Mobil hírek Google Pixel háttérképek

2023 május 13

0

Az új Google Pixel háttérképek, miért a madarakról szólnak?

Google Pixel háttérképekAz új Google Pixel háttérképek témája, a madarak. Ha mobiltelefon háttérképről van szó, akkor a legtöbbször geometriai formák és színek, vagy ha szerencséd van, valamilyen tájkép vagy művészi fotó a háttérkép alapja. A Pixel telefonok esetében a Google tervezőcsapata, valami mást akart kipróbálni. Konkrétan olyasvalamit, ami „élő lencsén keresztül szemlélte a technológiát”. Ez pedig, arra késztette a csapatot, hogy összeállítson egy olyan háttérképkészletet, amely madarakra összpontosít.

A madaras Google Pixel háttérképek megtalálhatók, opcionálisan megtalálhatod a vállalat a Google Pixel 7 sorozatú telefonjain. Más mobilhátterek, a közelgő Pixel Fold, és Pixel Tablet készülékeken debütálhatnak majd.

Eunyoung Park művészeti igazgató és Bronwyn Jones, aki a Writing & Content Design for Android részlegen dolgozik, a közelmúltban közzétett egy cikket a a 9to5Google-n keresztül a Google design blogján, amelyben elmagyarázzák azt a döntést, hogy a legújabb Pixel telefonok mobilhátterek összeállítása során, miért a madarakra összpontosítanak.

A bejegyzés szerint részben azért választották ki mobilháttér témának a madarakat, mert egyszerre szépek, és inspirálóak.

Vonzott bennünket a madarak elevensége, pozitivitása és merészsége. Mert, ezek mind olyan tulajdonságok, amelyeket magához a Pixel márkához kötünk. A madarak is természetes fejlődésnek tűntek, az előző generációban bemutatott virágos tapétákhoz képest.

A háttérképek elkészítéséhez a csapat, 30 különböző madárfajt fényképezett le, több szakértő segítségével. A fotózáson, egy madárszakértő is készen állt, hogy etesse, és kommunikáljon velük, hogy biztosítsa, hogy a madarak jól érezzék magukat, a fotók készítése közben.

Ezt követően a Google csapata átnézte a fotókat. Engedélyezték a színeket, és tesztelték a hardververziókat. Majd végül ráálltak a háttérképgyűjteményre, amely Pixel készülékeken, valamint olyan helyeken lesz elérhető, mint a nyomtatott hirdetések és az óriásplakátok.

Google Pixel háttérképekA végeredmény 12 háttérképet tartalmaz, többek közt a királykeselyű, a varjú, a fekete hattyú és más madarak szárnyairól.

Park szerint a háttérképeket az új Pixel színváltozatokkal együtt hozták létre, hogy „nagyobb örömet szerezzenek a testreszabás és az önkifejezés terén”. Mindegyik háttérképet úgy tervezték, hogy a Pixel színválasztékának teljes spektrumában jól nézzen ki.

Ezek a Google Pixel háttérképek, még csak a kezdetet jelentik, Park szerint. „Mivel, a háttérkép annyira jól bemutatja az eszközt és a felhasználót is, szeretnénk, ha pozitív érzelmeket váltana ki. Sőt, a tulajdonosi és közösségi érzést is előmozdítaná. Sok új és izgalmas dolgot tervezünk, hogy minden kiadással jobbá tegyük Pixeled.”

Forrás, és további letölthető mobilháttérképek
Ugrás a tetejére ↑