OnePlus telefonok A OnePlus csak Snapdragon lapkakészleteket használ majd

2023 augusztus 30

0

A OnePlus csak Snapdragon lapkakészleteket használ majd

A Digital Chat Station a Weibo-n kijelentette, hogy két kiemelkedő kínai okostelefon márka, a OnePlus és a Realme ezek után kizárólag Qualcomm Snapdragon lapkakészleteket épít be, jövőben megjelenő készülékeikbe.

A pletyka szerint a hamarosan megjelenő OnePlus 12, a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet fogja használni. A OnePlus 12R, és a Nord 4, vagy Nord 5 telefonokhoz, várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2, illetve a Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészleteket használják majd.

Qualcomm Snapdragon lapkakészletek: A OnePlus eszközök következő generációjának tápellátása

A OnePlus eddig is a Snapdragont használta a MediaTek lapkakészletekkel szemben. Például zászlóshajó okostelefonjai, a OnePlus 11 és az Ace 2 is Snapdragon processzort használ. Néhány nemrégiben megjelent mobiltelefon, például a Nord 3 és az Ace 2V, valamint a OnePlus debütáló táblagépe, a OnePlus Pad is, MediaTek lapkakészleteket tartalmazott.

A OnePlus 12, amely valószínűleg a Snapdragon 8 Gen 3 chipet tartalmazó telefon lesz, a pletykák szerint már idén novemberben megjelenik. A várható funkciók közé tartozik a 2K felbontású OLED kijelző, amely 120 Hz-es képfrissítési gyakorisággal rendelkezik. Tárhely tekintetében maximum 1 TB UFS 4.0 tárhelyre lehet számítani, é elég komoly kameraspecifikációkkal számolhatunk. Ezenkívül várható, hogy a telefon támogatja majd a gyors töltési kapacitást, mind vezetékes, mind vezeték nélküli formában.

Nemrég a OnePlus az Ace 2 Pro okostelefonnal bemutatta, a márka elkötelezettségét, a nagy teljesítményű eszközök iránt. A bejelentést követő 26 órán belül, elképesztő 150 000 darabos előrendelést regisztráltak, az értékesítés előtt. A vállalat stratégiájának célja, hogy megszilárdítsa vezető szerepét a prémium okostelefonok piacán. Ehhez használja majd az olyan erős lapkakészleteket, mint a Snapdragon 8 Gen 2 processzor.

Azonban aggodalmak merültek fel, a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet lehetséges költségnövekedésével kapcsolatban. A költségnövekedés, elsősorban, a TSMC 4 nm-es N4P folyamatára való áttérésnek köszönhető. Ez a lépés néhány gyártót, a MediaTek Dimensity termékcsaládja felé tolhat. Azonban a mobilpiac főbb szereplői, továbbra is a Snapdragont választhatják zászlóshajó telefonjaikba. Előnyben részesítve a teljesítményt, a költségekkel szemben.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑