Huawei telefonok A Huawei Mate 60 okostelefon képes lesz műholdas hívásra is

2023 szeptember 2

0

A Huawei Mate 60 okostelefon képes lesz műholdas hívásra

Az a hír járja, hogy a megjelenő Huawei Mate 60 okostelefon, már műholdas hívásra is képes lesz. A tavaly megjelent Huawei Mate 50 sorozat, ugyan képes volt már műholdas kommunikációra is, de. Azok a telefonok csak üzenetet tudtak küldeni műholdon keresztül, de hívást kezdeményezni nem.

A Huawei most fejleszti a Mate 60 sorozatot, amely várhatóan műholdas kapcsolattal is rendelkezik majd. De ezek a telefonok már a műholdas hanghívást is támogathatják, az új teljesítményerősítő chipeknek köszönhetően.

A Huawei Mate 60-as sorozatban, várhatóan a kínai chipgyártók által gyártott teljesítményerősítő (PA) chipek lesznek. Ezeket a PA chipeket kifejezetten a Tiantong-1 műholdas mobilkommunikációs rendszerhez tervezték. A műholdrendszer használható hangkommunikációra, képátvitelre, pontos helymeghatározásra és adatszolgáltatásra is.

A PA chipek kritikus szerepet játszanak azokban az eszközökben, amelyek ezeket a műholdas funkciókat használják. Jelenleg a Huawei Mate X3 és P60 sorozatába integrálták. Mindkettő támogatja a kétirányú műholdas kommunikációt, SMS-en keresztül.

Ezek a chipek, a kommunikációs integrált áramkör (RF-IC) által generált nagyfrekvenciás jelet, a szükséges kimeneti szintre erősítik, és egy antennához továbbítják. Ez az erősítési folyamat elengedhetetlen, a hatékony műholdas kommunikációhoz. Beleértve, a hanghívásokat is.

A pletykák szerint, a Huawei Mate 60 sorozatba integrált PA chipeket, állítólag nem a Huawei gyártja. Ehelyett a cég ezt a felelősséget, egy egyelőre még meg nem nevezett kínai chipgyártóra bízta. Bár egyelőre nem erősítették meg, ezeknek a chipeknek a bevonása arra utal, hogy a Mate 60 okostelefonok támogathatják a műholdon keresztüli hanghívást.

Ha ez pontosnak bizonyul, akkor ez az első példa arra, hogy egy okostelefonon keresztül kezdeményezzenek hanghívást, műholdkapcsolaton keresztül. A kontextus kedvéért az Apple iPhone 14 sorozata, csak a segélyhívásokat támogatja, műholdon keresztül.

A mobiltelefonok műholdas kapcsolata egy erősen fejlődő technológia, és a márkák igyekszenek ezt a telefonjaikon megvalósítani.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑