Mobil h√≠rek 5 hiba, amit elk√∂vet√ľnk a mobilt√∂ltŇĎ haszn√°latakor

2023 m√°rcius 4

0

5 hiba, amit elk√∂vet√ľnk a mobilt√∂ltŇĎ haszn√°latakor

A kezedben tartod az √ļj mobilodat √©s a dobozban ott a mobilt√∂ltŇĎ, valamint a t√∂ltŇĎk√°bel is. Ha nem t√∂lt√∂d fel a mobilodat, az eszk√∂z kikapcsol amikor lemer√ľl. √Čs, √©s nem lehet √ļjra bekapcsolni. Ezzel mindenki tiszt√°ban van. Emiatt, idŇĎnk√©nt fel kell t√∂lten√ľnk a mobilt, de van n√©h√°ny fontos szempont, amit a t√∂lt√©ssel kapcsolatban figyelembe kell venni.

A felhaszn√°l√≥k t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©ge ritk√°n gondolkodik telefonja t√∂lt√©s√©n. √Āltal√°ban csak akkor teszik ezt, ha a mobiltelefon akkumul√°tor√°nak s√©r√ľl√©se, m√°r jav√≠thatatlan. Ennek az az oka, hogy a felhaszn√°l√≥k teljesen figyelmen k√≠v√ľl hagyj√°k azokat az alapvetŇĎ dolgokat, amelyeket a gy√°rt√≥k nem k√∂z√∂lnek vel√ľk. Azonban, ezek a dolgok is d√∂ntŇĎek, az akkumul√°tor √©letciklus√°t illetŇĎen. Ha azt szeretn√©d, hogy telefonod kukumul√°torja min√©l tov√°bb b√≠rja, vedd figyelembe az al√°bbi javaslatokat.

Hogyan kell jól tölteni, a mobiltelefont?

Sz√°mos hib√°t k√∂vethet√ľnk el, egy mobiltelefon akkumul√°tor t√∂lt√©se sor√°n. Ez√ļttal, a legalapvetŇĎbb hib√°kra koncentr√°lunk. Ker√ľld el ezeket a hib√°kat, hogy nagyobb legyen a mobiltelefon akkumul√°tor √©lettartama. Mondani sem kell, hogy ezzel jelentŇĎsen k√©slelteted a telefon cser√©j√©t.

Haszn√°ld a telefonhoz adott mobilt√∂ltŇĎt

Haszn√°ld a telefonhoz adott mobilt√∂ltŇĎtA megk√©rdŇĎjelezhetŇĎ eredetŇĪ mobilt√∂ltŇĎ haszn√°lata, az egyik legnagyobb, √©s egyben az egyik leggyakoribb hiba amit a mobiltelefon tulajdonosok elk√∂vetnek. A gy√°rt√≥k t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©ge, m√©g mind√≠g ad kieg√©sz√≠tŇĎket, a mobiltelefonhoz. Ezek k√∂zt szerepel a hivatalos t√∂ltŇĎk√°bel, √©s a k√©sz√ľl√©khez tervezett mobilt√∂ltŇĎ is. Ez√©rt ennek haszn√°lata, elengedhetetlen.

Ha a k√©sz√ľl√©k doboz√°ban nem tal√°lhat√≥ mobilt√∂ltŇĎ √©s t√∂ltŇĎk√°bel ink√°bb, keress fel egy j√≥ h√≠rŇĪ vagy hivatalos viszontelad√≥t, aki seg√≠t neked kiv√°lasztani egy olyan mobilt√∂ltŇĎt, amely kompatibilis a mobiloddal.

Ez, a k√°belre is igaz. Mivel, ez az a k√©t alkatr√©sz, amely miatt a k√©sz√ľl√©k ak√°r belsŇĎ k√°rosod√°st is szenvedhet, egy esetleges √°ramkimarad√°s k√∂vetkezt√©ben. A kompatibilis mobilt√∂ltŇĎ √©s k√°bel seg√≠ts√©g√©vel, m√©g a gyorst√∂lt√©st an√©lk√ľl haszn√°lhatod, hogy az miatt hossz√ļ t√°von k√°rosodna, a mobilod akkumul√°tora.

Ne hagyd mind√≠g befejezŇĎdni, a telefon t√∂lt√©s√©t

Az emberek legt√∂bbsz√∂r nem veszik figyelembe, amikor a k√©sz√ľl√©k√ľk√∂n megkapj√°k az akkumul√°tork√≠m√©lŇĎ opci√≥ra figyelmeztetŇĎ √ľzenetet. Ez az √ľzenet, √°ltal√°ban akkor jelenik meg, amikor az akkumul√°tor t√∂lt√∂tts√©gi szintje, el√©ri a 20%-ot. Ilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt fontos, hogy figyelj a telefonra, √©s azonnal kezdd el a mobil t√∂lt√©s√©t, amint megsz√≥lal a figyelmeztet√©s.

A szak√©rtŇĎk szerint, a megfelelŇĎ terhel√©si sz√°zal√©k 20% √©s 80% k√∂z√∂tt mozog. Val√≥j√°ban sok okostelefon kezd lemaradni, ahogy el√©ri ezt a v√©gsŇĎ sz√°mot. A k√©sz√ľl√©k auton√≥mi√°ja cs√∂kken, ha nem kezded el a t√∂lt√©st mindig a minim√°lis energiaszint el√©r√©se elŇĎtt, vagy ha mindig teljesen fel van t√∂ltve, am√≠g el nem √©ri a 100%-ot.

H√ļzd ki a mobilt√∂ltŇĎt, a konnektorb√≥l

H√ļzd ki a mobilt√∂ltŇĎtA modern okostelefonok k√©pesek le√°ll√≠tani a t√∂lt√©st, amikor az akkumul√°tor t√∂lt√∂tts√©gi szintje el√©ri, a 100%-ot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a t√∂ltŇĎ nem mŇĪk√∂dik. EllenkezŇĎleg!

Az akkumul√°torok rendelkeznek egy √∂nkis√ľl√©snek nevezett tulajdons√°ggal. A bedugva hagyot t√∂ltŇĎ √ļjra bekapcsol, mikor az akkumul√°tor t√∂lt√∂tts√©ge cs√∂kken. Ez miatt is fontos, hogy ne haszn√°ld az okostelefont, t√∂lt√©s k√∂zben.

Ne haszn√°ld a mobiltelefont, ha be van dugva a mobilt√∂ltŇĎ

A t√∂lt√©s k√∂zbeni j√°t√©k, vagy a vide√≥k megtekint√©se nagyon k√°ros a mobiltelefon akkumul√°torok sz√°m√°ra. Az okostelefon, haszn√°lat k√∂zben sem t√∂lt gyorsabban, azonban torzul a telefon t√∂lt√©si ciklusa. Ez miatt az is elŇĎfordulhat, hogy t√ļls√°gosan felmelegszik akkumul√°tor.

Mindez, k√°ros√≠thatja az akkumul√°tort aminek k√∂vetkezt√©ben, az eszk√∂z √©lettartama, konkr√°tan a hasznos √©lettartama jelentŇĎsen cs√∂kken.

A hŇĎ, rontja az akkumul√°tor √©lettartam√°t

A hŇĎm√©rs√©kletnek, a fent eml√≠tett t√©nyezŇĎk mellett t√∂bb m√°s dologban is komoly szerepe van. Fontos szerepe van abban, hogy az akkumul√°tor mennyi ideig k√©pes t√°rolni a t√∂lt√©st √©s jelentŇĎs hat√°ssal van az akkumul√°tor √©lettartam√°ra is.

Val√≥j√°ban, val√≥sz√≠nŇĪleg ez a legnagyobb fenyeget√©s, az akkumul√°torok hossz√ļ √©lettartam√°t illetŇĎen. A magas hŇĎm√©rs√©klet megterheli az akkumul√°tort. Ez miatt sokkal gyorsabban vesz√≠t a kapacit√°s√°b√≥l, mint alacsonyabb hŇĎm√©rs√©kleten t√°rolva.

5 tan√°cs, a mobilt√∂ltŇĎ haszn√°lat√°hoz

  • Ker√ľld a teljes ciklus√ļ (0-100%) √©s az eg√©sz √©jszak√°s t√∂lt√©st. Ez helyett, gyakrabban t√∂ltsd fel a okostelefonod, r√©szleges t√∂lt√©ssel.
  • A telefon t√∂lt√©s√©nek 80-90%-n√°l t√∂rt√©nŇĎ befejez√©se kedvezŇĎbb az akkumul√°tor sz√°m√°ra, mint a 100%-os t√∂lt√©s.
  • Amikor t√ļls√°gosan felhev√ľlt az okostelefonod, v√°rd meg am√≠g szobahŇĎm√©rs√©kletre hŇĪl. Csak akkor kezdd el a t√∂lt√©st. Kiv√°ltk√©pp, ha gyorst√∂ltŇĎvel t√∂lt√∂d a mobilt.
  • A hŇĎ, az akkumul√°torok elsŇĎ sz√°m√ļ gyilkosa. Tartsd t√°vol telefont a forr√≥ helyektŇĎl, √©s ne takard le azt, t√∂lt√©s k√∂zben.
  • A felmeleged√©s, √©s a miniciklusok minimaliz√°l√°sa √©rdek√©ben, t√∂lt√©s k√∂zben ker√ľld az intenz√≠v j√°t√©kokat, a filmek streamel√©s√©t vagy m√°s komolyabb terhel√©st.

Forr√°s
Ugrás a tetejére ‚ÜĎ