OnePlus telefonok oneplus 11 concept periszkópos teleobjektív nélkül

2023 május 18

0

OnePlus periszkópos teleobjektív pletyka

Reklám

A sokoldalú kamerakitöltés a zászlóshajó telefonok szabványa. Ritkán kapunk olyan csúcskategóriás készüléket, amelyen nincs legalább három hátsó kamera. Egy normál széleslátószögű objektív, egy ultraszéles látószögű, és egy teleobjektív, vagy egy makrokamera.

Az elmúlt években a gyártók, az úgynevezett periszkóp-teleobjektív kamerák felé fordultak, hogy megkerüljék a szokványos hátlapi kamerák által támasztott helyszűkét. Ezeknek ugyanis, el kell férniük a telefon vékony házában. Egy új jelentés szerint egy prominens kiállás hamarosan a pályára ugorhat.

Amint arról a 9to5Google beszámolt, a kínai Weibo közösségi médiaplatform Digital Chat Station pletykájára hivatkozva, a jövőbeni OnePlus telefon periszkópos teleobjektív kamerával fog rendelkezni. A hagyományos teleobjektívekkel ellentétben a periszkópos zoomobjektívek, egy sor prizmát és egy tükröt használnak, a távoli témák közelítésére. Ezzel a megoldással, nagyobb nagyítási szintet tesznek lehetővé. A Samsung Galaxy S23 Ultra 10-szeres telefotója például, periszkóp lencsét használ.

A Digital Chat Station nem határozza meg, hogy melyik közelgő OnePlus telefon jelentené a cég betörését, a periszkóp lencsék felé. A hónap elején azonban hallottuk, hogy a OnePlus egy összecsukható telefon bejelentését tervezheti ezen a nyáron.

Míg a legtöbb összecsukható telefon nem rendelkezik periszkópos teleobjektívvel, a Google Pixel Fold esetében megerősítették, hogy ötszörös periszkópos teleobjektívvel rendelkezik. Elképzelhető, hogy a OnePlus is követni fogja a példáját, a hamarosan megjelenő összecsukható objektívvel. Ellenkező esetben valószínűnek tűnik, hogy a frissítést a OnePlus következő, nem összecsukható zászlóshajójában fogjuk látni.

Míg a OnePlus anyavállalata, az Oppo kiadott periszkópos teleobjektívvel ellátott eszközöket, a OnePlus eddig nem. A cég legújabb zászlóshajója, a OnePlus 11, szabványos 2x teleobjektívet kapott.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑