Xiaomi telefonok Xiaomi 14 megjelenés

2023 oktĂłber 26

0

A Xiaomi 14 lesz az első telefon Snapdragon 8 Gen 3-al

A Xiaomi hamarosan megjelenő 14-es sorozata lesz az első olyan telefon, amely a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletét tartalmazza. Ez, komoly frissítést jelent, az elődjéhez képest. A Xiaomi elnöke, William Lu a Qualcomm Snapdragon Summit rendezvényén jelentette be, ezt a hírt, kiemelve a két vállalat közötti szoros együttműködést.

A Snapdragon 8 Gen 3, komoly fejlesztésekkel büszkélkedhet. Ilyen fejlesztések közé tartozik a hétmagos CPU, és a mesterséges intelligencia használatát is érintő fejlesztések. Kamera tekintetében pedig a Xiaomi 14, várhatóan egy erőmű lesz.

Szóval, azt már eddig is tudtuk, hogy a Xiaomi 14 sorozata ezen a héten debütál. De a cég elnöke, a Qualcomm Snapdragon Summit 2023-as rendezvényén, ledobott egy elég nagy bombát. A bejelentés szerint, ez lesz az első olyan mobiltelefon család, amelyet Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel szállítanak. Elődje, a Xiaomi 13 Snapdragon 8 Gen 2-t használt, így azt hihetnénk, hogy ez a lépés várható is volt.

Xiaomi 14 megjelenés

De mivel, az idei modellt korábban jelentették be mint a tavalyit, ezért úgy tűnt, hogy a Xiaomi 14 sorozatból kimarad a Qualcomm következő generációs chipje. Szerencsére a fejlesztés, még időben befejeződött.

Amikor kedden William Lu, a Xiaomi elnöke színpadra lépett Mauin, a nyilatkozatai alapján úgy tűnt, hogy az egyik vállalat szakmai tekintetben előzékenységet tanusít a másiknak azzal, hogy felpörgette az éves terveit. Elvégre a Qualcomm, nemrég jelentette be a legújabb termékét. A tömeg azonban hallhatóan zihált, amikor az ügyvezető új témához fordult.

„Most szeretnĂ©m megosztani veletek, hogy e hĂłnap 26-án – már csak egy nap van hátra – piacra dobjuk a Xiaomi 14-et – magyarázta Lu –, Ă©s ez a modell hivatalosan a Snapdragon 8 Gen 3-at használja.”

Miután szĂĽnetet tartott, hogy a közönsĂ©g összeszedje magát, Lu folytatta a dicsekedĂ©st azzal, hogy „a Xiaomi Ă©s a Qualcomm hosszĂş távĂş egyĂĽttműködĂ©st ápol, a Xiaomi 14 pedig a Qualcommmal valĂł egyĂĽttműködĂ©sĂĽnk demonstráciĂłja.” Hozzátette: „Ez az egyik elsĹ‘ alkalom, amikor egy Ăşj platform Ă©s egy Ăşj eszköz egyĂĽtt jelenik meg.”

A Snapdragon 8 Gen 3 meglehetősen komoly fejlesztéseket kapott, az elődjéhez képest. Így érthető, hogy Lu dicsekedni akart azzal, hogy legyőzi a versenytársakat a piacon. A fő számítási feladatokhoz a CPU hét magot tartalmaz. Ezek 2db ARM Cortex A520-as, 2.3GHz-es frekvenciával, 2 db ARM Cortex A720-as, 3.0GHz-es frekvenciával és 3db ARM Cortex A720-as amely 3.2GHz-es frekvencián pörög. A hét mag elé egy ARM Cortex X4-es mag került, amely 3.3GHz-es órajelfekveniával dolgozik.

Mesterséges intelligencia a telefonokban

A Qualcomm, a Snapdragon 8 Gen 3-mal a nyers számítási kapacitás növelésén túl, rengeteg erőforrást fektetett a mesterséges intelligencia fejlesztésébe. Azonban az gyártók dolga lesz az, hogy végrehajtják-e ezeket a frissítéseket. Egyelőre még nem világos, hogy a Xiaomi megtette-e. Mindazonáltal, a Qualcomm által bemutatott eszközök között szerepel, a világ leggyorsabb található képgenerátora, és egy Video Object Eraser funkció is. Ez, nagyon hasonlított a Google Magic Eraserjére.

Egy rövid bepillantást kaptunk magára a Xiaomi 14-re is. Lu feltartotta a színpadon, hogy mindenki láthassa. A részleteket a telefon hivatalos bejelentésekor, 26-án erősítik meg, de a szokásos kijelző- és akkumulátor-frissítések mellett, a csúcskategóriás Leica Summilux objektívekkel megtámogatott kameraélményre is számítunk. Ez a hét, nagyon izgalmas lehet, a Xiaomi rajongók számára.

A csengőhang letöltők szmára még nincsenek hírek arról, hogy milyen mobil csengőhangokat kapunk majd a Xiaomi 14-es sorozattal.

Az esemény videóját, itt tekinthetitek meg

Forrás
Ugrás a tetejére ↑