Mobil hírek Xiaomi Poco F3 lesz, a középkategória új királya?

2021 június 6

0

Xiaomi Poco F3 lesz, a középkategória új királya?

Xiaomi Poco F3 lesz, a középkategória új királya?

Xiaomi Poco F3

Bár a Poco F3 GT-ről nemrégiben itt írtunk, most jött a hír a Poco F3 adatairól. A Xiaomi, a csúcskategóriás telefonjaiban megtalálható tulajdonságok közül, a 120 Hz-es OLED kijelzőtől, a Snapdragon 870-es chipsetig, többet is megkapott a Poco F3.

A lista nem áll meg ennél a két extránál hiszen, van egy erős akkumulátor is, valamint az ahhoz tartozó 33 Wattos gyorstöltési technológia amely támogatja a Power Delivery 3.0, és a Quick Charge 3+ szabványokat.

A kettős hangszórók, a gyors WIFI, az 5G technológia és a hármas hátlapi kamera is szerepel a listán, ahogy a 6.67 hüvelykes kijelző, valamint az üveg hátlap Gorilla Glass 5-ös szintű védelme is.

A 120 Hz-es képernyőfrissítés és a 360 Hz-es érintés mintavételi frekvenciával rendelkező kijelző, akár egy gamer telefoné is lehetne. Az 1300 cd / m² nagyságú fényerő pedig jobbára, a sokkal drágább, felsőkategóriás telefonok kijelzőinek értéke szokott lenni.

A dupla hangszóró, sok középkategóriás telefonban megtalálható, ahogy a 4.520 mAh-ás akkumulátor is teljesen átlagos manapság. 6 vagy 8 GB RAM is gyakori a középkategóriában, ahogy a 128 GB vagy 256 GB háttértár is.

A hátoldalon 3 kamerát helyezett el a gyártó. Az elsődleges kamera egy 48 MP-es széles látószögű kamera, amely 26 mm-es fókusztávolsággal rendelkező lencsét kapott. A másodlagos kamera ultraszéles, 119 fokos látószöggel rendelkezik. A makrókamera 5 MP-es 50 mm-es fókusztávolságú lencsét kapott.

Szelfizni, egy 20 MP-es kamerával tudnunk majd. Valójában, ez egy felsőkategóriás telefon specifikációja is lehetne, de nem az. Az  F3-as, középkategóriás telefonként kerül a piacra. A piaci ára, memóriától függően 384, vagy 419 dollár.

A telefon, az Android 11-es rendszeren alapuló, MIUI 12 for POCO operációs rendszerrel vehetjük ki a dobozból.

A Poco F3-al azonos árszinten levő Samsung Galaxy A52 5G elődje, 2020-ban a legkelendőbb mobilnak számított és most a Poco F3-al azonos árszinten van. Azonban, a Poco F3 sokkal nagyobb teljesítményt és fényesebb kijelzőt ad ezen az áron. Igaz, a Galaxy A52 5G jobb kamerával, IP67-es tanúsítvánnyal, valamint audiocsatlakozóval rendelkezik.

A Poco F3 előnye

A Poco F3 igazi előnye, a Snapdragon 870-es lapkakészlet. A Snapdragon 870-es előnye a brutál számítási, és óriási grafikus teljesítmény. A nyolcmagos Kryo 585-ös CPU maximális órajele, akár 3.2 GHz is lehet. Az Adreno 650-es grafikus processzor pedig, simán beférne egy ütős gamer telefonba is.

Ez azonban, nem minden. A chipset támogatja az 5.2-es Bluetooth-ot, a WIFI 6, a WIFI 5 szabványt, valamint az USB-C porton keresztüli USB 3.1-es, a kijelzők esetén pedig a HDR10+, HDR10 szabványokat is.

 

Forrás:
notebookcheck.net
qualcomm.com
GSMArena




Ugrás a tetejére ↑