Mobil hírek felújított okostelefonok

2022 május 1

0

A felújított mobiltelefon piaca, meghaladja a várakozásokat

A felújított mobiltelefon piac, meghaladja a 2021-es 15%-os növekedésre vonatkozó várakozásokat. A piac 2021-ben, 15%-al nőtt az előző évhez képest. Ezzel meghaladta, az új okostelefonok piacának 4,5%-os növekedését. A Counterpoint Research jelentése szerint, a felújított mobiltelefonok egyre népszerűbbek a fogyasztók, és az okostelefon-gyártók körében is.

Az 5G-re való átállás, sok felhasználót késztetett a régi telefonjának lecserélésére. Érdekes módon az új telefonok magasabb eladásai, hozzájárultak a felújított mobiltelefon piacának fellendítéséhez. Sok gyártó csereügyletekhez fordult az új modellek beszerzési költségének csökkentése érdekében. Ez viszont növelte a felújítható, és újra értékesíthető mobiltelefonok elérhetőségét.

A költségmegtakarítás szerepe, a felújított mobiltelefon piacon

A költségmegtakarítás nagy szerepet játszik abban, hogy az emberek miért választanak új telefon helyett felújított mobiltelefont. Egy használt mobiltelefon, átlagosan 60%-kal olcsóbb lehet mint egy új. A legnagyobb növekedést, Latin-Amerika (+29%) és India (+25%) piaca érte el.

Azonban az olyan piacokon mint az Egyesült Államok (+15%), Európa (+10%) és Kína (+10%), szintén egyre nagyobb számban vásároltak felújított mobiltelefonokat. Ezeken a piacokon is érezhető a célközönség fizetőképességének csökkenése, de valójában, ennél többről van szó.

A fenntarthatóság, és a környezetbarát kezdeményezések egyre népszerűbbek a fogyasztók körében. A felújított mobiltelefon vásárlása egy új mobil helyett, nagyszerű módja az elektronikai hulladékok csökkentésének. Ezek a kezdeményezések, a gyártók és a fuvarozók körében is egyre nagyobb teret hódítanak. Bár a gyártók, továbbra is a profitnövelésre összpontosítanak.

Az EU-ban kormányzati kezdeményezések segítik, a másodpiaci értékesítést. A beszállítók arra is törekszenek, hogy több másodlagos piaci eszközt használjanak, az e-hulladék menyiségének csökkentése érdekében. Tübbek közt ennek is köszönhető, hogy az EU piacterei és begyűjtő társaságai /például a Back Market, és az EcoATM/ egyre nagyobb szerepet kap a piacon” – írja Jeff Fieldhack, kutatási igazgató.

Tehát nem csak az OEM-ek és a szolgáltatók, hanem harmadik felek is bővítik, a megújult telefonpiacot. Ezt az Európában, az Egyesült Államokban és Japánban erősödő „Right to Repair” mozgalom tette lehetővé. Ennek köszönhető, hogy a vállalatok hozzáférést biztosítottak az eredeti alkatrészekhez, és speciális szerszámokhoz a nem szerződött mobiltelefon szervizek számára is.

Jelenleg, az Apple iPhone-jai vezetik a használt telefonok piacát. De, a Samsung, valamint más modellek is egyre népszerűbbek, és folyamatosan csökkentik a lemaradást.

Forrás
Fejléckép forrása




Ugrás a tetejére ↑