Nokia telefonok Nokia telefonok a nehéziparnak

2023 oktĂłber 2

0

Nokia telefonok a nehéziparnak

A Nokia alkotott két új készüléket, az ipari okostelefonok piacára. Összefogott a német i.safe MOBILE GmbH céggel, és két új, robusztus mobiltelefont dobott piacra. Ezek a telefonok a Nokia HHRA501x és a Nokia IS540.1. Ezeket a telefonokat, főleg nehézipari környezetben történő felhasználásra szánják.

Ilyenek pl, például az olaj-, földgáz-, a bányászati ​​és vegyipari területek. Az ilyen ipari területek komoly kihívást jelentenek, az elektronikus eszközök számára. Ezért, nem elegendő ellátni azokat egy egyszerű por, és vízvédelemmel. Szigorú szabványokon és szigorú tartóssági teszteken estek át, a fejlesztések során.

A Nokia szerint a telefonok biztonságosan használhatók, a kiemelten robbanásveszélyes területeken. Ilyen például az ATEX Zone 1. Az 1. zóna veszélyességi területe olyan hely, ahol a normál üzem esetén is esetenként előfordulhat lég- vagy vagy gáznemű, esetleg gőz vagy köd formájában lévő gyúlékony anyagok keverékéből álló robbanásveszélyes közeg. Ezek tipikusan olyan folyamatterületek, ahol nagyobb valószínűséggel vannak jelen gázok.

A Nokia azt is közölte, hogy a telefonok támogatják az összes szükséges frekvenciasávot. A gyártó megszerezte, az összes szükséges tanúsítványt. Ez alkalmassá teszi őket, a nemzetközi vállalatok általi felhasználásra.

A fentiekből egyártelműen kiderül, hogy ezek a mobiltelefonok, nem valók mindenkinek. És az sem túl valószínű, hogy a boltokban csak úgy megveheted majd őket.

Az eddig ismert adatok:

Nokia HHRA501x

Nokia HHRA501x

A Nokia HHRA501x és a Nokia IS540.1 ipari okostelefonok olyan készülékek, amelyeknél a gyártó, kimondottan a strapabíróságra helyezte a hangsúlyt. Alap, hogy ezek a telefonok, IP68-as víz- és porvédelemmel rendelkeznek.

Természetesen megfelelnek, a MIL-STD-810H katonai szabványnak. Az érdekessége, hogy felismerik az ujjlenyomatokat még kesztyűben is. A telefonok kivehető elemekkel, és 16 tűs csatlakozóval rendelkeznek, a külső tartozékok csatlakoztatásához.

Mindkét mobiltelefon, nagyon szigorú teszteken esett át. A tesztek során előírás volt, hogy a telefonok megfeleljenek az olyan iparágak által előírt követelményeknek, mint a bányászat, az olaj- és gázipar, valamint a vegyipari felhasználás. Tehát elmondhatjuk, hogy a készülékek kiemelten veszélyes helyeken is biztonságosan használhatók.

A Nokia IS540.1 6 hüvelykes képernyővel rendelkezik Gorilla Glass 3 védelemmel, Qualcomm nyolcmagos QCM6490 processzorral rendelkezik, amelynek a teljesítménye közel áll a Snapdragon 778- hoz. A készülék rendelkezik 8/128 GB tárhellyel, egy 5 MP-es előlapi kamerával, 48 MP-es fő kamerával és 4400 mAh-s akkumulátorral.

A Nokia IS540.1 hasonlóságot mutat a Nokia 800 Tough-val, de némi fejlesztéssel és új logóval. A két új telefonról, egyelőre nem tudunk mást. Még, a tervezett áraik sem ismertek és azt sem tudjuk, hogy a telefonokban milyen Nokia csengőhangok lesznek elérhetők.

Melyek, az ipari okostelefonok előnyei?

1. A telefon dizájnja, kimondottan az ipari környezetre összpontosít.

Az ipari telefonok kialakítása ellenáll a zord, és ipari környezeteknek. Ezért támogatják az IP68 és MIL-810H minősítést. Ez azt jelenti, hogy ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, páratartalomnak és ütéseknek. Ez ideálissá teszi azokat a gyárakban, raktárakban és más ipari környezetben való használatra.

2. TartĂłsabb Ă©s megbĂ­zhatĂłbb.

Az ipari telefonok tartósabbak és megbízhatóbbak, így ideálisak ipari műveletekhez. Ezeknek a telefonoknak a kialakítása ellenáll a kopásnak is.

3. Könnyebben kezelhetők.

Az ipari telefonok használata egyszerűbb, és könnyebben kezelhetők még kesztyűben is. Ez, elsősorban a kijelzőnek, a keményebb és strapabíróbb billentyűknek, valamint a masszív kiegészítőknek köszönhető. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók a kesztyűk levétele nélkül is ugyanolyan pontosan és megbízhatóan használhatják a telefonokat, mint ahogy egy civil felhasználású készüléket hazsnálnak a mindennapokban. Ezzel, nem csak időt takaríthat meg a dolgozó, amivel növelheti a termelékenységet, hanem kényelmesebb, és egyszerűbb is a telefon használata.

4. A push-to-talk, a push-to-video és más, üzleti szempontból kritikus alkalmazások támogatása.

Az ipari telefonok támogatják a push-to-talk, push-to-video és más, üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat. A készülékek segítségével a dolgozók egyszerre több munkatársukkal beszélhetnek, vagy videót streamelhetnek. Ez, nagyban javíthatja a kommunikációt, és a munkatársak közötti együttműködést.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑