Mobil hírek A POCO X3 NFC hivatalos az Android 12 frissítés

2022 augusztus 31

0

POCO X3 NFC hivatalos az Android 12 frissítés

Reklám

Az  Android 13-at pedig, egyelőre nem hivatalosan, de igérik.

POCO X3 NFC

120 Hz-es képfrissítés, a 33 W-os töltés és hatalmas akkumulátor

A POCO X3 NFC-t 2020-ban mutatták be, és tényleg hatalmas siker lett. Eladási rekordokat döntött meg, az akkor nagyon vonzó specifikációinak köszönhetően, amelyet az árkategóriában egyetlen más gyártótól sem lehetett megkapni. Ilyenek voltak pl. a 120 Hz-es képfrissítés, a 33 W-os töltés és a hatalmas akkumulátor.

A legtöbb ilyen funkció, nem számított átlagosnak, a 2020-as középkategóriás mobiltelefonok osztályában. Ez, azóta sokat változott, de az X3 NFC, amelynek köszönhetően elindult ez a trend, még mindig él, létezik és a felhasználók nem akarnak megválni tőle.

A Xiaomi, néhány hónappal később piacra dobott egy Pro változatot is, amelyet a Snapdragon 860-as lapkakészlettel szereltek. Bár a az X3 Pro erősebb hardverrel rendelkezett, ez a tipus kamera terén visszalépésnek számított. Ettől függetlenül a Pro változat megjelenése, eléggé elhomályosította az X3 NFC változat fényét. Ám a tipus, továbbra is a Xiaomi figyelmét élvezi amelynek köszönhetően a cég a közelmúltban, megkezdte a hivatalos Android 12-alapú MIUI 13 frissítés bevezetését, a készülékhez.

Az új Android-verzió, a naprakész MIUI-verzióval kombinálva további időt ad, ennek az okostelefonnak. Érdekesség, hogy a pletykák szerint a Xiaomi egyhamar nem is tervezi elengedni ezt a telefont.

Meglepő vagy sem de a cég, még az Android 13-at is tervezi kiadni ehhez az eszközhöz. Az Android 13 után viszont feltételezhető, hogy a POCO X3 NFC eléri az útja végét. Legalábbis a hivatalos lehetőségek mellett.

Nem hivatalos, de a pletykák szerint a POCO X3 NFC, az Android 13-at is megkapja.

Ha, a „nem hivatalos” kifejezésről van szó, arra gondounk, hogy a készülék, az egyedileg fejlesztett, úgynevezett custom rom-oknak köszönhetően, valószínűleg sokkal tovább életben marad, mint ahogy arra számítani lehet.

POCO X3 NFC

A cég, még az Android 13-at is tervezi kiadni ehhez az eszközhöz

Ahogy fentebb is említésre került, a POCO X3 NFC komoly sikert aratott, a felhasználók körében. Ennek köszönhetően, nagyon jól fogyott a globális piacokon és Indiában is, ahol nagyobb, 6000 mAh-s akkumulátort kapott, de kihagyva az NFC-t.

Ennek a sikernek köszönhetően az eszköz, több fejlesztő számára is célponttá vált, akik egyéni ROM-okkal és kernelekkel látták el az X+ NFC közösségét. Ha az egyedi ROM-közösségről van szó, a Xiaomi okostelefonok mindig az előnyben részesített választások közé tartoznak. Ezek között, a POCO X3 NFC az egyik legnépszerűbb eszköz. Ez a készülék volt az elsők között, amely Android 12 alapú egyéni ROM-okat kapott. És X3 az első olyan telefonok között van, amelyek egyedi Android 13 alapú ROM-ot kapnak.

Egy @lostark nevű fejlesztő közzétette az EvolutionX 7 Custom ROM összeállítását, amelynek köszönhetően POCO X3 NFC-re Android 13 kerülhet. Nyilvánvaló, hogy a ROM fejlesztése még az elején tart, emiatt valószínűleg találunk itt-ott hibákat. Ha úgy gondolod, hogy az Android 12 már elavult, szerencsét próbálhatsz az EvolutionX-szel.

Bár az EvolutionX rengeteg egyedi funkcióval rendelkezik, ez egy másik világ a MIUI-ról érkezők számára. A látvány a vanília Androidra hasonlít, ezért tartsd ezt szem előtt, mielőtt belevágnál a ROM cseréjébe. Mindenesetre, ha a MIUI halálra untat, és vanília Android szerű érzésekre vágysz, akkor ez egy jó megoldás lehet.

Műszaki összefoglaló

A POCO X3 NFC 6,67 hüvelykes Full HD+ LCD-képernyővel rendelkezik. A képernyő 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik. A kijelző közepén tallálható a 20 MP-es szelfikamera. A Quad-Camerás hátlapon egy 64 MP-es elsődleges kamera, egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera, egy 2 MP-es makróérzékelő és egy 2 MP-es mélységérzékelő található.

A készülék egy hatalmas, 5160 mAh-s akkumulátort kapott, amely 33 W-os töltéssel tölthető. Az egyéb extra dolgok közé tartozik az infraport, az NFC, a sztereó hangszórók, a Micro SD támogatás és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑