Samsung telefonok Bemutatták a Samsung 200 megapixeles képérzékelőjét

2022 jĂşlius 4

0

Bemutatták a Samsung 200 megapixeles képérzékelőjét

A Samsung csütörtökön mutatta be a 200 megapixeles ISOCELL HP3 érzékelőt. A legújabb képérzékelő a tavalyi ISOCELL HP1 szenzort követi amely 9 hónappal ezelőtt jelent meg. 0,56 mikronos (μm) pixelmérettel rendelkezik és 200 millió pixelt tartalmaz, 1/1,4 optikai formátumban.

Technikailag, az első 200 MP-es kameraérzékelő az okostelefonokhoz, még ha valódi telefont még nem is láttunk vele. A gyártó ezzel, mintegy 20 százalékkal csökkentette a kameramodul felületét. Ez pedig, lehetővé teszi az okostelefon-gyártó cégek számára, hogy az új kameraszenzorral készült telefonjaikat, még karcsúbbá tegyék.

Az Ăşj Ă©rzĂ©kelĹ‘ támogatja a „4 az 1-hez binninget”. 1,12 ÎĽm kĂ©ppontot ad, az 50 MP-es fĂ©nykĂ©pekhez. Az ultrasötĂ©t fĂ©nykĂ©pekhez pedig támogatja, a 16-1 binninget is a hatalmas 2,24 ÎĽm-es kĂ©ppontokkal, a 12,5 MP-es fotĂłk kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez.

A HDR fotózás fejlesztése

ISOCELL HP3 érzékelő

ISOCELL HP3 érzékelő

Az ISOCELL HP3 érzékelő, Smart-ISO Pro mechanizmussal is rendelkezik. Ez a megoldás, segít az élénkebb HDR-képek készítésében. A továbbfejlesztett Smart-ISO Pro funkció, három ISO módot kínál, alacsony, özepes és magas ISO módokat.

Ezzel a megoldással egyesíti az információkat, a HDR képek minőségének, fokozása érdekében, az érzékelő dinamikatartományának kiszélesítéséhez.

Az ISOCELL HP3 4 billió színben (14 bites mélységben) képes megjeleníteni a képeket. 64-szer többet, mint az előd HP1, amely 68 milliárd volt.

A dél-koreai márka megerősítette, hogy az új ISOCELL HP3 érzékelő tömeggyártása még ebben az évben megkezdődik. 2019-ben mutatta be a világ első 108 megapixeles kameraérzékelőjét okostelefonokhoz.

A gyártó állítása szerint, ez az első mobilszenzor az iparág legkisebb, 0,56 mikronos pixeleivel. Az ISOCELL HP3, állítólag 12 százalékkal kisebb pixelmérettel rendelkezik, mint az előd 0,64 mikronos pixelei.

A Samsung, az ISOCELL HP3 érzékelővel kapcsolatban a Super-QPD autofókusz megoldásával is dicsekedett. Minden pixel rendelkezik, AF-képességgel /automatikus élességállítás/. Az érzékelőben, minden négyes csoport rendelkezik egy lencsével, amely segítségével felismeri a vízszintes, és függőleges irányú fáziskülönbségeket. Ez, jobb automatikus fókuszálást biztosít, a felhasználók számára. Az érzékelő képes váltani a Smart-ISO Pro és a lépcsős HDR között is.

Ezekkel a tulajdonságokkal, ez az érzékelő, 8K-s videókat tud készíteni 30 képkocka/mp sebességgel, és 4K videókat pedig 120 fps sebességgel, mindezt, minimális látómező veszteséggel.

Alkalmazott technológiák

A Samsung, az ISOCELL HP3 érzékelőbe csomagolta a Tetra2pixel technológiát iis. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy 1,12 mikronos pixelméretű, vagy 2,24 mikronos pixelméretű, 50 megapixeles érzékelőként, vagy 12,5 megapixeles pixeles érzékelőként működjön, a jobb fényképek készítéséhez, gyenge fényviszonyok között.

A Samsung megerősítette, hogy az ISOCELL HP3 érzékelőjének tömeggyártása, még ebben az évben megkezdődik.

Aaz új, 200 megapixeles szenzort, várhatóan 2023-ban fogják beépíteni, a Samsung Galaxy S23 Ultra-ba. A hírek szerint, a Motorola és a Xiaomi is tervezi, hogy az új 200 megapixeles kameraérzékelővel szerelt új okostelefonokat vezessen be a kínálatába. A hamarosan megjelenő Motorola Frontier, várhatóan 200 megapixeles Samsung ISOCELL HP1 érzékelőt tartalmaz majd, a Xiaomi pedig 2022 második felében mutatja be első 200 megapixeles kamerás telefonját.

Forrás 1
Forrás 2




Ugrás a tetejére ↑