Mobil hírek Redmi A1

2022 szeptember 8

0

Megjelent a pénztárcabarát Redmi A1

Reklám

Szeptember 6-án mutatták be, a legolcsóbbk közé tartozó Redmi A1-et. Az eszköz megjelenésének elsődleges célja, hogy jó szolgáltatásokat kínáljon alacsony költségvetés mellett.  Ez a telefon, a “Redmi A sorozat” első indulója, ami többi készüléktől eltérően Pure Android rendszerrel érkezik. Talán ez a legfontosabb különbség a többi telefonhoz képest.

Redmi A1 specifikáció

Redmi A1

A képernyője 6,52 hüvelykes, HD+ TFT LCD.

A telefon képernyője 6,52 hüvelykes, HD+ TFT LCD. Kapott egy 5 MP-es előlapi kamerát, amely a képernyő felső szélének közepére került. A képfrissítési frekvencia 60 Hz.

Bár kevésnek tűnhet, de egyáltalán nem lenne logikus olyat elvárni, hogy egy alacsony költségvetésű okostelefon képernyője, magas képfrissítéssel rendelkezzen. Árához képest a Redmi A1, teljesen reális funkciókat kínál.

Az eszköz, két hátlapi kamerával rendelkezik. Fő objektív, 8MP-es felbontású, ami mellett egy 2 MP-es mélységérzékelő található. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAH, amelyet egy 10 W-os adapterrel tölthetünk fel.

A Redmi A1, a MediaTek Helio A22 lapkakészletét használja, amely 4x 2,0 GHz-es órajelű, Arm Cortex-A53 maggal rendelkezik. A grafikáért, egy PowerVR GE8320 felel.

A telefon, tökéletesen megfelelel az olyan jellegű napi használatra, amely nem igényel komoly grafikus és számítási teljesítményt. Az napi használat során történő olyan jellegű alapfeladatokat, mint a telefonhívások, és az üzenetküldés könnyedén végrehajtja.

De, ha komoly elvárásaid vannak fényképezés, vagy akár játék terén akkor ez a telefon, nem fog tetszeni. Ilyen esetben, érdemesebb másik telefont keresni, mert ez nem az a készülék, amit keresel.

A Redmi A1 az Android 12-re épülő “Pure Androidot” futtató készülék. A 3 különböző színben kapható modell 2GB/32GB tárhelyet kínál. A telefont elsőként Indiában mutatták be de később, a nemzetközi piacon is megjelenik.

A telefon ára Indiában, jelenleg 81 dollár, ami jól tükrözi, hogy mire számíthatunk.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑