Mobil hírek

2019 július 9

0

Véletlenszerű leállási hiba, néhány OnePlus 7 Pro telefonnál

Reklám

A közelmúltban néhány OnePlus 7 Pro tulajdonos jelzése szerint, a telefonjuk véletlenszerűen kikapcsol vagy leáll még használat közben is. Ilyen esetekben az ujraindításhoz az egyetlen lehetséges megoldás a fastboot-ba való belépés után lehetséges. Szerencsére a OnePlus tud a probléémáról és tervezi a javítást.

Az erről a hibáróól szóló jelentések nem tűnnek olyan gyakorinak, mint néhány korábbi probléma, de az érintettek száma elég nagy ahhoz, hogy világossá tegye, nem egyedi vagy specifikus problémáról van szó. Az eredeti cikk írásának idején több mint 100 csak erről a hibáról szóló jelzés érkezett az OnePlus fórumokon.

A hibajelenség annyi, hogy a telefon minden előzmény nélkül, akár használat közben is hirtelen kikapcsol és a bekapcsológomb lenyomásával normál módon nem indítható a telefon. A megoldás, hogy a hangerőnövelő és a bekapcsoló gomb együttes lenyomásával belépsz a fastboot menűbe /gyorsindítás módba/, ahonnan a telefont ujraindíthatod.

A probléma ugyanúgy létezik a 7-es Pro modelljében is de néhányan azok közül, akik korábban tapasztalták ezt a problémát, a visszajelzések szerint az utóbbi pár hétben nem találkoztak újra ezzel aleállíási problémával.

Egyelőre nem ismeretes a probláma valós kiváltó oka, bár egy “pappschlump” nevű kernelfejlesztő felfedezte, hogy a OnePlus 7 Pro rendszermagja esetenként összeomlik egy adott virtuális címre vonatkozó null mutató hivatkozás miatt. Futó rendszermag nélkül a telefon „halott” marad, amíg a fentebb megadott módon újra nem indítják.

Néhány támogató képviselő azt mondta az érintetteknek, hogy a vállalat tudatában volt a problémának. Az androidpolice megerősítésért felekereste az OnePlus-t, ahol egy képviselő azt mondta, “tudatában vagyunk ennek a problémának, és annak kezelésére kiadjuk a szükséges frissítést.”

Forrás:androidpolice
OnePlus fórumok: (1)(2)(3)(4)(5)
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑