Mobil hĂ­rek Google Pixel 7a

2023 jĂşnius 21

0

A Google Pixel 7a-t a Tensor G2 SoC hajthatja meg

A Google Pixel 7a, a Pixel 7 mobiltelefon sorozat, legújabb terméke. Ez a telefon a sorozat kínálatának, középkategóriás modellje lett. Ez a telefon a legolcsóbb a sorozatban, köszönhetően a cég költségcsökkentési céljainak. Ennek köszönhető, hogy a gyártó, kisebb teljesítményű alkatrészeket is szerelt ebbe a sorozatba. Az egyik ilyen alkatrész, nyilvánvalóan maga a chipkészlet. Ez, papíron ugyanaz a processzort tartalmazza, mint a magasabb kategóriájú típusok esetében, ezért ennek érdemes utánanézni.

A Google Pixel 7a állítólag egyedi Tensor G2 SoC-vel van felszerelve

Google Pixel 7a

Google Pixel 7a

Ez a hír, Kamila tippmestertől (@Za_Raczke) érkezett, aki megállapította, hogy a Tensor G2-vel szerelt Pixel 7a telefonok, más változatok, mint az alap vagy a Pro modellek. A Pixel 7a telefonok, alacsonyabb teljesítményű chipset változattal készültek.

Többek között, ennek is köszönhetően azt várják, hogy ez a készülék, a vártnál egy kicsit rosszabbul teljesíthet. Annak ellenére, hogy a Tensor G2 tipusnevet viselik úgy tűnik, hogy a Google a költségek további csökkentése érdekében kifejlesztette a chipkészlet megfizethetőbb változatát.

Azok számára, akik nem tudják, a Samsung a gyártópartnere ennek a lapkakészletnek, és még az eredeti Tensor G2 társfejlesztésében is közreműködött. A Samsung félvezető szakértelmének köszönhetően a chip FOPLP-PoP technológiával is rendelkezik.

A Pixel 7a Tensor G2-je azonban, állítólag kicsivel olcsóbb, de valamivel alacsonyabb teljesítményt nyújtó lapkakészletet tartalmaz. Ez a változat vastagabb, nagyobb, és még több hőt is termel, mint a fejlettebb FOPLP technológiát tartalmazó változatok. Sajnos még mindig nincs fogalmunk arról, hogy ez mit jelent a lapkakészlet tényleges teljesítménye szempontjából.

Az új Tensor G2 lapkakészlet változat, valószínűleg ezt az új IPOP-csomagot használja, hogy megtakarítsa a Google költségeit. Bár ez a lépés költséget jelenthet a felhasználóknak, mivel a Pixel 7a esetleg kissé lassabban futhat, mint a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro, és melegedési problémák is lehetnek. Ez a Google telefon várhatóan, a már megszokott gyári Pixel csengőhangokat fogja tartalmazni. Amint lehet, ezeket a csengőhang letöltéseket is közzétesszük.

Jelenleg, ez az összes információ az üggyel kapcsolatban, de amint bővülnek a hozzáférhető információk, további hírrel jelentkezünk.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑