Mobil hírek Google Drive beállítás androidon

2023 április 1

0

Biztonsági másolat a Google-fiók összes adatáról

Bár nem tűnik mobilos témának, de a biztonsági másolat készítése manapság, az egyik legfontosabb dolog. A legtöbb androidos mobiltelefon autómatikusan készít biztonsági másolatot a rajta tárolt adatokról. A készülékek használatához elengedhetetlen az, hogy a regisztrált google fiókunkkal összekapcsoljuk. Ennek köszönhetően a készülék operációs rendszere hozzáfér a google drive tárhelyünkhöz is, ahova aztán elkészíti ezt a másolatot.

A telefon elvesztése fájdalmas élmény, de nem kell vele együtt minden adatát elveszíteniünk, ha megtettük a megfelelő óvintézkedéseket.

A Google Drive régóta áldás az együttműködők, és a felhőfelhasználók számára, szerte a világon. Mindenféle Google-fiókadatot és -dokumentumot, táblázatokat, prezentációkat és egyebeket tárolhatunk rajta. Az összefüggő Google-ökoszisztéma segítségével, szinte bárhol elérheted ezeket az információkat telefonjodról vagy Chromebookodról. Ennek ellenére, néha egy kis karbantartást igényel.

Az Android modern okosságának köszönhetően, a telefon gondoskodik arról, hogy Google-fiókod adatainak nagy része, automatikusan mentésre kerüljön. De sok eszköz és platform támogatja a Google adatait, ezért fontos annak biztosítása, hogy minden operációs rendszer, eszköz, böngésző rendszeresen frissüljenek. Így ellenőrizheted, hogy a Google-fiókban található adataid el vannak mentve, és eszközök között szinkronizálva.

Győződj meg arról, hogy van még elegendő Drive-tárhelyed

Amikor először regisztrálsz a Google-fiókra, 15 GB ingyenes tárhelyet kapsz a Google-alkalmazások számára. Ez azt jelenti, hogy olyan 15 GB tárhelyet kapsz, amelyet ingyenesen használhatsz a Google Drive-ban, a Fotókban és a Gmailben együttesen. Ez elég lehet az alkalmi és könnyű használathoz. De a hosszútávú felhasználóknak, diákoknak és szakembereknek gyakran több tárhelyre van szükségük. Mivel, a Google Drive tartalmazza az összes Google-lal kapcsolatos fájlt és feltöltést is, bővítés nélkül gyorsan elfogyhat a tárhely.

A Google, számos bővítési lehetőséget kínál online tárhelyhez, a Google One-csomagokon keresztül. Ezek segítségével biztosíthatod, hogy a felhőben mindig legyen elegendő tárhelyed.

  1. 100 GB tárhely és megosztás havi 1,99 dollárért.
  2. 200 GB tárhely és megosztás havi 2,99 dollárért.
  3. 2 TB tárhely, megosztás, VPN és Workspace Premium havi 9,99 dollárért.
  4. Üzleti tervek, amelyek szükség szerint testreszabhatók több tárhely érdekében.

Készíts biztonsági másolatot a Google-fiókodról, az Android-eszközön

Android Biztonsági másolat beállítása 01 képValószínűleg, az Android-telefon a fő eszközöd az összes Google-adatodhoz. Így, ez a legjobb hely a kezdéshez. A modern Android telefonok, automatikusan készítenek egy biztonsági másolatot az adataidról. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy ez a mentés a te telefonodon is be van állítva, az alábbiak szerint ellenőrizheted a részleteket. Ezek a lépések egy POCO X3 NFC telefonról származnak, de a legtöbb készüléken működnek.

1.
A telefon menüjében lépj, a Beállítások > Google > Biztonsági másolat elemre.
A Biztonsági mentés a Google Drive-ra, alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Az alábbiakban a te Google-fiókod, valamint az eszköz neve, az utolsó teljes Google biztonsági mentés időpontjával és dátumával együtt.

2.
Telefontól függően, ezt az oldalt a Beállítások > Rendszer > Biztonsági másolat menüpontban érheted el.

3.
Android Biztonsági másolat beállítása 02 képEz a beállítási oldal egy ablak arra vonatkozóan, hogy mikor készült utoljára biztonsági másolat erről a telefonról a Google Drive-ra. A Google Fotók legutóbbi biztonsági másolatát is felsorolja. Ez a legtöbb olyan emberre vonatkozik, akik elsősorban egy eszközt használnak, és a Google-alkalmazások természete azt jelenti, hogy biztonsági másolatot készítenek és mentik az adataidat, amikor használod azokat.

4.
Android Biztonsági másolat beállĂ­tása 03 kĂ©pEzek a biztonsági mentĂ©sek általában automatikusan, a háttĂ©rben kĂ©szĂĽlnek. KĂĽlönösen akkor, ha fĹ‘kĂ©nt egy eszközt használsz folyamatosan. Ha azonban ritkán használod, vagy rendszeresen váltogatsz a telefonok között, akkor hetente nĂ©zz bele ezekbe a beállĂ­tásokba, Ă©s koppints a „MentĂ©s most” elemre. Ezzel biztosĂ­tod, a Google-fiĂłk legfrissebb adatainak biztonsági mentĂ©sĂ©t.

5.
Ezen az űrlapon teljes mértékben visszaállíthatod fiókod adatait egy másik telefonra, ha elveszíted vagy lecserélred a sajátod.

 

 

Töltsd le a Google-fiókod adatait, a Google Takeout segítségével

Android Biztonsági másolat beállításaVan egy másik módja annak, hogy a Google-fiók adatairól biztonsági másolatot készíts. Ez, sokkal inkább manuális művelet. Ennek ellenére létfontosságú módszer lehet, ha akkor is hozzá kell férned az adatokhoz, ha az internet nem elérhető, vagy ha adatvesztést akarsz megakadályozni.

A „Takeout” kifejezést nem találod meg a Drive-ban. De, az ingyenes letöltési eszközök továbbra is elérhetők mindenki számára, aki a google biztonsági mentés adatait szeretné, exportálni. Ha értékes adataid vannak a Drive-ban  érdemes exportálni azokat, egy helyi meghajtóra. Ezt, havonta frissítsd arra az esetre, ha a legrosszabb bekövetkezne. Például örökre kizárnád magad, a Google-fiókodból.

Az android biztonsági mentés lépései

1.
Keresd fel a Google Takeout oldalt a számítógépeden a Google Chrome böngészőben. Jelentkezz be a megfelelő Google-fiókba, és válaszd ki a felvenni kívánt adatokat. Ez az oldal megmutatja, hogy a Google hány szolgáltatást nyújt, és mennyi adatot nem szeretnél elveszíteni.

2.
Javasolt, hogy hagyj mindent kiválasztva, de végignézheted és kiválaszthatod a csak ténylegesen szükséges elemeket. A lehetőségek között szerepel a Google Névjegyek, a különböző Google-szolgáltatásokból származó információk, és más alkalmazésok által tárolt adatok. Ezután kattints a Következő lépés gombra az exportálási részletek, például a fájltípus, a gyakoriság és a célállomás létrehozásához. Kiválaszthatod, hogy küldjön-e neked letöltési linket e-mailben, vagy hozzáadja-e a Drive-hoz, a Dropboxhoz, a OneDrive-hoz vagy a Boxhoz.

3.
A legjobb, ha a Letöltés link e-mailben lehetőséget választod, mivel rákattinthatsz a neked küldött linkre, majd mentheted a teljes biztonsági másolatot a számítógépedre, vagy a külső merevlemezre. Ha a Hozzáadás a Drive-hoz lehetőséget választod , akkor egy teljes Google-fiókot ment el a Google Drive-ra, ami sok (valószínűleg túl sok) helyet foglal majd el a felhőalapú tárhelyből.

4.
Válaszd ki, hogy a rendszer egyszer, vagy 2 havonta exportálja-e az adatokat, 1 éven keresztül. Ezután válaszd ki a fájltípust, (az univerzális ZIP formátumot ajánljuk) és a maximális fájlméretet. Ha az exportálás nagyobb, mint a kiválasztott fájlméret, az exportálási folyamat automatikusan több fájlra osztja fel az adatokat.

Google Biztonsági másolat5.
Miután kiválasztottad a beállĂ­tásokat, az alábbi kĂ©pernyĹ‘ jelenik meg. Android-eszközödnek is kapnia kell egy Ă©rtesĂ­tĂ©st, a következĹ‘ szöveggel: „A Google-adatok archĂ­vumát kĂ©rtĂ©k”.

Ha e-mailben választottál letöltési linket, várd meg, amíg megérkezik a Gmail postafiókodba. Innen letöltheted és a gépedre is mentheted a fájlt.

Ez egy jó módja annak, hogy folyamatosan archiváld a Google-adataidatt.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑