Mobil hírek Mobiltelefon USB port tisztítása

2022 jĂşlius 30

0

Hogyan tisztítsuk meg a telefon USB-portját

Tekintettel telefonjaink élettartamára, nem meglepő, hogy időnként szükség lehet az USB portok kitakarítására. Nem számít, milyen strapabíró az okostelefonod, vagy milyen masszív a telefon tokja, bizonyos mértékű szennyeződés és por mindíg felhalmozódik az USB-porton.

Valójában teljesen természetes dolog, hogy az USB port elkoszolódik a használat során. Különösen akkor, ha rendszeresen ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ha az USB-C port nem érintkezik, vagy kissé porosnak tűnik, a következőképpen tisztíthatod meg, biztonságosan.

Az USB port tisztás alapjai

A por és a törmelék megakadályozhatja a telefon USB-C portjának megfelelő működését. Egy doboz sűrített levegő a legbiztonságosabb módja a telefon USB-portjának tisztításának. Ne használj semmilyen folyadékot, a telefon USB-C port tisztításához.

Az USB-port tisztításának legjobb módja

A telefon USB-portja érzékeny, ezért tisztításkor gyengéd mozdulatokhoz van szükséged. A telefon USB-port tisztításának legbiztonságosabb módja, a sűrített levegő. A sűrített levegő fellazítja a port, és kifújja a szennyeződéseket anélkül, hogy bármit is be kellene helyezni a nyílásba.

A sűrített levegő használata eléggé magától értetődő. Helyezd a sűrített levegő fúvókáját kis távolságra az USB-porttól. Tartsd a dobozt függőleges helyzetben. Használj rövid fújáskat a por, és a törmelék fellazításához. Így egyszerűen kitisztíthatod az USB-portot, mert a sűrített levegő erősen fújja meg a területet és kisebb az esélye annak, hogy véletlenül folyadék kerüljön a portba.

A makacs szennyeződés eltávolítása

Ha az USB-portot még mindig leragadt szennyeződés blokkolja, akkor ideje egy kicsit mélyebbre ásni. Ebben a szakaszban meg kell említeni, hogy a tisztítóeszközök USB-portba helyezése kockázatos lehet. Ha rossz szögben gyakorolsz rá nyomást, akár el is törheted a csatlakozókat, vagy akár meg is hajlíthatod azokat. Ha, aggódsz a belső csatlakozók károsodása miatt, vidd el a telefont egy szakemberhez.

Ha, elég bátor vagy kipróbálni ezt a megodást, fogpiszkálóra vagy hasonló keskeny tárgyra lesz szükséged. Telefontisztító eszközöket is vásárolhatsz az interneten, de ha nincs kéznél, akkor a fogpiszkáló, is beválhat. Nem javasolt a biztosítótű vagy bármi fém használata. Soha ne dugj be semmit az USB-portba.

A kiválasztott eszközzel nagyon óvatosan kezdd el, a központi elektromos érintkező körüli munkát. Ne feledd, hogy a törmelék eltávolítása a cél, nem pedig beljebb tolni azt. Ezért, óvatosan próbálj meg egy kanalazó mozdulatot használni. Ez lehetővé teszi, a mélyebb szennyeződések eltávolítását. Ismét legyél óvatos. Ha ellenállásba ütközté, a nagyobb nyomás helyett változtasson a mozgáson. Végül fújd meg az USB-portot sűrített levegővel, hogy eltávolítsd a meglazult részecskéket.

Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy szennyeződés kerüljön az USB-C portba

A megelőzés messze a legjobb intézkedés. Ha poros környezetben dolgozol, vagy rendszeresen a zsebedben vagy a táskádban szállítod a telefonodat, akkor érdemes beruházni egy porvédő dugós készletre, vagy egy beépített portfedeles telefontokba. Ezek megakadályozzák, hogy szennyeződés kerüljön az USB-portba, és ezért nem kell majd olyan gyakran kitisztítani azt.

A porvédő dugók könnyen elveszhetnek. Különösen akkor, ha az USB-portot kell használni a töltéshez. Cserébe viszont olcsók, és több darabos csomagolásban kaphatók. Ha a telefon támogatja a vezeték nélküli töltést, érdemes megfontolni néhány nagyszerű vezeték nélküli töltőt. Ezek, kiegészítik a porvédő dugók használatát.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑