Huawei telefonok Szeptember 29-től kapható a Huawei P50

2021 szeptember 29

0

Szeptember 29-től kapható a Huawei P50

Szeptember 29-től kapható a Huawei P50

Huawei P50

Mindenki hallott már arról, hogy a kínai gyáróriás, a Huawei több kérdésben is összeveszett az amerikai kormánnyal.

Az Egyesült Államok által, a Huaweire vonatkozó számos tilalom, még mindig jelentősen befolyásolja a Huawei okostelefon-üzletágát. Mondhatni, hogy az olcsó telefonok közt legnagyobbnak számító Huawei, nem csak elvesztette világelsőségét, de gyakorlatilag bele is roppant a kereskedelmi embargóba.

Igaz, a gyártó saját fejlesztésekkel kerülte ki azokat a szolgáltatásokat, amelyektől a kereskedelmi szigorítások miatt elesett, Amerikában és Európában a Google szolgáltatások hiánya miatt, az időszakot megelőző eladásokhoz képest, a töredékére esett vissza a mobilok értékesítése.

A Huawei telefonok fejlesztése, azonban nem állt meg. A Kínában továbbra is népszerű telefonmárka júliusban újabb, a Huawei P50-es sorozattal jelent meg a piacon.

A P50 Pro még Augusztus 12-én került a piacra, Szeptember 29-én pedig, a Huawei P50 lesz elérhető a nagyközönség számára.

Az induláskor a vállalat megerősítette, hogy ennek a sorozatnak, processzor tekintetében két verziója lesz. Az egyik a Kirin 9000 SoC modell, valamint a Snapdragon 888 4G modell. A cég azt is megerősítette, hogy a P50-es zászlóshajóból, csak kis darabszámot értékesítenek.

Kínából érkezett legfrissebb jelentések szerint, a P50-est a Snapdragon 888-as lapkakészlettel gyártották, azonban csak 4G modem kerül a telefonba.

A Huawei P50 három színsémával, és kétféle háttértárral rendelkezik. Az egyik verzió a 8 GB RAM + 128 GB háttértárral rendelkezik, amely kb 694 dollárért lesz elérhető. A másik változat 8 GB RAMmal + 256 GB háttértárral rendelkezik, amely kb. 773 dollráos áron elérhető.

Fontos megjegyezni, hogy a Huawei P50-en található Snapdragon 888 nem az 5G verzió. A Huawei P50 a Qualcomm Snapdragon 888 SoC speciális 4G verziójával érkezik.

A Huawei vezérigazgatója, Yu Chengdong szerint, az amerikai korlátozások miatt a vállalatnak nem volt más választása. Ezenkívül a Huawei más 5G chipjei is, csak 4G-ként működhetnek.

A cég azt állítja, hogy a Huawei maximalizálta a 4G-s chip erejét. Éd bár ez egy 4G-s chip, de Ennek köszönhetően a kommunikációs sebessége ugyanolyan jó, mint az 5G- processzoré.

Huawei P50 adatok

Ami a specifikációt illeti, a P50 6,5 hüvelykes képernyőt használ, amely támogatja a 90 Hz-es képfrissítési frekvenciát. Ez az okostelefon beépített 4100 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely támogatja a 66 W-os vezetékes gyorstöltést. A P50-es súlya 181 gramm, a telefon vastagsága mindössze 7,92 mm.

Érdemes megjegyezni, hogy a Huawei P50 Standard Edition elsőként kapja a HarmonyOS 2.1 operációs rendszert, amelyet kizárólag a Snapdragon 888 processzorra optimalizáltak.

Ezen túlmenően, bár nem támogatja az 5G hálózatokat, Yu Chengdong egyszer azt mondta, hogy a Huawei P50 sorozatú mobiltelefonok még mindig jobb energiafogyasztást és kommunikációs teljesítményt érhetnek el a 4G+WiFi 6+AI technológia révén.

Forrás:
gizchina.com
huawei.com




Ugrás a tetejére ↑