Huawei telefonok Huawei logo

2024 janu√°r 10

0

A Huawei P70 a Kirin 9010-el jelenik meg

A hamarosan megjelenŇĎ Huawei P70-es sorozat, a HiSilicon √ļj lapkak√©szlet√©t fogja haszn√°lni, amelyet ideiglenesen „Kirin 9010”-nek neveznek, √≠rja Smart Pikachu a Weibo-n. A chipset-et hivatalosan m√©g nem jelentett√©k be, de a gy√°rt√≥ m√°r r√©g√≥ta dolgozik rajta.

A Kirin 9010 nevet, elŇĎsz√∂r h√°rom √©vvel ezelŇĎtt hallottuk. Egy m√°sik kisziv√°rogtat√≥ el√°rulta, hogy ez egy 3 nm-es chip lesz. A legval√≥sz√≠nŇĪbb gy√°rt√≥ a TSMC volt, de a Huawei-re vonatkoz√≥ kereskedelmi korl√°toz√°sok, ezt most val√≥sz√≠nŇĪtlenn√© teszik.

A m√ļlt h√©ten kider√ľlt, hogy a Huawei Kirin 9006C chipekkel ell√°tott laptopokat sz√°ll√≠t. Ezeket a TSMC gy√°rtotta, de ezekrŇĎl kider√ľlt, hogy ez egy r√©gi lapkak√©szlet. Az SMIC 7 nm-es chipeket gy√°rt, mint a Kirin 9000-es azonban ez, rosszabbul teljes√≠t mint a TSMC 5 nm-es lapkak√©szlete. Az SMIC val√≥sz√≠nŇĪleg egy 3 nm-es csipen dolgozik, b√°r sokak szerint m√©g √©vekre van, hogy ez piack√©pes legyen.

Nem tudjuk, hogy a Kirin 9010-es val√≥ban 3 nm-es chip lesz-e, vagy a Huawei csak √ļjra felhaszn√°lja ezt a nevet. Lehet, hogy az ut√≥bbi, hacsak a Huawei nem tal√°lja meg a lehetŇĎs√©g√©t annak, hogy megker√ľlje a kereskedelmi korl√°toz√°sokat. A v√°llalat m√©g 2021-ben jegyeztette be a n√©v v√©djegy√©t. A gy√°rt√≥ akkor azt tervezte, hogy 2022-ben meg is kezdi a gy√°rt√°st, b√°r ez akkor meghi√ļsult.

A Huawei √°ll√≠t√≥lag visszahozza az 5G kapcsolatot, a P70-es sorozattal. √Črdekes m√≥don a pletyk√°k szerint, a P70 Art ultrasz√©les kamer√°ja 1 h√ľvelykes √©rz√©kelŇĎvel, √©s kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ 1G6P objekt√≠vvel rendelkezik. √Āll√≠t√≥lag az objekt√≠v egy √ľvegelemmel, hat mŇĪanyaggal k√©sz√ľl el. A Huawei √°ll√≠t√≥lag saj√°t √©rz√©kelŇĎket fejleszt, √©s azoknak a P70-es sorozattal kell deb√ľt√°lniuk, amelyet v√°rhat√≥an m√°rciusban mutatnak be.

Forr√°s
Ugrás a tetejére ‚ÜĎ