Mobil hĂ­rek Snapdragon 7s Gen 2

2023 szeptember 19

0

Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7s Gen 2-t

A Qualcomm a hétvégén kiadta a Snapdragon 7s Gen 2-t – egy 4 nm-es feldolgozási technológiára épülő lapkakészletet, amely olyan telefongyártók számára jelent megoldást, akik olyan platformot szeretnének, amely a Gen 8 chipeknél csak jóval alacsonyabb költségvetésbe fér bele.

A 7s CPU-ja kisebb teljesítményű, mint bármely más Snapdragon 7 sorozatú chip, az ISP sem olyan lenyűgöző, ami összességében valamivel alacsonyabb pozíciót jelez. Egyes pletykák azt sugallták, hogy a Snapdragon 7s Gen 2 a Redmi Note 13 sorozattal együtt érkezhet, amely a tervek szerint ebben a hónapban jelenik meg.

A név talán zavaróan hangzik, mert nem volt első generációs 7-es vagy második generációs Snapdragon 7. Azt sem tudjuk, hogy az „s” mit jelent, de egyértelműen a lecsökkent specifikációk jelzője. A CPU négy maggal rendelkezik 2,4 GHz-en a teljesítmény érdekében, a másik négy pedig 1,95 GHz-en a hatékonyság érdekében.

Az Adreno GPU nincs meghatározva, de a listán támogatja az FHD+ felbontást 144 Hz-en. A FastConnect 6700 csatlakozási platform egy lépést jelent a 6900-hoz képest a Snapdragon 7+ Gen 2-ben, és ezzel a DL csúcssebessége mindössze 2,9 Gbps, míg a Bluetooth támogatottsága 5,2-re korlátozódik, ami továbbra is támogatja az alacsony energiafogyasztású hangot.

A Spectra ISP támogatja az egyetlen kamerával rendelkező okostelefont akár 200 MP-ig és a 4K videó rögzítését 30 képkocka/mp sebességgel. A memória LPDRR5 3200 MHz-en, míg egyéb funkciók közé tartozik az USB-C 3.1 és a Quick Charge 4+.

A Qualcomm hivatalosan nem adott ki egy időkeretet, amelyen belül az új lapkakészlettel rendelkező eszközöket látni fogjuk.

Forrás
Ugrás a tetejére ↑