Mobil hírek A Nothing Phone 2 Pixel-szerű szoftvert kínálhat

2023 jĂşnius 9

0

A Nothing Phone 2 Pixel-szerű szoftvert kínálhat

A Nothing Phone 2 Pixel-szerű szoftvert kínálhat

Nothing Phone 2

A Nothing Phone 2-ről, márciusban már kiderült, hogy a Snapdragon 8+ Gen 1 processzort kapja. A Nothing Phone 1 egy jól lekerekített debütáló telefon volt a startup cég számára. De az egyik legtöbbet szidott része, az oprendszer volt. A márka azóta megerősítette szoftverrészlegét, de mire számíthatunk ennek eredményeként? Nos, a cég, most talán adott néhány választ.

A Nothing szoftver kreatív igazgatója, Mladen M. Hoyss részletesen kifejtette a Nothing Phone 2 skint az XDA-Developersnek adott interjújában.

Hoyss, és néhány jelenlegi Nothing-os kollégája, korábban a Bloc Zero 18 minimalista Android-telefonon, és Ratio launcheren dolgozott. Elmondta, hogy a készülék kezelőfelületének megjelenése, valahogy nagyon hasonlít az ezeken a telefonokon használt megjelenéshez. Hozzáteszi azonban, hogy a cég szinte a nulláról szeretné kezdeni, a Nothing OS 2.0 megjelenését.

Úgy tűnik, hogy a Nothing Phone 2 felületén jelentős javulás tapasztalható, már rögtön a kezdőképernyőn. Hoyss azzal érvel, hogy a mai kezdőképernyők olyan oldalak, amelyek „alapvetően cégek logóit” tartalmazzák, utalva az alkalmazásikonokra.

Nothing OS 2.0: A Pixel sorozat ihlette?

Az ügyvezető a már megszokott ikonok használata helyett azt javasolja, hogy a kezdőképernyőn olyan adatok legyenek, ami a felhasználó számára fontos. Így, a felhasználó számára érdekes információk, egy pillantással elérhetők lesznek.

Hoyss hozzáteszi, hogy a vállalat azokra a lehetőségekre összpontosít, amelyekkel az okostelefon már a dobozból kikerült, és ezeket előtérbe helyezi. Az ügyvezető nem említett konkrétumokat, de utalt arra, hogy a Nothing Phone 2 szoftvere könnyebben használható, és egyszerűbb lesz.

Az „egy pillantással” megemlítése, a Google Pixel vonalat juttatja eszünkbe. A pixel telefonok alapbeállításként tartalmaznak egy „egy pillantással” widgetet a kezdőképernyőn. Ez a widget, amely más Android telefonokon is elérhető, olyan fontos információkat jelenít meg a nap folyamán, mint például az időjárást és a közelgő találkozókat/eseményeket.

A Pixel vonal azonban néhány extra kategóriát is kap, amelyek a Nest ajtócsengővel, a csomagkézbesítéssel, az intelligens otthonral és az időzítővel/stopperrel kapcsolatosak.

Az ügyvezető azt mondta az XDA-Developers-nek , hogy a Nothing saját elképzelést használ a dolgokhoz, és hogy nem fogja összehasonlítani ezt a funkciót más meglévő termékekkel.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑