Huawei telefonok

2019 szeptember 23

0

Huawei Mate 30 Pro Ă©s Mate 30, Google alkalmazások nĂ©lkĂĽl…

Huawei Mate 30

Huawei Mate 30

A kimondottan fotózásra kihegyezett Mate 30 telefonokat azzal a Kirin 990 chippel szerelték, amely az első olyan chip amelybe integrálták az 5G modemet is.

Sokáig kérdés volt, hogy a Mate 30-asok Google alkalmazásokkal, vagy anélkül kerülnek-e a polcokra. De ma már tény, hogy a telefonok a Google alkalmazásai nélkül jelenetek meg.

Ahogy előző véleményemben is fejtegettem, sokan nem fognak hasra esni emiatt, hiszen számtalan olyan mobilos van, aki alapban letiltja az összes Google alkalmazást a telefonján. De olyanok is sokan vannak /köztük én is/ akik ha nem is mindet, de jónéhány előtelepített alkalmazást letiltanak a frissen vásárolt telefonon.

A gondot úgy hiszem, a laikusabb felhasználók jelentik majd a Huawei számára. Mert igaz, hogy már most megvan a megoldás a Google alkalmazások telepítésére, /IDE KATTINTVA elolvashatod, hogyan kell../ de a kevésbé hozzáértők számára még így, lépésről lépésre elmagyarázva is nehézkes lehet annak beállítása.

A közvélekedés szerint, ezek miatt a szoftveres problémák miatt, az eladásokkal nagyon durván meg kell majd küzdeniük, a kínai piacon kívül mindenhol. Lássuk be, ennek van is alapja.

Maga a hardver azonban, eléggé ütősre sikeredett.

A Huawei Mate 30 Pro, kapott egy f/1.8-as fényerejű, 40 MP-es elsődleges lencsét, ami normál objektívek esetén, erősen a profi kategóriát csapdosná.

A második hátlapi kamerája, egy 16 MP-es ultra nagy látószögű lencse, f/2.2-es fényerővel, ami szintén nagyon jó értéknek számít.

A harmadik kamerája pedig, egy 8 MP-es, 80 mm-esnek megfelelő, f/2,4-es fényerejű lencse, mindez 3D mélységérzékeléssel támogatva. Ezzel az összeállítással már gyenge látási viszonyok mellett is jó minőségű képeket lehet készíteni.

A teleobjektív nagyítását 3x-osra tudja növelni szoftveresen ami elvileg hozni fogja a többi zászlóshajójának színvonalát. Ebben segítségére lesz, egy optikai képstabilizátor szoftver, valamint egy mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizátor is.

Ha, az eddigiek számodra nem lennének eléggé lehengerlőek, akkor a videóminőségen már biztos lepottyantod az álladat.

A 40 MP-es kamerával nem csak a 60fps-es 4K videókészítés az ami komoly teljesítménynek számít, hanem az az ultralassított felvétel is, amivel akár 7680 képkockát csinálhatsz másodpercenként.

Bocs, de ezt megismétlem: 7680 képkocka másodpercenként. Elméleti szinten egy ilyen képrögzítési sebességnél, a kilőtt lövedéket és annak becsapódását is részletesen megtekinthetjük.

A Huawei Mate 30 Pro, 6,53 hüvelykes OLED Huawei Horizon kijelzővel rendelkezik, amelybe beépítettek egy 3D-s arcfelismerőt és egy kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót is.

Az Acoustic Display rendszernek köszönhetően a telefon hangzása az eddigiekhez képest, lényegesen jobbnak mondható.

Az akkumulátorok teljesítménye a Mate 30 esetén 4200mAh, a Mate 30 Pro estén pedig 4500mAh.

A telefonokon Android 10-es alap oprendszer, azon az EMUI10-es kezelőfelület található, ami igen sok szolgáltatást és lehetőséget biztosít a felhasználók számára.




Ugrás a tetejére ↑