Mobil hírek Hazsnált Mobiltelefon vásárlás

2022 május 12

0

Érdemes felújított telefont venni?

A felújított telefon általában, egy használt mobiltelefont jelent, amelyet hiba miatt visszaküldtek, és újraértékesítés céljából megjavították.

Azonban nem minden felújított mobiltelefon volt hibás. Egyes mobilszolgáltatók és kereskedők, a „felújított telefonokat” olyan készülékek közé sorolják, amelyeket azok az ügyfelek küldtek vissza, akik a szerződéskötést követő gondolkodási időn belül, meggondolták magukat.

A forgalomba hozatal előtt, minden felújított telefont alaposan ellenőriznek és tesztelnek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy teljesen működőképesek. Az eladók által végzett tesztek, jellemzően az akkumulátor feltöltését, valamint a gombok és kamerák működésének ellenőrzését foglalják magukban. Az eladó ellenőrzi a hangminőséget, és a képernyő érzékenységét valamint azt is, hogy a telefon hogyan csatlakozik a Wi-Fi-hez és a mobilhálózathoz.

Az adatvédelmi törvénynek megfelelően, az eladó biztonságosan töröl minden adatot a telefonon. Tehát, ezekről a telefonokról nem lehet visszaállítani, az előző felhasználó által rajtuk tárolt adatokat. Egyes felújított telefonok értékesítői a legújabb verziójára frissítik a telefon, operációs rendszerét is.

A felĂşjĂ­tott telefonok, gyakran olyan jĂłk, mint az Ăşjak…

A felújított telefonok gyakran olyan jók, mint az újak, de sokkal olcsóbbak! És mert egyre drágábbak a csúcskategóriás okostelefonok, hacsak nem vár különleges akciókra és promóciókra, számíthatunk rá, hogy hatalmas összeget kell fizetnünk, egy új zászlóshajó készülékért. Ez, még izgalmasabbá teszi a felújított mobiltelefonokat.

Van néhány tipp és trükk is, ami segíthet a jó döntés meghozatalában. Érdemes megnézni, a legjobb olcsó telefonok listáját is, ha valami újat szeretne. Még, a középkategóriás okostelefonok is elképesztően teljesítenek manapság, ezért érdemes megnézni az alábbi listát.

Mik azok a felĂşjĂ­tott telefonok?

A felújított telefonokat gyakran megbélyegzés kíséri. Az alacsonyabb árak azt jelezhetik, hogy valami nincs rendben a telefonnal. Előfordulhat, hogy „használt”, vagy „felújított”-ként is láthattad azokat. Vannak „nyitott dobozos” telefonok is. Ezek mind felcserélhető kifejezések, amelyek legtöbbször ugyanazt jelentik.

Ezek azt jelentik, hogy valaki korábban megvásárolta a telefont, és visszaküldte azt a kereskedőnek. Ezekkel a telefonokkal sokszor még a „javításuk” előtt sem volt semmi baj. Az ügyfél úgy döntött, hogy nem tetszik neki és él a jog szerint számára biztosított, vásárlástól való elállási lehetőséggel. A felújított telefonnak más esetekben hardveres, vagy gyártási hibája is lehetett. Ettől függetlenül a telefon javítható és „felújított” tételként újra eladható.

De mit jelent, a „gyártói felújított”?

A különbség a gyártó által felújított telefonokhoz képest az, hogy az „újszerű” állapothoz szükséges javításokat, az eredeti gyártó végezte el, egy harmadik fél helyett. Ezt általában a fogyasztók részesítik előnyben. A harmadik féltől /erre megbízott, szakosodott szerviz/ származó felújított telefonok azonban, továbbra is jó üzletet jelenthetnek.

A felújított telefonok alapvetően olyanok, mint az újak, de kedvezményesen juthatsz hozzájuk.

Ami a felújított telefonokat illeti, az új telefonokhoz képest, igazából nincs más különbség mint az a tény, hogy keveset használták, mielőtt hozzád kerültek. Valójában, még az sem biztos, hogy használták.

A felújított telefonnak úgy kell működnie, mintha gyári új lenne. Technikailag már nem „új” termék, így a „felújított” kifejezés ezt a különbséget jelzi. Ez az oka annak, hogy az ilyen telefon olyan nagyszerű választás lehet. Alapvetően olyanok, mint az újak, de tetemes kedvezménnyel kapod meg őket.

Mire ügyelj, felújított telefon vásárlásakor

Ha pénzt szeretnél megtakarítani, néhány fontos dolgot szem előtt kell tartanod. Gyakran több kutatást kell végezned, mintha új készüléket vásárolnál.

Ellenőrizni kell, a jótállást. Ha, a kívánt telefon valóban nem okoz problémát, az okostelefon gyártója vagy kereskedője garanciát is mellékel a vásárláshoz. Ha nem jár rá garancia, nagyobb az esély arra, hogy a dobozból kikerülve valami baj lesz vele. Ezért, a választás során alapvető, hogy a kiszemelt mobiltelefonra legyen garancia.

Próbálj meg vásárolni egyet attól a cégtől, amely eredetileg a telefont gyártotta. Sokszor a telefongyártóknak vannak olyan készülékei, amelyek teljesen rendben vannak. Az eredeti tulajdonos ismeretlen okból visszaadta őket, az visszakerült a gyárba, ahol ellenőrizték, esetleg elvégezték rajta a szükséges javítást, majd piacra kerül. Gyakran, felújított telefonként próbálják azokat újra eladni, a hivatalos webhelyükön. Valószínűleg, ez a legegyszerűbb módja annak, hogy pénzt takaríts meg.

A szerződésben, mindig el kell olvasnunk,  az apró betűs részt. Minden nagyobb vásárlás esetén meg kell tenni, de telefonvásárláskor feltétlenül szükséges. Tipikus piros zászló az „ahogy van” feliratú telefon. Ha elolvassuk az apró betűs részt, akkor akár olyan kitételt is figyelmen kívül hagyhatunk, amit elolvasva azonnal kiderülhet, hogy nem küldhetjük vissza a telefont, és nem kaphatunk visszatérítést, ha valami nem működik.

Hol vegyek, felĂşjĂ­tott mobiltelefont?

Rengeteg olyan hely van, ahol felújított mobilt vehetünk. Vannak köztük jól ismert kiskereskedők, vezeték nélküli szolgáltatók és okostelefon-gyártók, valamint olyan cégek, amelyek kizárólag felújított telefonokat árulnak.

A furbify.hu tesztelt, jóminőségű, használt mobiltelefonokat is értékesít. Minden készülékre 2 év garanciát, és 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállalnak.

Az Alza.hu, 4 eltérő típusú módon használt mobilt, értékesít. A telefon jellegétől függetlenül, minden használt mobiljukra 12 hónap garanciát vállalnak.

A Rendoshop, a honlapjukon található használt telefonokra szintén 12 hónap garanciát vállal.  A náluk vásárolt telefonokat ingyenesen, értékbiztosított csomagban szállítják ki, az ország egész területén.

 




Ugrás a tetejére ↑