Mobil hírek Vivo X60 Pro+ megjelenés

2021 január 19

0

Vivo X60 Pro+ megjelenés

Reklám

Vivo X60 Pro+ megjelenés

Vivo X60 Pro+ megjelenés

2021.01.21-én jelenik meg hivatalosan a Vivo X60 Pro Plus, ami az X60-as sorozat csúcsa lesz.

A telefon a legújabb Snapdragon 888-as chipsetet kapta ami jelenleg az egyik leggyorsabb chipset. Erre, bizony szüksége is lesz a készüléknek, legalábbis a megjelent hírek alapján, ugyanis a telefon erőssége a fényképezés lesz. /mi más? :D/

A Vivo X60 Pro+ a kiszivárgott információk szerint, mindőssze 109 grammos súllyal rendelkezik annak ellenére, hogy 8,2 mm vastag, 73,2 mm széles és 158,5 mm magas. A képernyőmérete így 6,56 hüvelyk lett. Ez a képernyő egy alumínium keretbe került bele, amit hátulról egy műbőrrel bevont hátlap borít.

A képernyő, FHD+ felbontásra képes 120 Hz képfrissítéssel, és állítólag egy Adreno 660-as grafikus processzor hajtja meg.

A chipset mellett a másik nagy durr, ahogy fentebb is írtam elsősorban a lencsék és a képérzékelők lesznek.

Ezekből kapott egy nagyméretű elsődleges lencsét, ami mögött egy 50 Mp-es Samsung ISOCELL GN1-es érzékelő lesz, 4:1-es pixel binning technikával ellátva. Ez, nagyon leegyszerűsítve egy olyan megoldás, amiben a rendszer a képérzékelő 4 képpontjának adatait egyesítve látja.

Ennek köszönhetően az eredmény közel olyan lesz, mintha négyszer nagyobb pixelek lennének a képérzékelőn, amelyek így lényegesen több fényt tudnak begyűjteni. Ezzel a technológiával a telefon akár 100 Mp-es képeket is képes lehet készíteni.

A hírek szerint a másodlagos kamera, egy 48 Mp-es, széles látószögű lencsével ellátott kamera lesz. Harmadikként egy 13 Mp-es mélységérzékelő került be, és egy 8 Mp-es telefotó lencsével ellátott kamera is helyet kapott. Az extra az 5-szörös optikai és 60-szoros digitális zoom lesz.

Szelfizlésre 32 Mp-es kamera került be fentre a a képernyő közepére.

Láthatod, hogy ezekhez a megoldásokhoz már tényleg szükség van komoly számítási kapacitásokra, és mellette komoly memória menyiségre is. Ha kihasználjuk a fényképezők tényleges tudását, igen nagyméretű képeket kell majd eltárolnunk a telefonon. Ezért a 12 Gb RAM mellé 128 Gb, vagy 256 Gb háttértárat kap a telefon.

Forrás:

gsmarena
mobilarena.hu
kimovil.com
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑