Xiaomi telefonok Hamarosan érkezik a Xiaomi 200 MP-es kamerás okostelefonja

2022 jĂşlius 24

0

Hamarosan érkezik a Xiaomi 200 MP-es kamerás okostelefonja

A Motorola Edge 30 Ultra, vagy a „Motorola Frontier” már hónapok óta a pletykák élén jár. A készülék, a Motorola szuper zászlóshajójaként érkezik, a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletével, és egy 200 MP-es kamerával.

A gyártó cég, már nem kapja meg a „világ első Snapdragon 8+ Gen 1 okostelefonja” címet, mivel a Xiaomi a Xiaomi 12S sorozattal elérte azt. De, ez a telefon továbbra is megkapja, a világ első 200 MP-es kamerás okostelefonja címet. Azonban, hamarosan megjelenik a Xiaomi okostelefonja is 200 MP kamerával. A pletykák már tavaly óta erről szólnak és úgy tűnik, vgre tényleg megjelenik a készülék.

A Motorola, és a Xiaomi a Snapdragon 8 Gen 1 megjelenése óta küzd a technológia bemutatásáért. A Motorola volt az első ezzel a chippel, a Xiaomi pedig a második. Most, a Xiaomi volt az első a Xiaomi 12S sorozattal, de nem a Motorola lesz a második és még csak nem is a harmadik, mivel már több készüléket piacra dobtak.

A cég egyébként, kimondottan a 200 MP-es kamerára fókuszál, hiszen a Snapdragon 8+ Gen 1 már nem újdonság. A Digital Chat Station szerint a Xiaomi, még mindig egy 200 MP-es kamerával rendelkező okostelefon zászlóshajóján dolgozik. Ha úgy gondolod, hogy a cég kész a Xiaomi 12S sorozattal, gondold át újra. Tehát milyen lehet, a Xiaomi 200MP kamerás okostelefon?

A Xiaomi 200 MP-es kamerás okostelefonja, a Redmi K50 sorozat része lehet

A találgatások szerint, a Xiaomi 200 MP-es kamerás okostelefonja a hamarosan megjelenő Redmi K50S Pro, vagy akár a Xiaomi 12T Pro lehet. Érdemes megjegyezni, elképzelhető, hogy mindkét eszköz ugyanaz a hardware lehet. Az érzékelő vagy a Samsung ISOCELL HP1, vagy ISOCELL HP3 lesz. Mindkettő 200 MP felbontású. A nagy különbség azonban az optikai formátumban és a pixelméretben van. A HP1 1/1,22 hüvelykes és 0,64 µm, míg a HP3 1/1,4 és 0,56 µm.

A Motorola már használja a nagyobb HP1-et, amely támogatja a 4 az 1-ben pixel binninget, amely 50 MP-es felvételt eredményez. Igen, elértük azt az időt, amikor a pixel binning 50 MP-es képeket készít. A Xiaomi végül a HP1-et fogja használni, a 200 MP kamerás okostelefonjához.

Vannak más, értékelendő dolgok is. A cég, most kezdett együttműködést a Leicával. A Leica is együttműködhet a vállalattal, hogy fokozza ennek a kamerénak a képességeit, és módosítsa a hozzá tartozó szoftvert.

Egyelőre, csak a Xiaomi 200MP kamerás okostelefonra várhatunk. A cég azonban hajlamos szeptemberben piacra dobni új készülékeit, így talán nem kell olyan sokat várnunk.

Forrás




Ugrás a tetejére ↑