Mobil hĂ­rek Xiaomi Mi 8 Discovery Edition

2022 jĂşlius 26

0

A Xiaomi MI MIX 3 ÉS MI 8 támogatása megszűnt

Az út vége, az okostelefonok világában is elkerülhetetlen. Ahogy egy okostelefon elöregszik, a vállalatok már kevésbé érzik kötelességüknek a támogatást. A dolgok azonban sokat javultak az elmúlt években.

Az Android-korszak kezdetétől eltérően az Androidos telefont gyártó cégek, manapság többnyire eléggé hosszú szoftvertámogatást nyújtanak, az általuk gyártott mobiltelefonokhoz. Ellenkező esetben elveszíthetik az ügyfeleiket hiszen a vásárlók, inkább olyan gyártót választanak, amelyek megfelelő támogatást nyújtanak a mobiljaikhoz.

Sok gyártó kínál hosszú távú támogatást mind a hardver, mind a szoftver esetében. Elmondhatjuk, hogy a Xiaomi azon márkák közé tartozik, amelyek tisztességes munkát végeznek az okostelefonjaik szoftverében, és az értékesítés utáni támogatásában.

A cég számtalan Xiaomi okostelefonhoz, és Redmi eszközhöz biztosít frissítéseket. Ha nem sikerül újabb Android verziókat biztosítani, a régi eszközöket újabb MIUI-frissítésekkel frissíti.

Azonban még, a Xiaomi okostelefonok számára is elkerülhetetlen, a vég. A cég, mára teljesen beszünteti a Xiaomi Mi Mix 3 5G, Redmi 6 Pro, és más eszközök támogatását.

A cég hivatalosan is bejelentette, ezen eszközök támogatásának megszüntetését. Mint kiderült, a támogatás Július 1-én szűnt meg. Ez azt jelenti, hogy a cég a továbbiakban nem szállít cserealkatrészeket, ezeknek a kütyüknek a javításához. Ha a szervizből kifogynak az alkatrészek, akkor legfeljebb tisztítást, vagy hibakeresést tudnak ajánlani a felhasználónak.

A fenti modellek többsége egyébként, még 2018-ban jelent meg. Ezeknek a termékeknek a gyártása, leállt.

Ezekhez a Xiaomi eszközökhöz, sem lesz semmilyen támogatás:

Mi Max 3
Xiaomi Mi 8 Discovery Edition (átlátszó)
Mi 8 képernyő ujjlenyomata (átlátszó és nem átlátszó)
Xiaomi Mi Mix 3 (5G)
Mi Play
Redmi S2
Redmi 6 Pro

A cég azt állítja, hogy ezeknek a termékeknek a gyártása, leállt. Ennek eredményeként, a gyártó a továbbiakban nem szállít pótalkatrészeket, az értékesítés utáni szolgáltatásokhoz.

A karbantartási anyagok ellátására vonatkozó jogszabályok szerint is, túllépték a törvény által előírt időt. Ezért a Xiaomi vevőszolgálata már nem tud karbantartási és értékesítés utáni szolgáltatásokat nyújtani a tulajdonosok számára.

A felhasználók, továbbra is ignybevehetik ezen Xiaomi okostelefonok értékesítés utáni tesztelését, hibakeresését, tisztítását és karbantartását.

Érdemes megjegyezni, hogy a fenti 7 modell legtöbbje, 2018 körül került piacra.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑