Motorola telefonok Motorola Moto E6i

2021 február 16

0

Olcsó Motorola Moto E6i, ami inkább csak egyszerű lett

Motorola Moto E6i

Motorola Moto E6i

Február 11-én jelent meg a Motorola Moto E6i, ami mind felszereltségében, mind kialakításában egyértelműen a belépőszintű mobilok közé akar tartozni.

Alapvetően csak pislognak az emberek, amikor manapság olyan specifikációkkal érkezik egy telefon, ami 3-4 évvel ezelőtt még jó összeállításnak számított. Azt azonban tudni kell, hogy a vásárlók elég széles rétege keres a Motorola Moto E6i-hez hasonló olcsó, és egyszerű telefont, ami néhány alap dologra teljesen megfelel.

Ilyen lehet, ha valaki a telefonáláson kívül nem akar mást mint mondjuk levelezni, vagy navigálni, böngészni, magyarán nincs szüksége komoly hardverre.

A Motorola Moto E6i ilyen alapdolgokra tökéletesen megfelel. Hiszen, a ma már gyengének számító összeállítás mellé Android 10-es oprendszer GO verzióját kapjuk, ami mögé bizony nem kell egy atomerőművet építenünk. Valami hasonló megfontolásból dönthettek úgy a Motorola fejlesztői, hogy elég lesz bele 2 Gb RAM is.

A Moto E6i kijelzője 6,1 hüvelyk átlóval rendelkezik. Ebbe a kijelzőbe, egy 5 Mp-es széles látószögű szelfikamera került, 27 mm-es fókusztávolsággal. Lássuk be, egy átlagos felhasználónak egy ilyen szelfikamera bőven elegendő ha videócsetelni szeretne.

Ha viszont fényképet szeretnél vele készíteni, ahhoz a hátlapon elhelyezett 26 mm-es, szintén széles látószögű, 13 Mp-es kamerát használhatod. Ez lenne az elsődleges, egyébként egyetlen hátlapi kamera, amely alá egy 2 MP-es mélységérzékelőt helyeztek és egy LED-es vakut.

A fényképekkel érdemes csínján bánnia, a mai modellekhez szokott felhasználóknak. Hiszen, a 32 Gb-os háttértárat gyorsan meg lehet ám tölteni, ha nem figyelünk. Azonban jó hír, hogy a tárhely a Motorola Moto E6i esetében microSD-kártyával bővíthető.

A Moto E6i-t egy Unisoc SC9863A chipset hajtja, nyolcmagos Cortex-A55-ös processzorral és IMG8322 grafikus vezérlővel.

A telefon meghatározó alkatrészei 2-3 éve kerültek piacra. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy elavultak lennének, vagy esetleg gond lenne velük. Sokkal inkább azt, hogy amire a Motorola Moto E6i-et tervezték, arra bőven elegendő a kapacitásuk.

A 3.000 mAh-ás akkumulátor töltése 10 Watton történhet. Erre, egy 2.0-ás microUSB porton keresztül van lehetőség. Érdekes viszont, hogy ez a port támogatja az USB On-The-Go-t, aminek köszönhetően akár külső meghajtót is akaszthatunk a telefonra.

A Moto E6i magyarországi árát, még nem ismerjük. Azt viszont tudjuk, hogy Indiában kb 15.000 rúpia lett az ára. Ezt, kb 4-el érdemes megszoroznunk, hogy forintban megkapjuk, a telefon árát. Az eredmény azonban eléggé borsos, egy ilyen kaliberű telefonhoz. Főleg, ha a hazai költségeket is hozzászámoljuk.

Forrás:
GSMArena
91mobiles.com




Ugrás a tetejére ↑