Sony telefonok Sony Xperia 1 III

2021 április 22

0

Hivatalosan is megjelent, a Sony Xperia 1 III Ă©s az Xperia 5 III

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III, várhatóan a nyár elején megvásárolható lesz.

A két telefon kapott két eltérő, 16 és 24 mm-es fókusztávolsággal rendelkező kamerát, valamint egy 70-105-ös teleobjektívet, amely kettős PD érzékelővel lett párosítva.

Ez a Dual PD sensor, egy a még 2013-ban, a CANON által kitalált technológia. Ennek a lényege, hogy a kameraszenzoron minden pixel, két egymástól független fényérzékelővel rendelkezik. Azok pedig, egyetlen mikrólencse alatt helyeznek el. Automatikus fókusz esetén, egymástól függetlenül, és lencse alakja miatt, egymástól kissé eltérően fogadják a fényt. Ezek működésének köszönhetően ez a technológia, rendkívüli módon képes felgyorsítani az automata fókuszálás idejét.

És bár, az elv meglehetősen egyszerű, rendkívül nehéz volt alkalmazni. Hiszen, még a fényképezőgépek érzékelőjének előállításához, nagyon nagy pontosság szükséges. Ezzel szemben, egy mobiltelefon kameraérzékelőjének mérete, a digitális fényképezőgép érzékelőjének csak töredéke.

A telefonokrĂłl:

Elég eltérő méretű telefonokat kaptunk, ezért elsőként az azonosságokat sorolom fel. Mindkét telefon, IP68/68-as minősítést kapott. Mindkét mobil Android 11-es operációs rendszert futtat és mindkét mobil, a Snapdragon 888 5G chipsetet kapta. Ennek megfelelően mindkét telefont ugyanaz a nyolcmagos Kyro 680-as processzor hajta, és ugyanaz az Adreno 660-as grafikus vezérlő felel a képi megjelenítésért.

Az hátlapi kamerák, mindkét esetben egy 12 MP-es széles látószögű, 24 mm-es fókusztávolságú, Dual Pixel érzékelős kamerából, egy 12 MP-es, 70-105 mm-es teleobjektívből állnak, amely támogatja a 4-szeres optikai zoom-ot. Harmadikként egy 12 MP-es, ultraszéles látószögű kamerát kapunk, amely 124 fokos látószöggel rendelkezik. A Sony Xperia 1 III estében, ezek mellé egy 0.3 MP-es TOF 3D mélységérzékelőt is kapunk.

Mindegyiknél ZEIS optikát, max 120 fps-ben pedig 4K felbontású videót kapunk. A szelfikamera 8 MP-es, és széles látószögű lencsét kapott, 24 mm-es fókusztávolsággal.

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III

A telefonok, gyakorlatilag ugyanazt a 4500 mAh-és akkumulátort kapják, amelyeket ugyanúgy 30 wattos gyorstöltéssel tölthetük fel.

Mindkét mobiltelefon oldalán ott az ujjlenyomat olvasó, kaptak USB Type-C 3.1-es szabványú portot, amely támogatja az USB On-The-Go-t és egyben video kiemetként is funkcionálnak.

A Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III az alábbi lényegesebb dolgokban térnek el, egymástól.

A Sony Xperia 1 III súlya 186 gramm, képernyő 120 Hz-es OLED kijelző, mérete 6.5 hüvelyk, míg a Xperia 5 III képernyője szintén 120 Hz-es OLED kijelző, de a képernyőmérete 6.18 hüvelyk, súlya pedig 168 gramm.

A Sony Xperia 1 III várható ára, a megjelenéskor 1100 euró, a Sony Xperia 5 III várható ára, 930 Euró lesz.

Forrás:
A két telfon specifikációjának összehasonlítása itt érhető el, táblázatszerűen: GSMArena




Ugrás a tetejére ↑