Mobil hírek Snapdragon 7s Gen 2

2023 szeptember 19

0

Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7s Gen 2-t

A Qualcomm a h√©tv√©g√©n kiadta a Snapdragon 7s Gen 2-t ‚Äď egy 4 nm-es feldolgoz√°si technol√≥gi√°ra √©p√ľlŇĎ lapkak√©szletet, amely olyan telefongy√°rt√≥k sz√°m√°ra jelent megold√°st, akik olyan platformot szeretn√©nek, amely a Gen 8 chipekn√©l csak j√≥val alacsonyabb k√∂lts√©gvet√©sbe f√©r bele.

A 7s CPU-ja kisebb teljes√≠tm√©nyŇĪ, mint b√°rmely m√°s Snapdragon 7 sorozat√ļ chip, az ISP sem olyan lenyŇĪg√∂zŇĎ, ami √∂sszess√©g√©ben valamivel alacsonyabb poz√≠ci√≥t jelez. Egyes pletyk√°k azt sugallt√°k, hogy a Snapdragon 7s Gen 2 a Redmi Note 13 sorozattal egy√ľtt √©rkezhet, amely a tervek szerint ebben a h√≥napban jelenik meg.

A n√©v tal√°n zavar√≥an hangzik, mert nem volt elsŇĎ gener√°ci√≥s 7-es vagy m√°sodik gener√°ci√≥s Snapdragon 7. Azt sem tudjuk, hogy az ‚Äěs‚ÄĚ mit jelent, de egy√©rtelmŇĪen a lecs√∂kkent specifik√°ci√≥k jelzŇĎje. A CPU n√©gy maggal rendelkezik 2,4 GHz-en a teljes√≠tm√©ny √©rdek√©ben, a m√°sik n√©gy pedig 1,95 GHz-en a hat√©konys√°g √©rdek√©ben.

Az Adreno GPU nincs meghat√°rozva, de a list√°n t√°mogatja az FHD+ felbont√°st 144 Hz-en. A FastConnect 6700 csatlakoz√°si platform egy l√©p√©st jelent a 6900-hoz k√©pest a Snapdragon 7+ Gen 2-ben, √©s ezzel a DL cs√ļcssebess√©ge mind√∂ssze 2,9 Gbps, m√≠g a Bluetooth t√°mogatotts√°ga 5,2-re korl√°toz√≥dik, ami tov√°bbra is t√°mogatja az alacsony energiafogyaszt√°s√ļ hangot.

A Spectra ISP t√°mogatja az egyetlen kamer√°val rendelkezŇĎ okostelefont ak√°r 200 MP-ig √©s a 4K vide√≥ r√∂gz√≠t√©s√©t 30 k√©pkocka/mp sebess√©ggel. A mem√≥ria LPDRR5 3200 MHz-en, m√≠g egy√©b funkci√≥k k√∂z√© tartozik az USB-C 3.1 √©s a Quick Charge 4+.

A Qualcomm hivatalosan nem adott ki egy idŇĎkeretet, amelyen bel√ľl az √ļj lapkak√©szlettel rendelkezŇĎ eszk√∂z√∂ket l√°tni fogjuk.

Forr√°s
Ugrás a tetejére ‚ÜĎ