Mobil hĂ­rek Leitz Phone 2 kamera telefon

2022 december 2

0

A Leica Leitz Phone 2, 1 hüvelykes kameraérzékelővel jön

Ismerd meg a Leica Leitz Phone 2 telefont, a híres német fényképezőgépgyártó telefonját, ami elvileg, csak Japánban jelenik meg.

Ha, az okostelefonok piaca felemészti a fényképezőgépek piacát, akkor logikus, hogy egyes kameragyártók megpróbálnának, a másik irányba menni. A Leica azonban nem okostelefon-gyártó cég, így a telefont valójában a Sharp gyártja! Így azonban, már van értelme a japán kizárólagosságnak.

Ha egy olyan gyártónak, amelynek jelenleg még nem az elsődleges piaca a mobilpiac, és valamely másik gyártó más hardverére kell alapoznia a márkás okostelefonját, nehéz hibázni a Sharp Aquos R7 használatával. Ez a Sharp telefon, egy lenyűgöző és egyedi Androidos telefon, amely sok olyan buta telefontrendet hagy ki, amelyhez más gyártók ész nélkül ragaszkodnak. Az R7-es, a Leica által fejlesztett optikával került a piacra, ez pedig nyilvánvalóan az üzlet másik fele.

A Sharp számára nem ismeretlen az egyedi okostelefon-kialakĂ­tás, a Leica Ă©s az R7 telefonokkal pedig, sok jĂł döntĂ©st hozott a gyártĂł. Egy csomĂł megkĂ©rdĹ‘jelezhetĹ‘en hasznos aprĂł hátsĂł kamera helyett, egy Ăłriási kamerát kap, amely 1 hĂĽvelykes Sony IMX989 Ă©rzĂ©kelĹ‘vel rendelkezik. Ez a jelenleg elĂ©rhetĹ‘ legnagyobb Ă©rzĂ©kelĹ‘, amely okostelefonokhoz kĂ©szĂĽlt. A telefon a Sony IMX989 50 MP-es Ă©rzĂ©kelĹ‘jĂ©t kapja, de a Leica egy kicsit levágja, Ă©s a „47,2 megapixeles effektĂ­v pixelszámot” adott meg. A kĂ©peket termĂ©szetesen RAW, vagy JPEG formátumban menthetjĂĽk el.

A képernyő

A képernyője lapos, ami nagyszerű változás az értelmetlenül ívelt és torz képernyőkhöz képest, amelyeket a cégek általában az Android csúcstelefonokon helyeznek el. Az ívelt képernyős trükköt a Samsung, a világ legtöbb okostelefonjának kijelzőszállítója erőlteti. De a Sharp, egy 6,6 hüvelykes 2730×1260-as felbontású, OLED kijelző. A képernyője 240 Hz-es képfrissítési frekvenciávalrendelkezik.

A Sharp másik egyedi tulajdonsága, hogy látszólag az egyetlen cég, aki érdeklődik a Qualcomm óriási 3D Sonic Max képernyőbe épített, ujjlenyomat-érzékelője iránt. A képernyőn belüli ujjlenyomat-érzékelőkkel a legnagyobb vélt probléma az, hogy nincs tapintható jelzés arra vonatkozóan, hogy hova illesszd az ujjad. Ez miatt, könnyen előfordulhat, hogy egy kicsit eltéveszted az érzékelőt, ami miatt az rosszul olvassa le az ujlenyomatot. A Qualcomm 3D Sonic Max érzékelője azonban hatalmas területet fed le. Elég nagyot ahhoz, hogy akár két ujjunk is elférjen egymás mellett, így egész biztosan nem fog lelógni az érzékelőterületről. Ez az érzékelő 2019-ben jelent meg, de senki sem használja, mert drága.

Leitz Phone 2 képernyő és sarok

Leitz Phone 2

Ami a Leica tényleges hozzájárulását ehhez illeti a telefonhoz, az újratervezett alumínium váz 90 fokos sarkokkal és a váz oldalán recézett felülettel rendelkezik. A kijelző kialakítása azonban, lehetne jobb. A 90 fokos sarkok, egy kissé furcsává  teszik az előlapot, hiszen a kijelző továbbra is a lekerekített sarkú Aquos R7-ből van átrakva. Így a telefon kávája, már nem illeszkedik a test sarkaihoz.

A kijelző lekerekített sarokokat kapott, egy hozzáillő fekete kerettel. Ezek mellé kerültek, a 90 fokos alumínium sarkok. Ez az együttes így, egy furcsa, kettős keretes megjelenést kölcsönöz az előlapnak. Egyes telefonok, például a Galaxy S22 Ultra 90 fokos sarkokkal rendelkeznek, de a telefon esztétikai összhatása, jobban teljesít a hasonló megfelelő képernyőknek köszönhetően.

A Leica Leitz Phone 2 kamerája

A Leica, termĂ©szetesen nagy figyelmet fordĂ­tott a hátsĂł kamera kialakĂ­tására. Az 1 hĂĽvelykes kameraszenzornak, nagy hátulsĂł kameraszigetre van szĂĽksĂ©ge. Ez azonban nem akkora, mint ahogy a Leica eredetileg azt elhatározta. A kör alakĂş kamerasziget, most már kiterjed a LED vakura, Ă©s a 2 MP-es távolságmĂ©rĹ‘ Ă©rzĂ©kelĹ‘re is. Az „igazi kamera” Ă©rzĂ©sĂ©nek megismĂ©tlĂ©sĂ©re, a Leica Leitz Phone 2 nagy, mágneses lencsevĂ©dĹ‘vel rendelkezik. Ez a lencsevĂ©dĹ‘ a teljes hátsĂł kameraszigetĂ©t lefedi.

Leitz Phone 2 fekete tokot kapott

Leitz Phone 2

MĂ©g egy fekete tok is van kĂ©szĂĽlĂ©khez ami Ăşgy nĂ©z ki, mintha a hagyományos fekete-ezĂĽst kamerakialakĂ­tást prĂłbálná megismĂ©telni. Bár, nem a Leica a fĂ©nykĂ©pezĹ‘gĂ©p hardverĂ©nek a gyártĂłja, de a Leica kĂ©szĂ­tette azt a „sajátos szoftvermotort”, amely „ezt a tipikus „Leica megjelenĂ©st” hozza az okostelefonos fotĂłzáshoz. Három Leica objektĂ­vrĹ‘l elnevezett szűrĹ‘je van, amelyek megprĂłbálják lemásolni a bokeh-t Ă©s a kĂĽlönbözĹ‘ gyĂşjtĂłtávolságokat.

Van egy „Golden Hour widget”, amely elvilveg kiszámolja, mikor van mĂ©g egy Ăłránk napnyugtáig, Ă©s egy widget, amely a Leica Fotografie International Gallery kĂ©peit jelenĂ­ti meg.

A Leica Leitz Phone 2 specifikációja

A specifikáció ugyanaz, mint az Aquos R7-esnél. Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet, 12 GB RAM, 512 GB tárhely (ez utóbbi tulajdonképpen duplája, az R7-nek), 5000 mAh-s akkumulátor, IP68 por- és vízállóság, valamint Android 12-es oprendszer, és egy fejhallgató-csatlakozó.

Akinek megtetszett a telefon, prémium árat fog fizetni érte. A Leica Leitz Phone 2 ára japánban, cirka 1.580 dollár. Az alapkészülék, a Sharp Aquos R7 ára cirka 1.365 dollár.

Forrás




Ugrás a tetejére ↑