Mobil hírek Android féjlkezelő programok

2022 december 20

0

A 8 legjobb fájlkezelő az Androidon

Az Android fájlkezelő egy praktikus program, amely az eszközön lehetővé teszi, a fájlok és mappák rendszerezését. Így, tetszés szerint hozhatsz létre, másolhatsz, helyezhetsz, vagy nevezhetsz át, valamint törölhetsz mappákat és fájlokat.

Az okostelefonok, alapvetően olyan miniatűr számítógépek, amelyek elférnek a zsebedben. Ezért, lehetőség szerint a legjobb Android-alkalmazásokat kínálják. Ezek között egy jól használható fájlkezelő, nagyon hasznos lehet. Soha nem tudhatod, mikor kell törölnöd, a felesleges fájlokat.

Egyes Android-eszközök egyszerű, előre telepített fájlkezelőt kínálnak. Ezekből az alkalmazásokból, gyakran hiányoznak a harmadik féltől származó fájlkezelőkben megtalálható speciális funkciók. Például a felsorolt ​​fájlkezelők némelyike, ​​beépített rendszertisztító funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek meghatározni a nagy méretű fájlokat. Mások LAN-on, FTP-n, SMB-n keresztül csatlakozhatnak a kedvenc felhőtárhely-szolgáltatásához. Tehát bármit is keresel az Android fájlkezelőben, a mai összefoglalóban biztosan megtalálod.

XFolder Fájlkezelő

XFolder Fájlkezelő

XFolder Fájlkezelő

Ezzel a robusztus fájlkezelővel, megtekintheted és kezelheted a belső, és külső tárolóeszközökön (pl. SD-kártya és USB OTG) lévő fájlokat. Az összes elvárt funkciót kínálja, mint például a fájlok másolása, áthelyezése, törlése, átnevezése, megosztása, és tömörítése.

Ezenkívül hozzáadhatsz fájlokat a kedvencekhez, hogy könnyen elérhessd az alkalmazásmenüből. A beépített Safe mappának köszönhetően, amelyet négy számjegyű jelszó véd, megvédheted az érzékeny fájlokat. Az XFolder ingyenes, de hirdetéseket tartalmaz. Azonban fizethetsz egy egyszeri díjat, a hirdetések eltávolításákért.

Az alkalmazás lehetővé teszi még, a fájlok tetszés szerinti rendezését, és automatikusan típus szerint csoportosítja azokat. Van néhány módszere, a teljesítmény javítására is. Egy érintéssel átkutathatod az eszközt, megtalálhatod a nem kívánt szemetet (maradék, rendszer, hirdetés), az üres mappákat, APK-fájlokat és alkalmazás-gyorsítótárat.

Segítségével, el is távolíthatod azokat. A telefon teljesítményét, az alkalmazások hibernálásával is növelheted. Ez segít megnövelni az akkumulátor élettartamát is. A tárolóelemző funkció, méret szerint rendezi a fájlokat. Így láthatod, hogy mely fájlok foglalják el a legtöbb helyet. Az egyszerű eltávolítás érdekében a duplikált fájlokat is megjeleníti.

Mi fájlkezelő

Xiaomi Mi fájlkezelő

Xiaomi Mi fájlkezelő

A Xiaomi által létrehozott ingyenes fájlkezelő tiszta, felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely a fájlok előtérbe helyezését segíti. Az alkalmazás automatikusan, típusok szerint rendezi a fájlokat. De megtekintheted az egyes mappákat az eszközön, és szükség esetén új mappákat is létrehozhatsz. A rendszerfájlok alapértelmezés szerint el vannak rejtve.

De, láthatóvá teheted azokat, az alkalmazás beállításaiban. Egy fájl kiválasztásakor megtekintheted a fájl részleteit, megoszthatod, áthelyezheted azokat, vagy törölheted, másolhatod, átnevezheted akár meg is nyithatod egy másik alkalmazással. Ezenkívül, amikor a fájlokat a rendszermappákon keresztül tekinted meg, mappákat és fájlokat is hozzáadhatsz a kedvenceidhez.

Az eszközoptimalizálás szakasz megmutatja, hogy mennyi tárhelyet használsz fel. Javasolja a maradék szemét törlését is. Itt megtekintheted az eszközön lévő összes nagy fájlt, valamint videókat és APK-fájlokat is. Így, könnyedén eltávolíthatod azokat, hogy helyet szabadíts fel az eszközön.

A Mi File Manager segítségével távolról is elérheted a fájlokat LAN-on, vagy FTP-n keresztül. Mindkettő könnyen beállítható. Az alkalmazást hirdetések támogatják, és jelenleg nincs mód a hirdetések eltávolítására. Szerencsére nem feltűnőek, és nem zavarják a program használatát.

Solid Explorer Fájlkezelő

Solid Explorer Fájlkezelő

Solid Explorer Fájlkezelő

A Solid Explorer egy gazdag funkcionalitású fájlkezelő. A program funkcióit még jobban kibővítheted (a Google Play Áruházban vásárolt) bővítményekkel. Könnyen hozzáférhetsz az eszközön lévő összes fájlhoz és mappához. Ez mellett automatikusan rendszerezi és gyűjteményekbe helyezi a fájlokat.

A fájlok áthelyezhetők, törölhetők, megoszthatók, átnevezhetők, archiválhatók, átvihetők stb… Az alkalmazás azonban csak 14 napig ingyenes. Ha a hirdetésekkel támogatott próbaidőszak lejár, egyszeri 5,99 USD díjat kell fizetni a használat folytatásához.

A teljes verzió nem tartalmaz hirdetést, és korlátlan számú eszközödre telefpíthető. Gazdag felhő- és hálózati funkciókat, valamint fájltitkosítást is kínál. Rugalmas beállításai miatt a Solid Explorer az te egyéni igényeidhez igazítható.

Megtekintési lehetőségeket, rendezési módokat, szűrőket, mappabeállításokat, témákat, színsémákat, egyéni ikonokat és sok más opcionális funkciót biztosít a beállításaiban. Ezenkívül a főoldalról könnyedén hozzáadhatsz új fájlt, mappát vagy felhőkapcsolatot az alkalmazáshoz.

Jelenleg 12 elérhető kapcsolattípus érhető el az alkalmazásban. Ezek, például Google Drive, SugarSync, LAN/SMB, FTP, SFTP és WebDav. Ezenkívül további lehetőségeket tölthetsz le, a Google Play Áruházból.

Google files

Google files

Google files

A többi Google mobilalkalmazással összhangban lévő, egyszerű kialakításnak köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy ez az ingyenes fájlkezelő könnyen használható lesz program. A „Tallózás” lapon láthatod legutóbbi fájljaid, kategóriáid, gyűjteményeid (beleértve a beépített kedvenceket, és a biztonságos mappát), valamint tárolóeszközeid.

Az egyes tárolóeszközökre koppintva, megjelenik az összes mappa és fájl, ahol számos lehetőség áll rendelkezésedre. Ezek az áthelyezés, másolás, átnevezés, kedvencekhez való hozzáadás, biztonságos mappába való felvétel, biztonsági mentés a Google Drive-ra, törlés és megnyitás másik alkalmazással. A törölt fájlok a kukába kerülnek, és 30 napig ott maradnak, mielőtt véglegesen törlődnek.

A „Megosztás” lapon használhatod az Android közeli megosztási funkcióját fájlok és mappák küldésére, és fogadására. Ez egy nagyszerű lehetőség a fájlok megosztására a közelben lévőkkel, például barátokkal, családdal és munkatársakkal.

Végül a „Tisztítás” lapon a Files by Google tisztítási javaslatokat ad, hogy helyet szabadítson fel az eszközön. Megjeleníti az ismétlődő fájlokat, a régi képernyőképeket, az elmosódott fényképeket, a nagy fájlokat és a letöltött fájlokat. A Google Fotókkal együtt is működik, lehetővé téve minden olyan fénykép vagy videó törlését, amelyről már készült biztonsági másolat az eszközről.

Total Commander

Android Total Commander

Android Total Commander

Ez az egyik legkülönlegesebb fájlkezelő a listán, a felületét és a funkcionalitását tekintve. A Total Commander nem tartalmaz hirdetéseket, és figyelemre méltó, hogy szövegszerkesztőt kínál a fájlok szerkesztéséhez, valamint két egymás melletti panellel ellátott elrendezést is kap az egyszerű fájlkezelés érdekében. A képernyőn balra csúsztatva, a második panelre léphetsz, jobbra csúsztatva pedig visszakerülsz az elsőre.

Ez megkönnyíti a fájlok oda-vissza mozgatását, a kiválaszott tárhelyek között. Az androidos Total Commander bővítményekkel is rendelkezik, további szolgáltatások hozzáadásához (pl. FTP, LAN és WebDAV támogatás).

Az alkalmazás főoldalán az összes megtekinthető tárhelyet láthatjuk. Az egyikre koppintva pedig továbbléphetünk (pl. belső tárhely, SD kártya, letöltések).

Ha egy fájlt vagy mappát kiválasztottál, használhatod a képernyő alján található kijelölés/kijelölés törlése, másolás/áthelyezés, tömörítés és törlés gombokat. A hosszan tartó koppintás (a jobb gombbal történő kattintással egyenértékű) számos más lehetőséget is megjelenít.

Van egy rendezési aktív panel ikon is, amely lehetővé teszi a mappák és fájlok név, kiterjesztés, méret és dátum/idő szerinti rendezését. Végül van egy hozzáadás/szerkesztés gomb számos speciális funkcióval. Ezek, a könyvtár módosítása, belső parancs, alkalmazás elindítása, fájl megtekintése az alkalmazással, küldés az alkalmazásba és shell parancs küldése.

Cx File Explorer

Cx File Explorer

Cx File Explorer

Ha reklámmentes fájlkezelőt szeretne világos grafikus felülettel és rendkívül felhasználóbarát kialakítással, a Cx File Explorer jó választás. A mobileszközön lévő fájlok kezelése mellett a felhőben (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box) és a számítógépen (LAN, SMB, FTP, SFTP, WebDAV) lévő fájlokat is kezelheti. A fájlok másolhatók, áthelyezhetők, átnevezhetők, törölhetők, megoszthatók, tömöríthetők és megnyithatók egy másik alkalmazásban. A Cx File Explorer még az Android-eszközére telepített alkalmazások kezelését is lehetővé teszi; biztonsági másolatot készíthet, eltávolíthatja, megoszthatja, megnyithatja és megtekintheti adataikat a Google Playen.

A „Könyvtár” lapon a fájlok automatikusan kategóriákba vannak rendezve a könnyű hozzáférés érdekében; a legfrissebb fájlokat is megtekintheti dátum szerint rendezve. Különféle rács-, lista- és miniatűrnézeti lehetőségek állnak rendelkezésre, és a fájlokat név, méret, dátum és típus szerint rendezheti. A tárhelyelemzés funkció tökéletes annak megjelenítésére, hogy mennyi tárhelyet használ az eszköze. Használhatja a nem kívánt alkalmazások és nagy fájlok eltávolítására. Ezenkívül törölheti az ideiglenes alkalmazásfájlok gyorsítótárát, ami segíthet meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát.

Simple File Manager Pro

Simple File Manager Pro

Simple File Manager Pro

Ez a nyílt forráskódú fájlkezelő hirdetések nélkül kapható, alacsony, 1,19 dolláros áron. Ahogy a név is sugallja, a Simple File Manager Pro egyszerű kialakítást kínál, amely könnyen navigálható.

Gyors hozzáférést biztosít a gyökérfájlokhoz, SD-kártyákhoz és USB-eszközökhöz. A „Fájlok” lapon láthatod az összes mappát és a bennük lévő fájlokat. Szükség esetén új fájlokat és mappákat is hozzáadhatsz. A kiválasztott fájlok törölhetők, átnevezhetők, megoszthatók, elrejthetők, másolhatók, áthelyezhetők, tömöríthetők stb.

Sajnos nem tekinthetjük meg a fájlokat a Simple File Manager Pro alkalmazásban; ehelyett meg kell nyitni azokat egy másik támogatott alkalmazással, például a galériával, a fényképekkel, a videólejátszóval vagy egy másik fájlkezelővel.

A „Legutóbbiak” lapon a legutóbb megtekintett 48 fájlt láthatod. Ezeket rácsként vagy listaként tekinthetjük meg. A „Tárhely” lapon láthatod az eszköz teljes tárhelyét, valamint azt, hogy mennyi szabad hely áll rendelkezésre.

Itt a fájlok kategóriákba vannak rendezve. Megmutatva, hogy azok mennyi tárhelyet foglalnak el. Az egyes kategóriákba tartozó fájlok megtekintésekor név, méret, utolsó módosítás és kiterjesztés szerint rendezheted azokat.

A beállításokban módosíthatjuk az alkalmazás témáját, elrejthetünk egy vagy több lapot (fájlok, legutóbbi fájlok vagy tárolási elemzés), módosíthatjuk a betűméretet, és jelszóval védhetjük az alkalmazást.

ASTRO Pro Fájlkezelő

ASTRO file manager Fájlkezelő

ASTRO file manager Fájlkezelő

Ez a többfunkciós fájlkezelő kezeli az eszközön, az SD-kártyán és a felhőben lévő fájlokat. Néhány tárhely hozzáadható az ASTRO-hoz: Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive, Yandex, Disk, FTP és SMB.

A listán szereplő többi alkalmazáshoz hasonlóan, ez a fájlkezelő is automatikusan mappákba rendezi a fájlokat, és hozzáférést biztosít az összes rendszermappához és fájlhoz. Hasonlóan a számítógépes fájlkezelőhöz. De ellentétben a listán szereplő többi fájlkezelővel, az ASTRO-nak külön keresési lapja van speciális szűrési és rendezési lehetőségekkel.

A mappáknak saját keresési funkciójuk van, és kiszűrhetnek bizonyos fájltípusokat. Fájlok kezelése során törölheted, megoszthatod, másolhatod, átnevezheted, tömörítheted, elrejtheted és hozzáadhatod a kedvenceidhez.

Titkosított tárolót is létrehozhatsz az érzékeny fájlok tárolására, a biztonságos fájlvédelem érdekében. A páncélszekrény védhető jelszőval, vagy biometrikus adatokkal. Végül, ha helyet szeretnél felszabadítani az eszközön, az Astro File manager tartalmaz néhány tisztító funkciót is, amelyek segítenek eltávolítani a szükségtelen fájlokat, a túl nagy fájlokat, és a régóta nem használt alkalmazásokat.​​​​​​​

Mondj búcsút, a rendezetlen fájloknak

Az Android-eszközön lévő fájlok kezelése során, számos lehetőség közül választhatsz! Csak azt kell kitalálnod, hogy melyik felel meg a legjobban igényeidnek. Ha például gyakran mozgatod át a fájlokat a mobilod és a számítógéped között, valószínűleg olyan fájlkezelőre lesz szükséged, amely az eszköz alapértelmezett alkalmazásánál több funkcióval rendelkezik.
Ugrás a tetejére ↑