, aminek a specije közel áll a Lite-hoz, vagy akár meg is egyezik vele. De, ami most nekem nagyon szemet szúrt, az a POCO X3 NFC specifikációjával való, hasonlóság. Jó persze! Én értem, hogy almárka, a Xiaomihoz tartozik meg minden, éppen ezért nem is akarok rajta lovagolni.

Mindkét telefon 6.67 hüvelykes, IPS LCD panelt használ a megjelenítéshez. A POCO esetében, ezt Gorilla Glasss 5 védi. Az alaplapra SM7150-ös Qualcomm Snapdragon 732G chipset-et szereltek a Mi11 Lite-nál, ez az X3 NFC esetében SM7150-AC. Mindkét telefon esetében a nyolcmagos Kyro 470-es processzor végzi a számítésokat, és az Adreno 618-as grafikus processzor felelős, a megjelenítésért.

Ahogy a POCO X3 NFC-nél, úgy itt is 64GB ROM /6GB RAM, 128GB ROM / 6GB RAM memóriával szerelt változatokat lehet kapni. Természetesen ezt is UFS 2.1 memóriával szerelték.

Fényképezés.

Az elsődleges kamerája mindkét telefonnak ugyanaz, a széleslátószögű lencsével szerelt 64MP-es érzékelő került be.

Ám itt is van egy kis változás. Hiszen, a Mi11 Lite másodlagos ultraszéles látószögű kamerája, a maga 8 Mp-es érzékelőjével 5Mp-el marad el az X3 NFC-től. Ellenben a Mi11 Lite makrókamerája 5 Mp-es lett, ami a POCO estében csupán 2MP-es lett. A Mi 11 nem kapott mélységérzékelőt, míg az X3 NFC-be, egy 2 MP-es érzékelő került.

Bluetooth-hot 5.0-ásat kapott a Mi11 Lite, az X3 NFC pedig 5.1-esével ellentétben.

Akku terén, a POCO 5160 mAh-ás akkuja veri a Mi11 Lite 5000 mAh-ás akkumulátorát. Igaz, hogy ez nem túl nagy teljesítménybeli különbség, de akkor is létezik. Ezért meg kell említeni.

A Xiaomi Mi11 Lite specifikációját tekintve, vannak még fehér foltok. Tudjuk ugyan, hogy az akkumulátort gyorstöltéssel lehet tölteni, de azt nem, hogy mekkora teljesítményen lehet tölteni.

Nem tudjuk, a MI11 pontos árát sem csak saccolják, hogy Vietnamban valamivel több, mint 100.00 Ft-nak megfelelő összegért fogják árulni.

Egyelőre ennyi információval rendelkezünk és elmondható, hogy a két telefon között, az átlagfelhasználók számára nincs jelentőségteljes különbség. Legalábbis ami a telefonok képességeit érinti.

Az azonban már érdekesebb, hogy a “szerintem” összességében jobb specifikációval rendelkező POCO X3 NFC ára külföldön, még most is 100 ezer Ft alatt van.

xiaomilife.hu
gsmarena
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑