Sony telefonok Az új Sony Xperia 10 VI megkapja a 21:9 arányú kijelzőt

2024 május 22

0

Az új Sony Xperia 10 VI megkapja a 21:9 arányú kijelzőt

Az Xperia 1 VI, ugyan elhagyta a 21:9-es kijelzőket, de az Xperia 10 VI itt van, hogy folytassa a magas és keskeny Sony telefonok trendjét. A legújabb középkategóriás Sony telefon az elődjéhez képest, hoz néhány kulcsfontosságú változást. Beleértve a nagyobb képességű Snapdragon 6 Gen 1 lapkakészletet, és 8 GB RAM-ot. Ezzel szemben, elhagyják a dedikált telefotó kamerát.

Az Xperia 10 VI-os, egy 6,1 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, amely FHD+ felbontással rendelkezik, és 60 Hz-es képfrissítési frekvenciára képes. A kijelzőnél, amely alatt egy 8 MP-es elülső kamera található, még mindig a Gorilla Glass Victus védelmet használják. A Sony azt állítja, hogy a hangszórók most hangosabbak és tisztább hangzást kínálnak. A telefon műanyag kerete és hátlapja 50%-ban újrahasznosított anyagokból készült.

Már említettük, hogy az Xperia 10 VI elvesztette, az elődnél dedikált 2x telefotó modult. Azonban az OIS-el ellátott, 48 MP-es elsődleges hátlapi kamerájának, pótolnia kell ezt a hiányosságot. 2x-es, az egy érzékelőbe épített zoomot kínál, amely akár 52 mm-es fókusztartományt is lefed. A lencse nagyobb fényerejű, mint az előző telefotó kamera lencséje volt. A készülék 4K videofelvételt is készíthet, és akár 30 kép/mp-es sebességgel. A hátoldalon található egy másik kamera is, amely egy 16 mm-es objektívnek megfelelő, 8 MP-es ultraszéles modul.

A készülék, már a dobozból kivéve is az Android 14-et indítja. A készülékhez három Android-verziófrissítést, és négy évig tartó biztonsági frissítéseket igért a gyártó. Az 5,000 mAh-ás akkumulátor 30 W-os teljesítménnyel tölthető. A készülék IP68-as besorolást kapott, és fejhallgató-csatlakozóval valamint microSD-kártyanyílással is rendelkezik.

Az Xperia 10 VI három színben kapható. A választható színek a fekete, fehér és a kék. A Xperia 10 VI-os várható árai 399€ az egyetlen 8/128GB-os felszereltségű készülékért, amely Június közepétől lesz elérhető.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑