Mobil hírek Vivo V21

2021 május 12

0

Piacra került a szelfikirály Vivo V21! Lehet kérem, pislogni…

Reklám

Vivo V21

Vivo V21

A Vivo V jelzésű sorozata elérkezett a V21-es tipushoz. A megjelenése Április 27-én volt, piacra pedig, Május 5-én került. A vélemények szerint, a Vivo V21-es, eléggé megbízható telefon lett, és mind szoftveresen, mind hardveresen hozza az elvárható minőséget.

A Sunset Dazzle színű Vivo V21 esetén, az első dolog ami megragadja az ember figyelmét, az a telefon hátlapja. A gyöngyház hatású hátlap a kétszínű “dual-tone” fényezésének köszönhetően, a fény beesési szögének változásakor, a színét is változtatja. A hátlapon könnyen ottmarad az ujjlenyomatod de cserébe, köszönhetően a felület kialakításának, könnyen tisztítható.

A Vivo V21 nagyon vékonyra sikerült. A teljes vastagsága csupán 7.38 mm, ennek is köszönhetően a súlya is csupán 177 gramm. Érdekesség, hogy ez a súlyadat csupán a Sunset Dazzle változatot érinti. A Dusk Blue változatú Vivo V21-es 7.29 mm vastag, és a súlya 176 gramm lett.

A kijelző:

A Vivo V21 kijelzője 6.44 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítési rátára képes, AMOLED FHD+ kijelző. A kijelzőt AG matt üvegből készítették, amely lényegében egy olyan tükröződésgátló felület amit vagy kémiai maratással, vagy permetezéssel, diffúz felületté változtatják. A felület érdessége mikron megváltozik, így matt hatást kelt.

Ennek a felületnek nem csak a tükröződésgátló hatása előnyös, de alig tapad meg rajta az ujjlenyomat, és kevésbé csúszik, így a telefon fogása is jobb.

Vivo V21

Vivo V21,DUAL LEDes vakuval

A kamerák:

A telefon, nagyon jó minőségű képeket készít, pedig semmi különös nincs a kamerakészletében.

A Vivo v21 kamerái, a hátlapon elhelyezett 64 + 8 + 2 Mp-es kamerák, amelyek egyértelműen elég átlagos értékekkel bírnak. Ennek ellenére, köszönhetően a szoftvereinek, nagyon jó képeket lehet velük készíteni.

Ezzel szemben, a képernyő alá elhelyezett 44 MP-es szelfikamera, elég ütős dolog lett. A kamera nagy látószögű lencséje, 2 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik de nem ez, amitől nagy durranás lett a dologból.

Amitől kiemelkedik a tömegből az a pixelszám, és hogy jelenleg, ez az egyetlen telefon aminek az előlapi kamerája is (OIS) optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ahogy a képen is látható, a kamera kapott két LED-es vakut. A mai telefonok között, a szimpla szelfivaku sem hétköznapi dolog, nemhogy kettő.

Ennek a két vakunak köszönhetően az éjszakai, vagy nevezzük inkább rossz fényviszonyok közötti szelfizés, is megszűnik létezni. Tény, hogy nem csinálnak nappali fényt, de a képstabilizátorral együttesen eléggé jó minőségű képeket kapunk. Emellett az sem egy elhanyagolható tényező, hogy a Vivo V21-es szelfikamerája is képes a 4K videók készítésére.

Senkit nem szoktam, és nem is akarok buzdítani a telefonvásárlásra. De, a Vivo V21-nek ez is olyan része, ami miatt már érdemes elgondolkodni a megvásárlásán.

A Vivo V21 specifikációja:

Vivo V21

Vivo V21

A telefon képernyője egy 6.44 hüvelykes AMOLED panel, amely támogatja a HDR10+ szabványt, és 90 Hz-es képfrissítésre képes. A maximális felbontása 1080 x 2400 pixel.

A Vivo V21 lelke egy MediaTek MT6853 Dimensity 800U 5G lapkakészlet, amelyben egy nyolcmagos processzor van. Ebből a nyolcból 2 db Cortex A-76-os, és 6 db Cortex A55-ös. A processzor mellé, egy Mali G-57 MC3-as grafikus processzor végzi a grafikus számításokat.

A memória választékkal, nem sokat szórakoztak. A Vivo V21, egyetlen összeállításban kapható, és ez a 8 GB RAM + 128 GB háttértár. Azonban a telefon memóriája microSDXC kártyával, az egyik SIM foglalat terhére bővíthető.

A hátlapon, az alábbi kamerákat használhatjuk fotózáshoz. A főkamera, 64 MP-es széleslátószögű kamera, amely 26 mm-es fókusztávolságú lencsével rendelkezik. Ezt a kamerát támogatja egy PDAF /fázisdetektálós autófókusz/ és egy OIS /Optikai képstabilizátor/

A másodlagos kamerája, egy 8 MP-es ultraszéles lencsével ellátott kamera. Ez a lencse, 16 mm-es fókusztávolsággal és 120 fokos látószöggel rendelkezik. A 2 MP-es makrókamera mellett egy LED-es vakut is találunk.

A DUAL LED-es vakuval ellátott, 44 MP-es szelfikamera azonban, nagyot üt a piacon. A kamera széleslátószögű lencsét kapott, autó fókuszt, és ami fontos, hogy fényképkészítést, ennél a kameránál is OIS, vagyis optikai képstabilizátor támogatja.

A kijelző alatt elhelyezett optikai ujjlenyomat olvasó mellé, 5.1-es Bluetooth-t és OTG képes Type-C 2.0 portot kapunk.

Ezen a porton keresztül, 33 Wattos gyorstöltéssel tölthetjük a 4.000 mAh-ás akkumulátort, ami hozzávetőlegesen 30 perc alatt tolja fel az akkuszintet 65%-ig.

A Vivo V21-est kétféle színben vehetjük meg. Ezek a Dusk Blue és a Sunset Dazzle. A telefonok induló ára, 320 Eurónál kezdődik.

Forrás:
vivo.com
gamerbraves.com
gsmarena.com
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑