Mobil hírek MediaTek is belép az autóiparba

2023 m√°jus 3

0

MediaTek is belép az autóiparba

Az elektronikai √≥ri√°sc√©gek √©s az aut√≥ipar k√∂z√∂tti hat√°rok, napr√≥l napra egyre jobban elmos√≥dnak. Az Apple-t a CarPlay-el, az Alphabet-et pedig az Android Automotive-val, √©s az Android Auto-val. Az Nvidia a legjobb ADAS chipeket k√≠n√°lja. Hatalmas sz√°m√ļ elektromos aut√≥ fut, Snapdragon chipekkel. A Xiaomi, kem√©nyen dolgozik elsŇĎ elektromos aut√≥j√°n, √©s most a Geely a Meizu tulajdonosa. A MediaTek is √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy nem marad ki ebbŇĎl a bulib√≥l, bejelentette a Dimensity Auto-t.

A Dimensity Auto, egy aut√≥ipari platform az intelligens j√°rmŇĪvek sz√°m√°ra. Ez a platform a MediaTek szak√©rtelm√©re √©p√≠t, az energiahat√©kony chipek ter√©n. Kiv√°l√≥ SoC-integr√°ci√≥val, √©s teljes√≠tm√©nnyel. A v√°llalat, t√∂bb √©ves tapasztalatot gyŇĪjt√∂tt √∂ssze a platformok k√∂z√∂tti technol√≥gia ter√©n. Az√©rt, hogy megalkoss√°k ezt az √ľgyes, minden-egyben megold√°st.

A MediaTek, a nyereséges autóipar felé halad, a Dimensity Auto segítségével

MediaTek is belép az autóiparba

A MediaTek csatlakozott az autóiparhoz.

A Dimensity Auto megold√°sa, t√∂bb fŇĎ √∂sszetevŇĎre oszlik. A Dimensity Auto Cockpit az infotainment√©rt felel, √©s a c√©g szerint a vil√°g leggyorsabb intelligens rendszere. Nagy teljes√≠tm√©nyŇĪ t√∂bbmagos AI processzort haszn√°l mind a m√©ly tanul√°shoz, mind a l√°t√°sfeldolgoz√°shoz.

A lapkak√©szlet a 3 nm-es technol√≥gi√°ra √©p√ľl. Nagy hat√©konys√°got, √©s alacsony energiafogyaszt√°st √≠g√©r. A MediaTek Auto Cockpit t√∂bb, HDR 8k k√©pernyŇĎt t√°mogat, 120 Hz-es friss√≠t√©si gyakoris√°ggal. Ez mellett a streaming, √©s a dek√≥dol√°s teljes csomagj√°t k√≠n√°lja.

A Dimensity Auto Connect viszont, a kapcsolatok √©letbentart√°s√°√©rt felelŇĎs. 5G NTN technol√≥gi√°val, √©s 5G RedCap technol√≥gi√°val √©rkezik. Ezek, jelentŇĎsen jav√≠tj√°k a teljes√≠tm√©nyt √ļtk√∂zben. A szolg√°ltat√≥ aggreg√°ci√≥ t√°mogatott, ami t√∂bb gigabites adatsebess√©get √©s megszak√≠t√°s n√©lk√ľli lefedetts√©get eredm√©nyez. A rendszer Wi-Fi 7 kapcsolattal rendelkezik, t√∂bb, egyidejŇĪ Bluetooth kapcsolatot t√°mogat, √©s term√©szetesen GNSS t√°mogat√°ssal is rendelkezik, a pontos f√∂ldrajzi helymeghat√°roz√°shoz.

A Dimensity Auto Drive, alapja az auton√≥m vezet√©snek. A MediaTek APU-j√°t haszn√°lja. √Ātfog√≥ √©s m√©retezhetŇĎ platformot k√≠n√°l, az ADAS sz√°m√°ra. A v√°llalat azt √°ll√≠tja, hogy ez az √ļj megold√°s a t√∂k√©letes gerincet k√©pez a rugalmas OLED-kijelzŇĎk, nagy k√©pernyŇĎk √©s t√∂bb kijelzŇĎs rendszerek sz√°m√°ra. Az integr√°lt megjelen√≠t√©si technol√≥gia t√°mogat√°s√°val egy√ľtt.

V√©g√ľl a Dimensity Auto Components az, amivel a MediaTek az aut√≥ipari partnereit biztos√≠tja, a naprak√©sz alkatr√©szekkel √©s a leg√ļjabb technol√≥gi√°val val√≥ folyamatos ell√°t√°sr√≥l. A MediaTek egyablakos √ľgyint√©z√©st k√≠n√°l az aut√≥ipari v√°llalatoknak. Ňźszint√©n sz√≥lva, egyed√ľl√°ll√≥ helyzetben van ahhoz, hogy kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ term√©keket sz√°ll√≠tson, meglehetŇĎsen versenyk√©pes √°ron.

A MediaTek a leg√ļjabb technol√≥giai v√°llalat, amely csatlakozott az aut√≥iparhoz.

Hab√°r nincs amb√≠ci√≥ja aut√≥gy√°rt√°sra, a technol√≥gi√°ja √©s term√©kei val√≥sz√≠n√ľleg gyorsan el fognak terjedni.

Megd√∂bbentŇĎ, hogy a v√°llalat viszonylag r√∂vid idŇĎ alatt a p√©nzt√°rcabar√°t mobiltelefonokb√≥l a leg√ļjabb ADAS rendszerek glob√°lis technol√≥giai √≥ri√°s√°v√°, √©s aut√≥ipari besz√°ll√≠t√≥j√°v√° fejlŇĎd√∂tt. Az aut√≥k val√≥ban gurul√≥ eszk√∂z√∂kk√© v√°lnak. A k√©rd√©s csak az, hogy ki lesz a k√∂vetkezŇĎ? L√°tjuk-e valaha, hogy a Nokia is aut√≥ba √©p√≠tett rendszereket k√≠n√°l? Vagy a Microsoft, √©s a ChatGPT is beker√ľl majd a j√°rmŇĪvekbe?

Forr√°s
Ugrás a tetejére ‚ÜĎ