Mobil hírek Megjelent a OnePlus 180 fokban forgatható kamera szabadalma

2022 február 15

0

Megjelent a OnePlus 180 fokban forgatható kamera szabadalma

Egy szabadalom arra utal, hogy a OnePlus egy olyan kameramodulon dolgozik, amely 180 fokkal el tud forogni a saját tengelye körül.

OnePlus renderkép, 180 fokos kamerával

Ha Ön OnePlus rajongó, akkor tudja, hogy a kínai óriás számára nem ismeretlen, a koncepcióeszközök ötlete. Emlékszel a OnePlus One koncepció okostelefonra, amely a hátulján található speciális elektromágneses üvegpanelnek köszönhetően, láthatatlan kamerarendszerrel rendelkezett? A kínai óriás, a CES 2020-on mutatta be.

Most, egy szabadalom arra utal, hogy a gyártó egy olyan forgó kameramodulon dolgozik okostelefonokhoz, amely 180 fokkal el tud forogni a saját tengelye körül.

A „Camera module and electronic equipment” elnevezésű szabadalmat, 2020 végén nyújtotta be a gyártó, majd tavaly júniusban a Szellemi Tulajdon Világhivatala (WIPO) jóváhagyta és közzétette azt.

A szabadalom, amelyet eredetileg a holland LetsGoDigital kiadvány fedezett fel, egy hatalmas, kör alakú hátlapi kamerát ír le, amely 180 fokban forgatható.

Annak érdekében, hogy vizuálisan bemutassa, hogyan nézhet ki a 180 fokban elforgatható kamera egy OnePlus eszközön, Parvez Khan grafikus, a YouTube „Technizo Concept” néven ismert grafikusa, készített néhány kiváló minőségű renderképet.

Most, a forgó kamera működéséhez érve, a forgó rendszer több mágnesre támaszkodik, hogy a kameramodult a saját tengelye körül forgassa. Ez, számos új fotózási lehetőséget nyithat meg, az okostelefonos fotósok számára.

Például, a felhasználóknak nem kell a legőrültebb pozícióba kerülniük, hogy tökéletes szöget készítsenek a felvételhez. Képesek lesznek egyszerűen elforgatni a teljes kameramodult, a kívánt szög eléréséhez.

Ezenkívül, a szabadalmi dokumentáció szerint a OnePlus, speciális forgó rögzítési módot fejleszthet ki, az új hardverhez. Mindezt azért, hogy segítsen a videósoknak egyedi felvételeket készíteni, a kamerával. Más részletek azonban, egyelőre nem ismertek.

A OnePlus 11 Pro, tartalmazhat forgatható kamerát?

A gyártó az elmúlt időszakban, sok erőforrást összpontosított okostelefon-kameráinak fejlesztésére. Tavaly mutatta be a OnePlus 9 és 9 Pro különleges kameraalgoritmusait, amelyeket a Hasselbladdal közösen fejlesztettek ki.

A vállalat pedig, nemrégiben piacra dobta Kínában a OnePlus 10 Pro-t, ugyanazokkal a Hasselblad márkájú kamerákkal, és exkluzív kamerafunkciókkal.

Lehetséges tehát, hogy a kínai óriás 180 fokban elforgatható kamerát fejleszt, a következő generációs OnePlus 11 Pro okostelefonjához. Ha ez a helyzet, akkor a következő hónapokban többet fogunk megtudni erről a technológiáról.

Forrás:
Beboom




Ugrás a tetejére ↑