Mobil hírek

2019 szeptember 26

0

Xiaomi Mi Mix Alpha, a kijelzőtelefon

Reklám

Míg néhány gyártó és velük a világ, a hajlítható telefonokkal marháskodik, addig a szeptember 24-én bemutatott Mi Mix Alphával, a Xiaominak sikerült akkorát pukkantania, hogy a szakma azóta csak a leesett állát vakargatja a padlóról.

A csatolt képek ugyan renderelt képek, de a telefont már kiadták. Vagyis, ha van rá elég pénzed, akkor potom /árfolyamfüggően kb.:/ 850+ezer forint értékű dolcsiért, már meg is lehet venni. Kínában.

Ha, ez a telefon magyarországon forgalomba kerül, ez az ár szerintem jócskán verni fogja az 1.5 milliót. Persze, csak akkor ha forgalomba kerül, hiszen ez egy koncepciótelefon. Ennek pedig a mobiloknál is ugyanaz a jelentése, mint a járműiparban, vagyis a Xiaomi ezen mutatja be, a cég technológiai fejlettségét.

A telefon nem csak a 180.6%-os kijelző/telefon arány miatt világelső, de az első oloyan telefon, amely a Samsung 108 Mp-es érzékelőjét használja. Természetesen a manapság már megszokott lézeres fókusszal, mesterséges intelligencia által vezérelt képrögzítő-szoftverrel, meg más techniaki csodákkal együtt. Az érzékelő minőségéről tanúskodik, hogy 8x-os digitális nagyítással sem lehet elrontani, a kép minőségét.

Hogy a 108-as érzékelő ne érezze magát olyan egyedül, beraktak még mellé egy 20 Mp-es, 117 fokos ultraszéleslátószögű kamerát, amivel akár 1,5 cm-es közelből is készíthetünk makrófotókat, valamint bekerült még egy 12 MP/54mm telephoto lencse is.

A sok csodát megjeleníteni, sok szoftverre van szükség. A sok szoftver pedig, rengeteg adatot generál. Ezt a rengeteg adatot viszont, fel is kell dolgoznia valamainek.

Ehhez a telefonba került, 12 GB LPDDR4x RAM, egy 512 GB-os UFS 3.0-s háttértár. Mindehhez az izmomzatot egy Snapdragon 855+ processzor adja. Sok szoftver, sok adatának gyors feldolgozásához viszont sok póver is kell, amit egy 4050 mAh-ás akkumulátor biztosít. Ezt, 40 watton töltheted, de csak vezetéken. Valamiért, a vezeték nélküli töltés lehetősége kimaradt a telefonból. Nem úgy mint az 5G modem.

A hangot természetesen akkusztikus képernyőrezgés adja, nehogy már valami “gagyi” hangszórót kelljen belepakolni a telóba, ugye…

A telefon váza teljes mértékben titániumból készült. A képérzékelők körül lévő sáv, kermáiabevonattal rendelkezik, a lencsék pedig zafírüvegből készültek.

Beszélek egy kicsit érdemben is, a telefonról.

A telefonon nincsennek hagyományos értelemben vett nyomógombok. A telefon oldalán nyomásérzékeny felületek vannak, ezek helyettesítik a gombokat. A gombnyomást lineáris rezgőmotorok szimulálják, mert bár a technológia lehet akármilyen fejlett, az emberi kéznek kell valamilyen analóg visszajelzés a nyomkodásról.

Az érintéseket mesterséges intelligencia figyeli, ami nem veszi figyelembe a véletlenszerű, vagy értelmetlennek tűnő érintéseket. Ezt persze, jó lenne komolyabban is megismerni, mert sokmindent jelenthet, de a cég ezt nyilatkozta.

Az Android felső információs sávájának jelzései, /wi-fi, bluetooth, térerő, töltöttség, stb…/ a telefon oldalán lévő kijelzőrészen jelennek meg.

A sok okos szoftver Android 10-en fut, amit MIUI 11-es felületen tudsz kezelni.

És itt van néhány videó, amire érdemes lenne rápillantanod:

Töltésjelzés:

Beérkező üzenet jelzése:

Forrás: helloxiaomi.hu
  • Reklám

Ugrás a tetejére ↑