Mobil h√≠rek Android f√©jlkezelŇĎ programok

2022 december 20

0

A 8 legjobb f√°jlkezelŇĎ az Androidon

Az Android f√°jlkezelŇĎ egy praktikus program, amely az eszk√∂z√∂n lehetŇĎv√© teszi, a f√°jlok √©s mapp√°k rendszerez√©s√©t. √ćgy, tetsz√©s szerint hozhatsz l√©tre, m√°solhatsz, helyezhetsz, vagy nevezhetsz √°t, valamint t√∂r√∂lhetsz mapp√°kat √©s f√°jlokat.

Az okostelefonok, alapvetŇĎen olyan miniatŇĪr sz√°m√≠t√≥g√©pek, amelyek elf√©rnek a zsebedben. Ez√©rt, lehetŇĎs√©g szerint a legjobb Android-alkalmaz√°sokat k√≠n√°lj√°k. Ezek k√∂z√∂tt egy j√≥l haszn√°lhat√≥ f√°jlkezelŇĎ, nagyon hasznos lehet. Soha nem tudhatod, mikor kell t√∂r√∂ln√∂d, a felesleges f√°jlokat.

Egyes Android-eszk√∂z√∂k egyszerŇĪ, elŇĎre telep√≠tett f√°jlkezelŇĎt k√≠n√°lnak. EzekbŇĎl az alkalmaz√°sokb√≥l, gyakran hi√°nyoznak a harmadik f√©ltŇĎl sz√°rmaz√≥ f√°jlkezelŇĎkben megtal√°lhat√≥ speci√°lis funkci√≥k. P√©ld√°ul a felsorolt ‚Äč‚Äčf√°jlkezelŇĎk n√©melyike, ‚Äč‚Äčbe√©p√≠tett rendszertiszt√≠t√≥ funkci√≥kkal rendelkezik, amelyek seg√≠tenek meghat√°rozni a nagy m√©retŇĪ f√°jlokat. M√°sok LAN-on, FTP-n, SMB-n kereszt√ľl csatlakozhatnak a kedvenc felhŇĎt√°rhely-szolg√°ltat√°s√°hoz. Teh√°t b√°rmit is keresel az Android f√°jlkezelŇĎben, a mai √∂sszefoglal√≥ban biztosan megtal√°lod.

XFolder F√°jlkezelŇĎ

XFolder F√°jlkezelŇĎ

XFolder F√°jlkezelŇĎ

Ezzel a robusztus f√°jlkezelŇĎvel, megtekintheted √©s kezelheted a belsŇĎ, √©s k√ľlsŇĎ t√°rol√≥eszk√∂z√∂k√∂n (pl. SD-k√°rtya √©s USB OTG) l√©vŇĎ f√°jlokat. Az √∂sszes elv√°rt funkci√≥t k√≠n√°lja, mint p√©ld√°ul a f√°jlok m√°sol√°sa, √°thelyez√©se, t√∂rl√©se, √°tnevez√©se, megoszt√°sa, √©s t√∂m√∂r√≠t√©se.

Ezenk√≠v√ľl hozz√°adhatsz f√°jlokat a kedvencekhez, hogy k√∂nnyen el√©rhessd az alkalmaz√°smen√ľbŇĎl. A be√©p√≠tett Safe mapp√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen, amelyet n√©gy sz√°mjegyŇĪ jelsz√≥ v√©d, megv√©dheted az √©rz√©keny f√°jlokat. Az XFolder ingyenes, de hirdet√©seket tartalmaz. Azonban fizethetsz egy egyszeri d√≠jat, a hirdet√©sek elt√°vol√≠t√°s√°k√©rt.

Az alkalmaz√°s lehetŇĎv√© teszi m√©g, a f√°jlok tetsz√©s szerinti rendez√©s√©t, √©s automatikusan t√≠pus szerint csoportos√≠tja azokat. Van n√©h√°ny m√≥dszere, a teljes√≠tm√©ny jav√≠t√°s√°ra is. Egy √©rint√©ssel √°tkutathatod az eszk√∂zt, megtal√°lhatod a nem k√≠v√°nt szemetet (marad√©k, rendszer, hirdet√©s), az √ľres mapp√°kat, APK-f√°jlokat √©s alkalmaz√°s-gyors√≠t√≥t√°rat.

Seg√≠ts√©g√©vel, el is t√°vol√≠thatod azokat. A telefon teljes√≠tm√©ny√©t, az alkalmaz√°sok hibern√°l√°s√°val is n√∂velheted. Ez seg√≠t megn√∂velni az akkumul√°tor √©lettartam√°t is. A t√°rol√≥elemzŇĎ funkci√≥, m√©ret szerint rendezi a f√°jlokat. √ćgy l√°thatod, hogy mely f√°jlok foglalj√°k el a legt√∂bb helyet. Az egyszerŇĪ elt√°vol√≠t√°s √©rdek√©ben a duplik√°lt f√°jlokat is megjelen√≠ti.

Mi f√°jlkezelŇĎ

Xiaomi Mi f√°jlkezelŇĎ

Xiaomi Mi f√°jlkezelŇĎ

A Xiaomi √°ltal l√©trehozott ingyenes f√°jlkezelŇĎ tiszta, felhaszn√°l√≥bar√°t fel√ľlettel rendelkezik, amely a f√°jlok elŇĎt√©rbe helyez√©s√©t seg√≠ti. Az alkalmaz√°s automatikusan, t√≠pusok szerint rendezi a f√°jlokat. De megtekintheted az egyes mapp√°kat az eszk√∂z√∂n, √©s sz√ľks√©g eset√©n √ļj mapp√°kat is l√©trehozhatsz. A rendszerf√°jlok alap√©rtelmez√©s szerint el vannak rejtve.

De, l√°that√≥v√° teheted azokat, az alkalmaz√°s be√°ll√≠t√°saiban. Egy f√°jl kiv√°laszt√°sakor megtekintheted a f√°jl r√©szleteit, megoszthatod, √°thelyezheted azokat, vagy t√∂r√∂lheted, m√°solhatod, √°tnevezheted ak√°r meg is nyithatod egy m√°sik alkalmaz√°ssal. Ezenk√≠v√ľl, amikor a f√°jlokat a rendszermapp√°kon kereszt√ľl tekinted meg, mapp√°kat √©s f√°jlokat is hozz√°adhatsz a kedvenceidhez.

Az eszk√∂zoptimaliz√°l√°s szakasz megmutatja, hogy mennyi t√°rhelyet haszn√°lsz fel. Javasolja a marad√©k szem√©t t√∂rl√©s√©t is. Itt megtekintheted az eszk√∂z√∂n l√©vŇĎ √∂sszes nagy f√°jlt, valamint vide√≥kat √©s APK-f√°jlokat is. √ćgy, k√∂nnyed√©n elt√°vol√≠thatod azokat, hogy helyet szabad√≠ts fel az eszk√∂z√∂n.

A Mi File Manager seg√≠ts√©g√©vel t√°volr√≥l is el√©rheted a f√°jlokat LAN-on, vagy FTP-n kereszt√ľl. MindkettŇĎ k√∂nnyen be√°ll√≠that√≥. Az alkalmaz√°st hirdet√©sek t√°mogatj√°k, √©s jelenleg nincs m√≥d a hirdet√©sek elt√°vol√≠t√°s√°ra. Szerencs√©re nem feltŇĪnŇĎek, √©s nem zavarj√°k a program haszn√°lat√°t.

Solid Explorer¬†F√°jlkezelŇĎ

Solid Explorer¬†F√°jlkezelŇĎ

Solid Explorer¬†F√°jlkezelŇĎ

A Solid Explorer egy gazdag funkcionalit√°s√ļ f√°jlkezelŇĎ. A program funkci√≥it m√©g jobban kibŇĎv√≠theted (a Google Play √Āruh√°zban v√°s√°rolt) bŇĎv√≠tm√©nyekkel. K√∂nnyen hozz√°f√©rhetsz az eszk√∂z√∂n l√©vŇĎ √∂sszes f√°jlhoz √©s mapp√°hoz. Ez mellett automatikusan rendszerezi √©s gyŇĪjtem√©nyekbe helyezi a f√°jlokat.

A f√°jlok √°thelyezhetŇĎk, t√∂r√∂lhetŇĎk, megoszthat√≥k, √°tnevezhetŇĎk, archiv√°lhat√≥k, √°tvihetŇĎk stb… Az alkalmaz√°s azonban csak 14 napig ingyenes. Ha a hirdet√©sekkel t√°mogatott pr√≥baidŇĎszak lej√°r, egyszeri 5,99 USD d√≠jat kell fizetni a haszn√°lat folytat√°s√°hoz.

A teljes verzi√≥ nem tartalmaz hirdet√©st, √©s korl√°tlan sz√°m√ļ eszk√∂z√∂dre telefp√≠thetŇĎ. Gazdag felhŇĎ- √©s h√°l√≥zati funkci√≥kat, valamint f√°jltitkos√≠t√°st is k√≠n√°l. Rugalmas be√°ll√≠t√°sai miatt a Solid Explorer az te egy√©ni ig√©nyeidhez igaz√≠that√≥.

Megtekint√©si lehetŇĎs√©geket, rendez√©si m√≥dokat, szŇĪrŇĎket, mappabe√°ll√≠t√°sokat, t√©m√°kat, sz√≠ns√©m√°kat, egy√©ni ikonokat √©s sok m√°s opcion√°lis funkci√≥t biztos√≠t a be√°ll√≠t√°saiban. Ezenk√≠v√ľl a fŇĎoldalr√≥l k√∂nnyed√©n hozz√°adhatsz √ļj f√°jlt, mapp√°t vagy felhŇĎkapcsolatot az alkalmaz√°shoz.

Jelenleg 12 el√©rhetŇĎ kapcsolatt√≠pus √©rhetŇĎ el az alkalmaz√°sban. Ezek, p√©ld√°ul Google Drive, SugarSync, LAN/SMB, FTP, SFTP √©s WebDav. Ezenk√≠v√ľl tov√°bbi lehetŇĎs√©geket t√∂lthetsz le, a Google Play √Āruh√°zb√≥l.

Google files

Google files

Google files

A t√∂bbi Google mobilalkalmaz√°ssal √∂sszhangban l√©vŇĎ, egyszerŇĪ kialak√≠t√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen biztos lehetsz benne, hogy ez az ingyenes f√°jlkezelŇĎ k√∂nnyen haszn√°lhat√≥ lesz program. A ‚ÄěTall√≥z√°s‚ÄĚ lapon l√°thatod legut√≥bbi f√°jljaid, kateg√≥ri√°id, gyŇĪjtem√©nyeid (bele√©rtve a be√©p√≠tett kedvenceket, √©s a biztons√°gos mapp√°t), valamint t√°rol√≥eszk√∂zeid.

Az egyes t√°rol√≥eszk√∂z√∂kre koppintva, megjelenik az √∂sszes mappa √©s f√°jl, ahol sz√°mos lehetŇĎs√©g √°ll rendelkez√©sedre. Ezek az √°thelyez√©s, m√°sol√°s, √°tnevez√©s, kedvencekhez val√≥ hozz√°ad√°s, biztons√°gos mapp√°ba val√≥ felv√©tel, biztons√°gi ment√©s a Google Drive-ra, t√∂rl√©s √©s megnyit√°s m√°sik alkalmaz√°ssal. A t√∂r√∂lt f√°jlok a kuk√°ba ker√ľlnek, √©s 30 napig ott maradnak, mielŇĎtt v√©glegesen t√∂rlŇĎdnek.

A ‚ÄěMegoszt√°s‚ÄĚ lapon haszn√°lhatod az Android k√∂zeli megoszt√°si funkci√≥j√°t f√°jlok √©s mapp√°k k√ľld√©s√©re, √©s fogad√°s√°ra. Ez egy nagyszerŇĪ lehetŇĎs√©g a f√°jlok megoszt√°s√°ra a k√∂zelben l√©vŇĎkkel, p√©ld√°ul bar√°tokkal, csal√°ddal √©s munkat√°rsakkal.

V√©g√ľl a ‚ÄěTiszt√≠t√°s‚ÄĚ lapon a Files by Google tiszt√≠t√°si javaslatokat ad, hogy helyet szabad√≠tson fel az eszk√∂z√∂n. Megjelen√≠ti az ism√©tlŇĎdŇĎ f√°jlokat, a r√©gi k√©pernyŇĎk√©peket, az elmos√≥dott f√©nyk√©peket, a nagy f√°jlokat √©s a let√∂lt√∂tt f√°jlokat. A Google Fot√≥kkal egy√ľtt is mŇĪk√∂dik, lehetŇĎv√© t√©ve minden olyan f√©nyk√©p vagy vide√≥ t√∂rl√©s√©t, amelyrŇĎl m√°r k√©sz√ľlt biztons√°gi m√°solat az eszk√∂zrŇĎl.

Total Commander

Android Total Commander

Android Total Commander

Ez az egyik legk√ľl√∂nlegesebb f√°jlkezelŇĎ a list√°n, a fel√ľlet√©t √©s a funkcionalit√°s√°t tekintve. A Total Commander nem tartalmaz hirdet√©seket, √©s figyelemre m√©lt√≥, hogy sz√∂vegszerkesztŇĎt k√≠n√°l a f√°jlok szerkeszt√©s√©hez, valamint k√©t egym√°s melletti panellel ell√°tott elrendez√©st is kap az egyszerŇĪ f√°jlkezel√©s √©rdek√©ben. A k√©pernyŇĎn balra cs√ļsztatva, a m√°sodik panelre l√©phetsz, jobbra cs√ļsztatva pedig visszaker√ľlsz az elsŇĎre.

Ez megk√∂nny√≠ti a f√°jlok oda-vissza mozgat√°s√°t, a kiv√°laszott t√°rhelyek k√∂z√∂tt. Az androidos Total Commander bŇĎv√≠tm√©nyekkel is rendelkezik, tov√°bbi szolg√°ltat√°sok hozz√°ad√°s√°hoz (pl. FTP, LAN √©s WebDAV t√°mogat√°s).

Az alkalmaz√°s fŇĎoldal√°n az √∂sszes megtekinthetŇĎ t√°rhelyet l√°thatjuk. Az egyikre koppintva pedig tov√°bbl√©phet√ľnk (pl. belsŇĎ t√°rhely, SD k√°rtya, let√∂lt√©sek).

Ha egy f√°jlt vagy mapp√°t kiv√°lasztott√°l, haszn√°lhatod a k√©pernyŇĎ alj√°n tal√°lhat√≥ kijel√∂l√©s/kijel√∂l√©s t√∂rl√©se, m√°sol√°s/√°thelyez√©s, t√∂m√∂r√≠t√©s √©s t√∂rl√©s gombokat. A hosszan tart√≥ koppint√°s (a jobb gombbal t√∂rt√©nŇĎ kattint√°ssal egyen√©rt√©kŇĪ) sz√°mos m√°s lehetŇĎs√©get is megjelen√≠t.

Van egy rendez√©si akt√≠v panel ikon is, amely lehetŇĎv√© teszi a mapp√°k √©s f√°jlok n√©v, kiterjeszt√©s, m√©ret √©s d√°tum/idŇĎ szerinti rendez√©s√©t. V√©g√ľl van egy hozz√°ad√°s/szerkeszt√©s gomb sz√°mos speci√°lis funkci√≥val. Ezek, a k√∂nyvt√°r m√≥dos√≠t√°sa, belsŇĎ parancs, alkalmaz√°s elind√≠t√°sa, f√°jl megtekint√©se az alkalmaz√°ssal, k√ľld√©s az alkalmaz√°sba √©s shell parancs k√ľld√©se.

Cx File Explorer

Cx File Explorer

Cx File Explorer

Ha rekl√°mmentes f√°jlkezelŇĎt szeretne vil√°gos grafikus fel√ľlettel √©s rendk√≠v√ľl felhaszn√°l√≥bar√°t kialak√≠t√°ssal, a Cx File Explorer j√≥ v√°laszt√°s. A mobileszk√∂z√∂n l√©vŇĎ f√°jlok kezel√©se mellett a felhŇĎben (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box) √©s a sz√°m√≠t√≥g√©pen (LAN, SMB, FTP, SFTP, WebDAV) l√©vŇĎ f√°jlokat is kezelheti. A f√°jlok m√°solhat√≥k, √°thelyezhetŇĎk, √°tnevezhetŇĎk, t√∂r√∂lhetŇĎk, megoszthat√≥k, t√∂m√∂r√≠thetŇĎk √©s megnyithat√≥k egy m√°sik alkalmaz√°sban. A Cx File Explorer m√©g az Android-eszk√∂z√©re telep√≠tett alkalmaz√°sok kezel√©s√©t is lehetŇĎv√© teszi; biztons√°gi m√°solatot k√©sz√≠thet, elt√°vol√≠thatja, megoszthatja, megnyithatja √©s megtekintheti adataikat a Google Playen.

A ‚ÄěK√∂nyvt√°r‚ÄĚ lapon a f√°jlok automatikusan kateg√≥ri√°kba vannak rendezve a k√∂nnyŇĪ hozz√°f√©r√©s √©rdek√©ben; a legfrissebb f√°jlokat is megtekintheti d√°tum szerint rendezve. K√ľl√∂nf√©le r√°cs-, lista- √©s miniatŇĪrn√©zeti lehetŇĎs√©gek √°llnak rendelkez√©sre, √©s a f√°jlokat n√©v, m√©ret, d√°tum √©s t√≠pus szerint rendezheti. A t√°rhelyelemz√©s funkci√≥ t√∂k√©letes annak megjelen√≠t√©s√©re, hogy mennyi t√°rhelyet haszn√°l az eszk√∂ze. Haszn√°lhatja a nem k√≠v√°nt alkalmaz√°sok √©s nagy f√°jlok elt√°vol√≠t√°s√°ra. Ezenk√≠v√ľl t√∂r√∂lheti az ideiglenes alkalmaz√°sf√°jlok gyors√≠t√≥t√°r√°t, ami seg√≠thet meghosszabb√≠tani az akkumul√°tor √©lettartam√°t.

Simple File Manager Pro

Simple File Manager Pro

Simple File Manager Pro

Ez a ny√≠lt forr√°sk√≥d√ļ f√°jlkezelŇĎ hirdet√©sek n√©lk√ľl kaphat√≥, alacsony, 1,19 doll√°ros √°ron. Ahogy a n√©v is sugallja, a Simple File Manager Pro egyszerŇĪ kialak√≠t√°st k√≠n√°l, amely k√∂nnyen navig√°lhat√≥.

Gyors hozz√°f√©r√©st biztos√≠t a gy√∂k√©rf√°jlokhoz, SD-k√°rty√°khoz √©s USB-eszk√∂z√∂kh√∂z. A „F√°jlok” lapon l√°thatod az √∂sszes mapp√°t √©s a benn√ľk l√©vŇĎ f√°jlokat. Sz√ľks√©g eset√©n √ļj f√°jlokat √©s mapp√°kat is hozz√°adhatsz. A kiv√°lasztott f√°jlok t√∂r√∂lhetŇĎk, √°tnevezhetŇĎk, megoszthat√≥k, elrejthetŇĎk, m√°solhat√≥k, √°thelyezhetŇĎk, t√∂m√∂r√≠thetŇĎk stb.

Sajnos nem tekinthetj√ľk meg a f√°jlokat a Simple File Manager Pro alkalmaz√°sban; ehelyett meg kell nyitni azokat egy m√°sik t√°mogatott alkalmaz√°ssal, p√©ld√°ul a gal√©ri√°val, a f√©nyk√©pekkel, a vide√≥lej√°tsz√≥val vagy egy m√°sik f√°jlkezelŇĎvel.

A ‚ÄěLegut√≥bbiak‚ÄĚ lapon a legut√≥bb megtekintett 48 f√°jlt l√°thatod. Ezeket r√°csk√©nt vagy listak√©nt tekinthetj√ľk meg. A ‚ÄěT√°rhely‚ÄĚ lapon l√°thatod az eszk√∂z teljes t√°rhely√©t, valamint azt, hogy mennyi szabad hely √°ll rendelkez√©sre.

Itt a fájlok kategóriákba vannak rendezve. Megmutatva, hogy azok mennyi tárhelyet foglalnak el. Az egyes kategóriákba tartozó fájlok megtekintésekor név, méret, utolsó módosítás és kiterjesztés szerint rendezheted azokat.

A be√°ll√≠t√°sokban m√≥dos√≠thatjuk az alkalmaz√°s t√©m√°j√°t, elrejthet√ľnk egy vagy t√∂bb lapot (f√°jlok, legut√≥bbi f√°jlok vagy t√°rol√°si elemz√©s), m√≥dos√≠thatjuk a betŇĪm√©retet, √©s jelsz√≥val v√©dhetj√ľk az alkalmaz√°st.

ASTRO Pro F√°jlkezelŇĎ

ASTRO file manager F√°jlkezelŇĎ

ASTRO file manager F√°jlkezelŇĎ

Ez a t√∂bbfunkci√≥s f√°jlkezelŇĎ kezeli az eszk√∂z√∂n, az SD-k√°rty√°n √©s a felhŇĎben l√©vŇĎ f√°jlokat. N√©h√°ny t√°rhely hozz√°adhat√≥ az ASTRO-hoz: Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive, Yandex, Disk, FTP √©s SMB.

A list√°n szereplŇĎ t√∂bbi alkalmaz√°shoz hasonl√≥an, ez a f√°jlkezelŇĎ is automatikusan mapp√°kba rendezi a f√°jlokat, √©s hozz√°f√©r√©st biztos√≠t az √∂sszes rendszermapp√°hoz √©s f√°jlhoz. Hasonl√≥an a sz√°m√≠t√≥g√©pes f√°jlkezelŇĎh√∂z. De ellent√©tben a list√°n szereplŇĎ t√∂bbi f√°jlkezelŇĎvel, az ASTRO-nak k√ľl√∂n keres√©si lapja van speci√°lis szŇĪr√©si √©s rendez√©si lehetŇĎs√©gekkel.

A mapp√°knak saj√°t keres√©si funkci√≥juk van, √©s kiszŇĪrhetnek bizonyos f√°jlt√≠pusokat. F√°jlok kezel√©se sor√°n t√∂r√∂lheted, megoszthatod, m√°solhatod, √°tnevezheted, t√∂m√∂r√≠theted, elrejtheted √©s hozz√°adhatod a kedvenceidhez.

Titkos√≠tott t√°rol√≥t is l√©trehozhatsz az √©rz√©keny f√°jlok t√°rol√°s√°ra, a biztons√°gos f√°jlv√©delem √©rdek√©ben. A p√°nc√©lszekr√©ny v√©dhetŇĎ jelszŇĎval, vagy biometrikus adatokkal. V√©g√ľl, ha helyet szeretn√©l felszabad√≠tani az eszk√∂z√∂n, az Astro File manager tartalmaz n√©h√°ny tiszt√≠t√≥ funkci√≥t is, amelyek seg√≠tenek elt√°vol√≠tani a sz√ľks√©gtelen f√°jlokat, a t√ļl nagy f√°jlokat, √©s a r√©g√≥ta nem haszn√°lt alkalmaz√°sokat.‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč

Mondj b√ļcs√ļt, a rendezetlen f√°jloknak

Az Android-eszk√∂z√∂n l√©vŇĎ f√°jlok kezel√©se sor√°n, sz√°mos lehetŇĎs√©g k√∂z√ľl v√°laszthatsz! Csak azt kell kital√°lnod, hogy melyik felel meg a legjobban ig√©nyeidnek. Ha p√©ld√°ul gyakran mozgatod √°t a f√°jlokat a mobilod √©s a sz√°m√≠t√≥g√©ped k√∂z√∂tt, val√≥sz√≠nŇĪleg olyan f√°jlkezelŇĎre lesz sz√ľks√©ged, amely az eszk√∂z alap√©rtelmezett alkalmaz√°s√°n√°l t√∂bb funkci√≥val rendelkezik.
Ugrás a tetejére ‚ÜĎ