Mobil hírek MediaTek is belép az autóiparba

2023 május 3

0

MediaTek is belép az autóiparba

Az elektronikai óriáscégek és az autóipar közötti határok, napról napra egyre jobban elmosódnak. Az Apple-t a CarPlay-el, az Alphabet-et pedig az Android Automotive-val, és az Android Auto-val. Az Nvidia a legjobb ADAS chipeket kínálja. Hatalmas számú elektromos autó fut, Snapdragon chipekkel. A Xiaomi, keményen dolgozik első elektromos autóján, és most a Geely a Meizu tulajdonosa. A MediaTek is úgy döntött, hogy nem marad ki ebből a buliból, bejelentette a Dimensity Auto-t.

A Dimensity Auto, egy autóipari platform az intelligens járművek számára. Ez a platform a MediaTek szakértelmére épít, az energiahatékony chipek terén. Kiváló SoC-integrációval, és teljesítménnyel. A vállalat, több éves tapasztalatot gyűjtött össze a platformok közötti technológia terén. Azért, hogy megalkossák ezt az ügyes, minden-egyben megoldást.

A MediaTek, a nyereséges autóipar felé halad, a Dimensity Auto segítségével

MediaTek is belép az autóiparba

A MediaTek csatlakozott az autóiparhoz.

A Dimensity Auto megoldása, több fő összetevőre oszlik. A Dimensity Auto Cockpit az infotainmentért felel, és a cég szerint a világ leggyorsabb intelligens rendszere. Nagy teljesítményű többmagos AI processzort használ mind a mély tanuláshoz, mind a látásfeldolgozáshoz.

A lapkakészlet a 3 nm-es technológiára épül. Nagy hatékonyságot, és alacsony energiafogyasztást ígér. A MediaTek Auto Cockpit több, HDR 8k képernyőt támogat, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal. Ez mellett a streaming, és a dekódolás teljes csomagját kínálja.

A Dimensity Auto Connect viszont, a kapcsolatok életbentartásáért felelős. 5G NTN technológiával, és 5G RedCap technológiával érkezik. Ezek, jelentősen javítják a teljesítményt útközben. A szolgáltató aggregáció támogatott, ami több gigabites adatsebességet és megszakítás nélküli lefedettséget eredményez. A rendszer Wi-Fi 7 kapcsolattal rendelkezik, több, egyidejű Bluetooth kapcsolatot támogat, és természetesen GNSS támogatással is rendelkezik, a pontos földrajzi helymeghatározáshoz.

A Dimensity Auto Drive, alapja az autonóm vezetésnek. A MediaTek APU-ját használja. Átfogó és méretezhető platformot kínál, az ADAS számára. A vállalat azt állítja, hogy ez az új megoldás a tökéletes gerincet képez a rugalmas OLED-kijelzők, nagy képernyők és több kijelzős rendszerek számára. Az integrált megjelenítési technológia támogatásával együtt.

Végül a Dimensity Auto Components az, amivel a MediaTek az autóipari partnereit biztosítja, a naprakész alkatrészekkel és a legújabb technológiával való folyamatos ellátásról. A MediaTek egyablakos ügyintézést kínál az autóipari vállalatoknak. Őszintén szólva, egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy kiváló minőségű termékeket szállítson, meglehetősen versenyképes áron.

A MediaTek a legújabb technológiai vállalat, amely csatlakozott az autóiparhoz.

Habár nincs ambíciója autógyártásra, a technológiája és termékei valószínüleg gyorsan el fognak terjedni.

Megdöbbentő, hogy a vállalat viszonylag rövid idő alatt a pénztárcabarát mobiltelefonokból a legújabb ADAS rendszerek globális technológiai óriásává, és autóipari beszállítójává fejlődött. Az autók valóban guruló eszközökké válnak. A kérdés csak az, hogy ki lesz a következő? Látjuk-e valaha, hogy a Nokia is autóba épített rendszereket kínál? Vagy a Microsoft, és a ChatGPT is bekerül majd a járművekbe?

Forrás




Ugrás a tetejére ↑