Mobil hírek Vivo X80

2022 május 5

0

Amit a Vivo X80-ról tudnod kell

Reklám

Kínában bemutatták a Vivo X80-at és X80 Pro-t. A telefonok kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, és nagy teljesítményű kamerákat kaptak. Megerősítették a globális piacra dobást is, ami a következő hónapban történik majd meg.

A Vivo zászlóshajója az X-line, állítólag minden mobilhoz képest is a legjobb kamerákat kapta. Ez, a 2022-es új Vivo X80 telefonok esetében is megállja a helyét.

A cég Kínában már bemutatta az X80-at és az X80 Pro-t is. Még ebben az évben, a még erősebb X80 Pro+-t is bemutatják. Előtte azonban, a telefonok globális piacra kerülésére kell gondolni amelynek dátumát, idén májusra tűzték ki.

Mikor jelenik meg a Vivo X80?

Vivo X80

A Vivo először április 25-én mutatta be Kínában az X80 és X80 Pro modelleket. Mindkét telefon már előrendelhető, de április 29-től hivatalosan is forgalomba kerülnek.

Fontos, hogy a Vivo megerősítette, hogy a telefonok Május 8-án kikerülnek a nemzetközi piacra. Ekkor derül ki, hogy mely országok kapják meg a Vivo legújabb zászlóshajóit és az is, hogy mennyibe kerülnek majd, Kínán kívül.

A Vivo X70 sorozat eljutott Indiába, és más ázsiai piacokra is. De, soha nem került ki, a teljes európai piacra, bár a korábbi X60-as telefonok igen. Az is nagyon valószínűtlen, hogy az X80-as sorozat Észak-Amerikában egyáltalán megjelenik.

Van még egy telefon, amit figyelembe kell venni. A Vivo a telefonok kínai piacra dobását használta fel, hogy gyártó bejelentse a sorozat harmadik részét: az X80 Pro+-t.

Erre a modellre azonban még várni kell egy kicsit. A megjelenés, valamikor a harmadik negyedévben, azaz Júliusra, vagy Szeptemberre várható. A korábbi eredmények alapján elég valószínű, hogy ez a modell, kizárólag csak a Kínai piacra készült.

Kicsit meglepő, hogy ilyen hamar kiadják az X80-as sorozatot. Nem azért, mert nem illeszkedik a sorozat szokásos bevezetési ciklusához, hanem csak azért is, mert a vállalat Április elején Kínában, piacra dobta az X Fold, az X Note és Pad modelleket.

Mennyibe kerül a Vivo X80?

Jelenleg csak az X80 és X80 Pro kínai árai vannak meg.

X80: 3699 JPY, ami körülbelül 560 USD,
X80 Pro: 5499 JPY, ami körülbelül 840 USD

Valószínű, hogy a nemzetközi árak egy kicsit magasabbak lesznek.

Azt persze még nem tudjuk, hogy a Pro+ mennyibe fog kerülni. Van azonban egy @Shadow_Leaktől kiszivárgott információ aki azt jósolja, hogy az X80 Pro+ ára, 6499 jenről indul majd.

Az X80 Pro-ra vonatkozó jóslata meglehetősen közeli volt (5699 ¥), helyesen megtippelve az X70 sorozathoz viszonyított áremelkedést, ezért gyanítjuk, hogy a telefon ára itt is közel lesz a fentebbi jóslatokhoz.

Mi a Vivo X80 specifikációja?

Elvméletben. mindent tudunk az X80-ról és az X80 Pro-ról. A kiszivárgot híreknek köszönhetően egy kevés informálcióval azt is tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk a Pro+ esetén.

A Vivo X80 a legolcsóbb telefon a sorozatban, de nem lesz lassú.

Vivo X80

Három színben fog megjelenni. Fekete, narancs és zöld, bár ez inkább türkiznek tűnik. A felületek azonban nem csak a színben különböznek. A fekete modell hátulja üveg, a narancssárga vegán bőr, a zöld pedig kerámia felépítésű.

Az X80-at, a zászlóshajó MediaTek Dimensity 9000 lapkakészlet hajtja meg. 8, vagy 12 GB RAMot kap, és 128, 256 GB vagy 512 GB tárhely kerül bele.

A kijelző egy 6,78 hüvelykes, FHD+ OLED ívelt képernyő. 120 Hz-es frissítési gyakorisággal és 100%-os DCI-P3 színskála lefedettséggel rendelkezik.

Az áramellátást egy 4500 mAh-s akkumulátor biztosítja, 80 W-os vezetékes gyorstöltéssel. Sajnos, a vezeték nélküli töltést, egyáltalán nem támogatja.

Ami a kamerákat illeti, a hátoldalon három objektív található. Mindhárom kamera Zeiss T lencsebevonattal rendelkezik, amely csökkenti a tükröződést. Az elsődleges kamera a vadonatúj, 50 megapixeles Sony IMX866 RGBW 1/1,49 hüvelykes érzékelőt kapta, f/1,75-ös objektívvel és OIS-szel.

Ehhez a kamerához csatlakozik egy 2x-es zoom telefotó/portré kamera f/1,98 rekeszértékkel, amely a 12 megapixeles Sony IMX663 1/2 hüvelykes érzékelőt használja, és gimbal stílusú stabilizátort tartalmaz. Végül, van egy 12 megapixeles kamera, amely ultraszéles méretű Sony IMX663 érzékelővel és f/2.0 rekeszértékkel rendelkezik.

Ami az előlapot illeti, egy 32Mp-es 1/2,8 hüvelykes érzékelővel és f/2,5 objektívvel rendlekező szelfi kamerát kapunk.

A telefont Kínában, Android 12-vel szállítják, amely a Vivo OriginOS Ocean operációs rendszerét futtatja. Bár a nemzetközi kiadás, nagyobb valószínűséggel a vállalat FuntouchOS felületét fogja majd használni.

Vivo X80 Pro

Az X80 Pro nagyon hasonlít az X80-hoz, de néhány fontos fejlesztéssel.

A dizájn hasonló, ugyanazokkal a színekkel és megjelenéssel. Valójában az egyetlen különbség az, hogy a kameramodul egy kicsit nagyobb, hogy elférjen egy extra objektívben, a fő kameragyűrű alatt.

Van még egy változás a felépítésben. Bár ez nem látható, az X80 Pro IP68-as besorolással büszkélkedhet, ami a biztonságos víz- és porvédelemet jelenti.

Míg az X80 Pro-t a Dimensity 9000-el kaphatjuk meg, egy másik verzió is lesz, amely a Snapdragon 8 Gen 1-et kapja. Valószínűtlen, hogy mindkét verzió kikerül majd a nemzetközi piacra. Azt viszont várható, hogy a Snapdragon-os változatot kapjuk majd az egész világon.

A RAM és a tárhelyméretek hasonlóak: 8 GB vagy 12 GB RAM, valamint 256 GB vagy 512 GB tárhely áll rendelkezésünkre.

A kijelző mérete megegyezik az X80-al, 6,78 hüvelykes, de LTPO 2.0 AMOLED-re frissítették a kijelzőt. Ez azt jelenti, hogy az energiatakarékosság érdekében akár 1 Hz-re is le tudja csökkenteni a frissítési gyakoriságát. Emellett a QHD+ felbontása is magasabb.

Egy másik frissítést is tartalmaz. Míg az X80 esetében, kapunk egy kijelző alatti ujjlenyomat-érzékelőt, az X80 Pro ultrahangos szenzort kapott. Lényegesen nagyobb érzékelési területtel rendelkezik, így könnyebben eltalálható a képernyő megfelelő pontja, az ujjlenyomat regisztrálásához.

Az akkumulátor, egy kicsivel nagyobb. 4700 mAh, és bár a vezetékes töltés ugyanaz 80 W-on, 50 W-os vezeték nélküli töltést is kap, és a fordított töltés is támogatott.

A fényképezés az, amely valószínűleg a legnagyobb fejlesztéseket tartalmazza. A fő kamera teljesen más. Ez is 50 megapixeles, de az 1/1,3 hüvelykes Samsung ISOCELL GNV érzékelőt használja f/1,57-es rekeszértékkel, OIS-sel.

A 2-szeres zoom-os kamera ugyanaz, mint az X80 esetében, de valamivel szélesebb f/1,85-ös rekeszértékkel. Van azonban egy 5-szörös zoommal rendelkező periszkópos kamera is. Ez 8 megapixeles, optikailag stabilizált érzékelővel, f/3,4-es rekesznyílással rendelkezik.

Végül, az ultraszéles látószög is komoly frissítést kap. Egy 48 megapixeles Sony IMX598 szenzort, f/2.2 rekesznyílás mellett. A szelfi kamera azonban ugyanaz a 32 megapixeles kamera, f/2.5-ös rekeszértékkel.

Az X80-hoz hasonlóan a Pro, Android 12-es OriginOS Ocean operációs rendszerrel érkezik.

Vivo X80 Pro+

Az X80 Pro+ valószínűleg néhány kulcsfontosságú frissítést kínál a hagyományos Pro-hoz képest. Egyelőre, még nem tudjuk biztosan, hogy mit.

Míg a Pro+ esetében láttunk néhány kiszivárgott adatot a bevezetés előtt, ezek közül néhányról kiderült, hogy végül is a Pro kapja azokat.

A kamera, valószínűleg megkapja a frissítések nagy részét. Egy régebben kiszivárgott információ azt jósolta, hogy az 50 megapixeles Samsung GN1 érzékelőt fogja használni, még szélesebb f/1.3 rekeszértékkel. Hallottunk a 44 megapixeles szelfi kameráról is de ez, egyik jelenlegi X80-as készüléken sem látható.

A Pro+ esetében nem sok más olyan információval rendelkezünk, amely az X80 és az X80 Pro megjelenését követően hihetőnek tűnik. Úgy tűnik, hogy még egy kicsit várnunk kell, hogy többet hallhassunk a telefon frissítéseiről.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑