Mobil hírek 5 hiba, amit elkövetünk a mobiltöltő használatakor

2023 március 4

0

5 hiba, amit elkövetünk a mobiltöltő használatakor

A kezedben tartod az új mobilodat és a dobozban ott a mobiltöltő, valamint a töltőkábel is. Ha nem töltöd fel a mobilodat, az eszköz kikapcsol amikor lemerül. És, és nem lehet újra bekapcsolni. Ezzel mindenki tisztában van. Emiatt, időnként fel kell töltenünk a mobilt, de van néhány fontos szempont, amit a töltéssel kapcsolatban figyelembe kell venni.

A felhasználók túlnyomó többsége ritkán gondolkodik telefonja töltésén. Általában csak akkor teszik ezt, ha a mobiltelefon akkumulátorának sérülése, már javíthatatlan. Ennek az az oka, hogy a felhasználók teljesen figyelmen kívül hagyják azokat az alapvető dolgokat, amelyeket a gyártók nem közölnek velük. Azonban, ezek a dolgok is döntőek, az akkumulátor életciklusát illetően. Ha azt szeretnéd, hogy telefonod kukumulátorja minél tovább bírja, vedd figyelembe az alábbi javaslatokat.

Hogyan kell jól tölteni, a mobiltelefont?

Számos hibát követhetünk el, egy mobiltelefon akkumulátor töltése során. Ezúttal, a legalapvetőbb hibákra koncentrálunk. Kerüld el ezeket a hibákat, hogy nagyobb legyen a mobiltelefon akkumulátor élettartama. Mondani sem kell, hogy ezzel jelentősen késlelteted a telefon cseréjét.

Használd a telefonhoz adott mobiltöltőt

Használd a telefonhoz adott mobiltöltőtA megkérdőjelezhető eredetű mobiltöltő használata, az egyik legnagyobb, és egyben az egyik leggyakoribb hiba amit a mobiltelefon tulajdonosok elkövetnek. A gyártók túlnyomó többsége, még mindíg ad kiegészítőket, a mobiltelefonhoz. Ezek közt szerepel a hivatalos töltőkábel, és a készülékhez tervezett mobiltöltő is. Ezért ennek használata, elengedhetetlen.

Ha a készülék dobozában nem található mobiltöltő és töltőkábel inkább, keress fel egy jó hírű vagy hivatalos viszonteladót, aki segít neked kiválasztani egy olyan mobiltöltőt, amely kompatibilis a mobiloddal.

Ez, a kábelre is igaz. Mivel, ez az a két alkatrész, amely miatt a készülék akár belső károsodást is szenvedhet, egy esetleges áramkimaradás következtében. A kompatibilis mobiltöltő és kábel segítségével, még a gyorstöltést anélkül használhatod, hogy az miatt hosszú távon károsodna, a mobilod akkumulátora.

Ne hagyd mindíg befejeződni, a telefon töltését

Az emberek legtöbbször nem veszik figyelembe, amikor a készülékükön megkapják az akkumulátorkímélő opcióra figyelmeztető üzenetet. Ez az üzenet, általában akkor jelenik meg, amikor az akkumulátor töltöttségi szintje, eléri a 20%-ot. Ilyen körülmények között fontos, hogy figyelj a telefonra, és azonnal kezdd el a mobil töltését, amint megszólal a figyelmeztetés.

A szakértők szerint, a megfelelő terhelési százalék 20% és 80% között mozog. Valójában sok okostelefon kezd lemaradni, ahogy eléri ezt a végső számot. A készülék autonómiája csökken, ha nem kezded el a töltést mindig a minimális energiaszint elérése előtt, vagy ha mindig teljesen fel van töltve, amíg el nem éri a 100%-ot.

Húzd ki a mobiltöltőt, a konnektorból

Húzd ki a mobiltöltőtA modern okostelefonok képesek leállítani a töltést, amikor az akkumulátor töltöttségi szintje eléri, a 100%-ot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a töltő nem működik. Ellenkezőleg!

Az akkumulátorok rendelkeznek egy önkisülésnek nevezett tulajdonsággal. A bedugva hagyot töltő újra bekapcsol, mikor az akkumulátor töltöttsége csökken. Ez miatt is fontos, hogy ne használd az okostelefont, töltés közben.

Ne használd a mobiltelefont, ha be van dugva a mobiltöltő

A töltés közbeni játék, vagy a videók megtekintése nagyon káros a mobiltelefon akkumulátorok számára. Az okostelefon, használat közben sem tölt gyorsabban, azonban torzul a telefon töltési ciklusa. Ez miatt az is előfordulhat, hogy túlságosan felmelegszik akkumulátor.

Mindez, károsíthatja az akkumulátort aminek következtében, az eszköz élettartama, konkrátan a hasznos élettartama jelentősen csökken.

A hő, rontja az akkumulátor élettartamát

A hőmérsékletnek, a fent említett tényezők mellett több más dologban is komoly szerepe van. Fontos szerepe van abban, hogy az akkumulátor mennyi ideig képes tárolni a töltést és jelentős hatással van az akkumulátor élettartamára is.

Valójában, valószínűleg ez a legnagyobb fenyegetés, az akkumulátorok hosszú élettartamát illetően. A magas hőmérséklet megterheli az akkumulátort. Ez miatt sokkal gyorsabban veszít a kapacitásából, mint alacsonyabb hőmérsékleten tárolva.

5 tanács, a mobiltöltő használatához

  • Kerüld a teljes ciklusú (0-100%) és az egész éjszakás töltést. Ez helyett, gyakrabban töltsd fel a okostelefonod, részleges töltéssel.
  • A telefon töltésének 80-90%-nál történő befejezése kedvezőbb az akkumulátor számára, mint a 100%-os töltés.
  • Amikor túlságosan felhevült az okostelefonod, várd meg amíg szobahőmérsékletre hűl. Csak akkor kezdd el a töltést. Kiváltképp, ha gyorstöltővel töltöd a mobilt.
  • A hő, az akkumulátorok első számú gyilkosa. Tartsd távol telefont a forró helyektől, és ne takard le azt, töltés közben.
  • A felmelegedés, és a miniciklusok minimalizálása érdekében, töltés közben kerüld az intenzív játékokat, a filmek streamelését vagy más komolyabb terhelést.

Forrás




Ugrás a tetejére ↑