Mobil hĂ­rek Redmi Note 8T

2022 augusztus 27

0

A 6 legrosszabb Xiaomi telefon

A sorozatos meghibásodásokkal küzdő kiadások, sajnos eléggé gyakoriak a Xiaomi telefonok között. A Xiaomi által elhíresült készülékek többsége, tartalmaz olyan hibákat, amelyek miatt sok felhasználó szenved.

A leggyakoribb meghibásodás, az IPS panellel szerelt eszközöknĂ©l jelentkezik. A Tianma kĂ©pernyĹ‘panel jellegzetes hibája, az Ăşgynevezett „szellemkĂ©pes” beĂ©gĂ©sszerű meghibásodás. A Xiaomi „prototĂ­pusos” kĂ©szĂĽlĂ©kei nĂ©ha sokkal jobbak, mint a kiadott kĂ©szĂĽlĂ©kek.

Ennek az oka ismeretlen, de a Xiaomi továbbra is gyakran ad ki olyan telefonokat, amelyek sorozatos meghibásodásokkal küzdenek.

Xiaomi telefonok, gyakori meghibásodások: Kezdőknek

A nagy számban eladott Xiaomi telefonok többségének, volt valamilyen hibája. Ennek okai, a következők:

  • A telefont, tĂşl korán adják ki,
  • A telefont megfelelĹ‘ tesztelĂ©s nĂ©lkĂĽl, sorozatban gyártották,
  • A telefon, már a szállĂ­táskor hibás volt,
  • Egy aprĂł rĂ©szlet kimaradhatott, a tesztelĂ©si szakaszban

A Xiaomi nagy eladási számokat produkál, de vannak olyan meghibásodásaik is, amelyeket nem lehet javítani. Ezek olyan hardveres problémák, amelyek egyértelműen fejlesztési hibákból fakadnak.

Xiaomi telefonok, Tianma márkájú IPS képernyőpanellel.

A Xiaomi közösség 75%-ának volt problémája a  Tianma tipusú IPS képernyőpanellel szerelt telefonokkal. Ezek a felhasználók, nagy valószínűsággel találkoztak a „Ghost Screen” nevű hibajelenséggel. A szellemképes képernyő nagyjából úgy néz ki, mint egy AMOLED képernyőpanel beégés.

A legtöbb Redmi Note 7, és Redmi Note 8-at Tianma képernyőpanellel készítették. Rengeteg felhasználó arról számolt be, hogy sok használat után a telefon képernyője, úgynevezett szellemképet produkált.

A Xiaomi, még mindig nem javította ki ezt a problémát pedig, az alacsony költségvetésű eszközein, továbbra is használja a Tianma képernyőpaneleket.

Ez a probléma, az alábbi mobiltelefonoknál jelentkezett:

  • Redmi Note 8,
  • Redmi Note 7,
  • Redmi Note 5,
  • Mi A2 (6X)

Az újabb Xiaomi/Redmi (vagy POCO) modelleket, már IPS képernyővel szerelik.

A Xiaomi csökkentette azoknak a telefonoknak a számát, amelyekkel IPS Tianma paneleket használtak. A gyártás során, áttértek az AMOLED képernyők használatára a középkategóriás, és zászlóshajó készülékeken.

A legtöbb Xiaomi/Redmi (vagy POCO) készülék, már AMOLED képernyővel rendelkezik. Ezeknél, még mindig fennáll annak a valószínűsége, hogy a képernyőn az AMOLED beégés, és zöld árnyalati problémák jelentkeznek, amelyek szintén gyakoriak. Az AMOLED képernyős telefonok is gyakran meghibásodhatnak, ha azt fehér módban és majdnem mindíg csak teljes fényerővel használják.

ujjlenyomat-érzékelő, nem működik

Redmi Note 9T

Xiaomi/Redmi telefonok, oldalra szerelt ujjlenyomat-érzékelőkkel

Az oldalra szerelt ujjlenyomat-érzékelővel rendelkező Xiaomi/Redmi eszközök problémája, magában a rugalmas kábelben van. Ez azt okozza, hogy az ujjlenyomat-érzékelő, nem működik.

A következő telefonokon tapasztalták ezt a problémát:

  • Redmi Note 9T,
  • Redmi Note 9 Pro,
  • Redmi Note 9S

Ezeken a telefonokon gyakoriak voltak az olyan problémák, amelyeket később a Redmi Note 10 sorozatban már javítottak. A Redmi készülékek,  a gyakori meghibásodásról ismertek a Xiaomi a közösségben. Ezek közé tartozott az is, hogy a Redmi Note 9 sorozatú telefonok ujjlenyomat-érzékelőit, nem tesztelték megfelelően.

A legtöbb felhasználójuknak, új ujjlenyomat-flex kábelt kellett beszereznie a javításhoz. Ez az egyik olyan Xiaomi telefon, amely gyakori meghibásodásokkal küzd.

A 6 legrosszabb Xiaomi telefon

Mi 8 gyakran meghibásodó WiFi chippel

Xiaomi Mi 8, gyakran meghibásodó WiFi chippel.

A Xiaomi Mi 8, egy 2018-as zászlóshajó, amelyet a Qualcomm Snapdragon 845 chipsettel adtak ki. A telefon, nagyszerű készülék volt. Ez a telefon a megjelenésében, nagyon hasonlított az iPhone X-re. Emiatt akkoriban, „Az Android iPhone X-jének” is hívták.

Ennek elsősorban az az oka, hogy ez volt az egyik első olyan androidos telefon, amely infravörös arcfelismeréssel rendelkezett, amit az iPhone készülékeken „3D Face ID”-nek hívtak.

A készülék a maga idejében jó volt, de volt egy hatalmas hibája. A WiFi chip. Többen is beszámoltak arról, hogy a Xiaomi Mi 8 belsejében lévő WiFi chip, egyik percról a másikra tönkremegy, és többé nem használható. Ez a telefon az egyik legrosszabb Xiaomi telefon, amely valamilyen komolyabb hibával küzd.

POCO M3, és a DEAD BOOT probléma.

A 6 legrosszabb Xiaomi telefon

POCO M3

A POCO M3 felhasználók többsége megemlítette, hogy telefonjuk képernyőjének lezárása után, nem lehetett bekapcsolni. Nem ez a legrosszabb dolog, ami a POCO-tól érkezik, és nem is az első.

A POCO, a Redmi egyik almárkája. A Redmi pedig, a valaha volt legrosszabb telefont készítette el a POCO M3 formájában. A POCO M3, sokak szerint, egy katasztrófa volt.

A gyakori rendszerindítási problémájával. Bár a bátrabb hozzártők képesek lehetnek megjavítani a telefont, ennek ellenére kijelenthetjük, hogy a POCO M3-at, nem szabad megvenni.

A POCO M3 meghibásodása után, a POCO gyakrabban kezdte tesztelni eszközeit, mielőtt kiadná azokat. Ennek köszönhetően elmondhatjukk, hogy ez a készülék a gyártó számára, nagyszerű lecke volt. A POCO M3 is a gyakran elromló Xiaomi telefonok közé tartozott.

Xiaomi Mi 9T/Pro, és a motoros felugró kamera hibája

A Mi 9T/Pro nagyszerű eszközök voltak. De, ezek is rendelkeztek egy igen komoly problémával, amit a legtöbb felhasználó megtapasztalt. A motoros felugró kameráik közel 100%-os képernyő-test arányt tesznek lehetővé, a képernyő javára. Van azonban egy komoly probléma ezekkel az kamerákkal.

A Mi 9T/Pro-nak lekomolyabb problémája az volt, hogy a felugró kamera, annak kialakítása miatt könnyen porosodott. Ennek eredményeként a legtöbb készülék kamerája egyik napról a másikra meghibásodott. A kamera, többé nem nyílt ki. Még akkor sem, ha a rendszer indította.

A probléma megoldása valójában az lenne, hogy kinyitjuk a telefon tokját, és le kell tisztítani a port. A Xiaomi, nem nagyon csinált teszteket ennek a készüléknek a motoros felugró kameráján. Ennek eredményeként bukott meg, a Mi 9T/Pro.

A 6 legrosszabb Xiaomi telefon

Mi 9T

Xiaomi Mi 9, hibás PMIC lehetőséggel

A Xiaomi Mi 9, a Xiaomi Mi 9T sorozattal együtt, a gyártó egyik legjobb telefonja volt. A Mi 9 elvileg arról szólt, hogy zászlóshajó-telefon legyen. A megjelenése után az emberek, néhány olyan hibáról beszéltek, amelyek nagyon lerontották a felhasználói élményt.

Felfedezték, hogy ennek az az oka, hogy az eszközök hibás PMIC-je /Power management integrated circuit/. A hibás PMIC, sok gondot okozhat az eszközben. És van egy másik probléma is.

A Xiaomi Mi 9 összes felhasználója arról számolt be, hogy ha 10 percnél tovább használja a kamerát, a telefon elkezd felmelegedni, és eközben nagyon lemerül az akkumulátor. A legtöbb felhasználó, nem tud videocsevegést folytatni az eszközén. Főleg ez miatt, a probléma miatt. A Xiaomi Mi 9 is azon telefonok közé tartozik, amelyek rendszeres meghibásodásokkal rendelkeznek.

Xiaomi telefonok, gyakori meghibásodásokkal: Következtetés

A vállalat, hosszú utat tett meg az évek során. Sok olyan készüléket adott ki, amelyek az egyértelmű tesztelisi hiányosságok miatt rendszeresen meghibásodtak. A gyártó, nagyszerű eszközöket gyárt, akárcsak a Xiaomi 12S sorozat. A fényképezőgép hardverének Leica támogatásával a gyártó, minden eddiginél jobb képminőségű képek készítését teszi lehetővé.

A Xiaomival pedig, a Redmi is igyekszik követni a minőséget a kiemelkedő ár/teljesítmény arányú készülékek gyártásában. A Redmi K50 sorozat csak a kezdet volt. A POCO készülékek szintén. De nem úgy tűnik, hogy a POCO jó eszközöket gyártana.

A POCO M3 volt, a valaha volt legrosszabb eszközük, A POCO X4 sorozat pedig nem volt olyan népszerű, mint a POCO X3 sorozat. A POCO jövője nem tűnik túl fényesnek, de magának a gyártónak szép jövője van.

Persze, ebben komoly szerepet játszik az is, hogy a márka nem kizárólag csak telefonokat, hanem gyakorlatilag mindent is gyárt.

Kérdéses, hogy a jövőben is több olyan telefont fogunk-e látni a gyártó palettáján, amelynek rendszeres meghibásodása olyan végzetes, mint ezeknek az eszközöknek? Az idő, majd megmutatja.

De, egy biztos! A vállalat, nem hajlandó több olyan komoly hibával rendelkező telefont gyártani, mint a POCO M3-volt. A rendszeres meghibásodásokkal küzdő Xiaomi telefonok ideje remélhetőleg, hamarosan a végéhez ér.

Forrás




Ugrás a tetejére ↑