Mobil hĂ­rek OnePlus Nord CE 5G

2021 jĂşnius 18

0

Nagyobb akku, jobb kamera, alacsonyabb áron, Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G

Az OnePlus, tavaly Júliusban adta ki a Nordot és ennek újabb, kiadása lett a OnePlus Nord CE 5G. Igaz, újabb kiadás, ez azonban nem azt jelenti, hogy a telefont továbbfejlesztették, hanem inkább egyszerűsítették.

A Nord CE 5G nevĂ©ben a CE jelentĂ©se „Core Edition”. A telefon az eredeti NORD nĂ©hány jellemzĹ‘jĂ©t ugyan megtartja, mint pl. a dizájn, amiben majdhogynem teljesen az eredeti NORD-ra hasonlĂ­t.

Ennek eredményeként az újabb kiadás célja nem a régi leváltása, inkább azzal párhuzamosan való létezés.

A OnePlus Nord CE 5G műszaki adatai:

A 170 grammos telefon képernyője, egy 6.43 hüvelykes Fluid AMOLED kijelző, amely 90 Hz-es képfrissítésre és 1800 x 2400 Pixeles felbontásra képes. Érdekesség, hogy a kijelzővel kapcsolatosan sehol, még a gyártó honlapján sem említik, hogy az Gorilla Glass védelemmel lenne ellátva. Ennek okára kíváncsi volnék.

A telefon, a csomagból kivéve természetesen az Android 11-en alapuló OxygenOS 11-es rendszert futtatja. A Qualcomm Snapdragon 750G 5G chipset egy nyolcmagos Kyro 570-es processzort, egy Adreno 619-es grafikus processzort tartalmaz.

A telefon, az alábbi memória variációkkal rendelhető. 128GB háttértár / 6GB RAM, 128GB háttértár / 8GB RAM, 256GB háttértár / 12GB RAM. Be kell látni, ezzel az összeállítással egy jódarabig nem lesz gondunk.

Ami nekem nagyon tetszik, hogy a kamerákkal nem sokat szórakoztak, inkább csak a lényeget rakták bele. A hátlapon egy 64 MP-es elsődleges kamera kapott helyet, amelyre egy 26 mm-es fókusztávolságú, széles látószögű lencse került.

Ez mellĂ© csupán egy 8 MP-es kamera kerĂĽlt, 119 fokos, ultraszĂ©les látĂłszögű lencsĂ©vel. A harmadik Ă©rzĂ©kelĹ‘ pedig „csupán” wegy 2 MP-es mĂ©lysĂ©gĂ©rzĂ©kelĹ‘ lett.

Az, hogy az összeállításból hiányzik a makró kamera, szerintem egy jó döntés a gyártó részéről. Hiszen, a telefonokra szerelt makrókamerák, valójában nem képviselnek túl nagy hozzáadott értéket.

Sem a lencse minősége, sem az érzékelő mérete nem éri el azt a színvonalat, ami versenybe szállhatna egy fényképezőgéppel. Ezért lényegében csak nagyon egyszerű felhasználásra használható. Arra pedig, nagyon kevesen használják. Szelfizni, egy 16 MP-es, széles látószögű kamerával tudunk. Ezt a kamerát, a képernyő bal felső sarkába helyezték el.

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G

A OnePlus Nord CE 5G, egy 4.500 mAh-ás akkumulátort kapott. Ezt az akkut a Nordnál is használt Warp Charge 30T Plus nevű 30 W-os gyors töltéssel (5V/6A) lehet feltölteni.

A telefon, egy teljesen átlagos csomagolást kapott. Ebben a dobozban, egy 30 wattos gyorstöltő, egy USB-A-USB-C kábel és egy átlátszó tok került a telefon mellé.

Bár a 300 eurós ára mellett, alulról és felülről is elég komoly mezőnybe került a telefon de várható, hogy a specifikációnak köszönhetően, ebben a versenyben is megállja majd a helyét.

Forrás:
gsmarena.com
oneplus.in




Ugrás a tetejére ↑