Mobil hírek A Qualcomm első Wi-Fi 7 lapkakészlet megoldása

2022 jĂşnius 14

0

A Qualcomm első Wi-Fi 7 lapkakészlet megoldása

A Broadcom és a MediaTek mellett, a Qualcomm lesz az egyik első cég, amely Wi-Fi 7 rendszereket, más néven 802.11be-t kínál majd.

A Qualcomm bejelentette a harmadik generációs Networking Pro chip-sorozatát, az üzleti környezetben használt hálózati berendezésekhez. Olyat, amely kihasználja a Wi-Fi 7 szabvány előnyeit, és akár 33 Gbps hálózati sebességet kínál. A Wi-Fi Alliance már jelezte, hogy a Wi-Fi 7 technológia „legalább 30 gigabit/másodperc” maximális átviteli sebességet tud majd kínálni.

A Qualcomm első Wi-Fi 7 lapkakészlet megoldása

Qualcomm Wi-Fi 7

A Qualcomm bejelentette, hogy két három- és két négysávos chipet kínál, a Networking Pro Series platformokon. Ez a platform, minden típusú hálózati berendezést ki fog szolgálni. A routerektől a jelismétlőkig, mesh Wi-Fi megoldásokkal és hálózatokkal, a nagy nyilvános helyszínek és otthoni hálózatok számára.

A Qualcomm 1620-at, maximum 33 Gbps-re tervezték, négysávos működésben és 16 adatfolyammal. Az 1220-as platform 21 Gbps-es sávszélességű, háromsávos, 12 adatfolyamban.

A 820-as platform 16 Gbps-ot támogat, nyolc adatfolyamon (négysávos). A 620-as platform három sávot és hat adatfolyamot használ 10 Gbps sebességgel.

Qualcomm Networking Pro sorozat

Emellett ez a platform, a Wi-Fi 7 által ígért előnyöknek köszönhetően csatornánként több mint 500 felhasználó támogatásának lehetőségét is ígéri.

A Qualcomm 320 Hz-es Networking Pro Wi-Fi 7 csatornája, kétszeres teljesítménynövekedést kínál a Wi-Fi 6-hoz képest. Valamint, jelentősen javítja a késleltetést bizonyos területeken, mint például a játékok, a streaming vagy az XR alkalmazások. Még nagy hálózati sebesség használata mellett is, magas felbontású videokonferenciák, és nagy teljesítményű VR vagy AR játékok használatára lesz alkalmas. A teljes sorozat Wi-Fi csatlakozást tesz lehetővé, ráadásul a 2,4, 5 és 6 GHz-es spektrumig.

Forrás




Ugrás a tetejére ↑