Huawei telefonok Jön a Huawei Mate X2

2021 február 6

0

Jön a Huawei Mate X2

Reklám

Jön a Huawei Mate X2

A források egyáltalán nem említik a Huawei Mate X2 árát azt azonban igen, hogy a Google rendszere természetesen, ezen a telefonon sem lesz majd megtalálható.

A Huawei Mate X2 bemutatója Február 22-én lesz. Hivatalosan ekkor fogjuk megtudni többek közt azt, hogy mikor kerül forgalomba a telefon.

Persze, ha egy 8.01 hüvelykes képátlóval rendelkező telefont annak lehet nevezni. Mivel, még sokan emlékszünk arra, hogy ilyen méretű képernyővel nem is olyan régen, még tabletnek nevezett eszközöket árultak a boltokban.

Mindegy, mert a lényeg most nem ez, hanem többek közt az, hogy a telefon spéci kijelzővel rendelkezik. Hiszen a hatalmas mérete mellett, az is új, hogy a kijelzőt már nem egy vékonyka üvegréteg fedi, hanem egy spéci, polimidnek nevezett műanyag. Erre azért van szükség, mert a kijelző összecsukható és, hát tudjuk, hogy az üveg erre hogyan reagálna.

Mint, ahogy fentebb írtam a belső, összecsukható képernyő mérete 8.01 hüvelykes képátlóval rendelkezik. A felbontása pedig 2480 x 2222 pixel, emellett a képfrissítése 120Hz-es.

A Huawei Mate X2-nek viszont van mégegy kijelzője, ez pedig a külső kijelző. Ez egy 6,45 hüvelykes AMOLED kijelző és 2700×1160 pixeles felbontás mellett, 90 Hz-es képfrissítésre képes.

A 295 grammos telefon összehajtott állapotban még nem ismeretesek. Azonban a hírek szerint 161.8 x 145.8 x 8.2 mm a kihajtott mérete. Logikus lenne azt gondolni, hogy az összecsukott méret, ennek valahol a fele lehet, de majd a bemutató során meglátjuk.

A Mate X2 Kirin 9000 5G chipsetet kapott, emellett egy nyolcmagos Cortex A77-es processzor lapul. A videomegjelenítést egy Mali-G78 MP24-es GPU végzi.

Operációs rendszer, a megjelenéshez képest réginek számít hiszen, az Android 10-en alapuló EMUI 11-et elég régen adták ki. Mindenesetre várható, hogy a kiadás után szinte azonnal frissíthetik majd, a vásárlás után.  512 Gb háttértárral szerelik és 12 Gb RAM-ot kapott a telefon.

Fényképezésre az 50 MP-es széleslátószögű kamerával, a 16 Mp-es ultraszéles látószögű valamint, a 8 MP-es telefotó kamerával lehet majd.

A szelfikamera helyét egyelőre még nem ismerjük, de a kiszivárgott információk 16 MP-es kamerát említenek.

Érdekes, hogy mindössze 4.400 mAh-ás akkuról tudunk ami elég soványka egy ilyen kaliberű telefonhoz. Emellett sovány vigasz, hogy a gyorstöltés 66 watton történik majd.

Egyelőre egyetlen színben választható, ez pedig a kék.

A források egyáltalán nem említik a Huawei Mate X2 árát azt azonban igen, hogy a Google rendszere természetesen, ezen a telefonon sem lesz majd megtalálható.

 

Frissítés:
Huawei Mate X2 ára, egyes információk szerint 3,285.00 amerikai dollár lesz. Ezzel, a telefon hozza az előd szinvonalát, hiszen az X is egymillió körüli áron került forgalomba a megjelenése után.

Forrás:
gsmarena.com
Ugrás a tetejére ↑