Mobil hírek Wi-Fi hálózati jelszó megosztása Androidon

2022 február 18

0

Wi-Fi hálózati jelszó megosztása Androidon

Kétféleképpen oszthatod meg a Wi-Fi-hálózatot az Androidos eszközöddel. Mindkét lehetőség, néhány lépés kivételével nagyrészt ugyanaz. Kezdjük azzal, hogy QR-kód segítségével megosztjuk a hálózatot. Ezek a lépések, nagyjából minden Androidos telefonon azonosak.

A QR-kód használata

1. Ha meg szeretnéd osztani az otthoni Wi-Fi-hálózatod egy másik Android-eszközzel, először csatlakoznod kell a hálózathoz, (vagy legalább az adatokat el kell menteni, a telefonodra). Keresd meg a telefonodon, az internetbeállításokat.

Ha Android 12-es eszközön, a fentről lenyitható Gyorsbeállítások között, hosszan lenyomod az Internet opciót akkor közvetlenül eléred, de használhatod a Beállítások -> Hálózat és internet -> Internet lépéseket is a menüpont eléréséhez.

2. Válaszd ki a megosztani kívánt Wi-Fi hálózatot úgy, hogy megérinted azt, a megjelenő hálózatok listájában. Ha ez az, amelyhez jelenleg kapcsolódsz, akkor a lista tetején lesz.

3. A „HálĂłzati adatok” kĂ©pernyĹ‘n, lehetĹ‘sĂ©ged van a „Megosztás” lehetĹ‘sĂ©gre, a felette lĂ©vĹ‘ QR-kĂłd ikonjával. Érintsd meg ezt az ikont, akkor egy QR-kĂłd jelenik meg a kĂ©pernyĹ‘n a hálĂłzati jelszĂł pedig, közvetlenĂĽl alatta jelenik meg.

A telefon biztonsági beállításaitól függően előfordulhat, hogy mielőtt elérnéd a QR-kódot be kell olvasni az ujjlenyomatod azért, hogy igazold a személyazonosságodat.

Az Android 12 emellett lehetőséget ad a jelszó megosztására, a „Közeli megosztás” funkcióval is.

4. Most lépj át arra az eszközre, amellyel meg szeretnéd osztani a Wi-Fi hálózatot. Navigálj ugyanabba az Internet menübe, amely felsorolja az összes közeli Wi-Fi hálózatot, a fent leírtak szerint.

Alternatív megoldásként megnyithatod a QR-kód olvasót, amit szintén a fentről lehúzható gyorsmenüben találsz.

Ez az alkalmazás automatikusan észleli a QR-kódot, és ennek segítségével a telefonod, automatikusan csatlakozik, a veled megosztott a Wi-Fi hálózathoz.

5. Az elérhető hálózatok listájának alján, megjelenik a Hálózat hozzáadása opció . Ettől jobbra, egy másik QR-kód ikont fogsz látni.

Koppints erre.

6. Olvasd be a QR-kódot az első telefonon, és az okostelefonod elvégzi a többi munkát. Csatlakozik a hálózathoz, amíg az, a hálózat hatótávolságán belül van.

A Közeli megosztás használata

AlternatĂ­v megoldáskĂ©nt használhatod, a „Közeli megosztás” lehetĹ‘sĂ©get, amelyet az Android-eszközök akkor használhatnak, amikor egymás közelĂ©ben vannak.

1. Ehhez kövesd a fenti lépéseket a képernyőn, a megosztani kívánt Wi-Fi hálózat QR-kódjának lekéréséhez.

2. Ahelyett, hogy a másik eszköz QR-kĂłd olvasĂłjával beolvastatod ezt, Ă©rintsd meg a „Közeli eszközök opciĂłt közvetlenĂĽl alatta, Ă©s közvetlenĂĽl a Wi-Fi jelszĂł alatt. A telefon ezután elkezdi keresni azokat az eszközöket, amelyekkel a közelben megoszthatja a hálĂłzat jelszavát.

3. Mostantól azon a telefonon, amellyel meg szeretnéd osztani a Wi-Fi hálózatot, olyan értesítést kell kapnod, amely tájékoztat arról, hogy melyik közeli eszközzel oszthatod meg, a Wi-Fi kapcsolatot.

4. Érintsd meg ezt az üzenetet azon az okostelefonon, amelyről a hálózatot megosztod, válaszd ki az eszköz nevét, amikor az megjelenik a képernyő alján lévő ablakban.

5. VĂ©gĂĽl a hálĂłzathoz csatlakozni kĂ­vánt telefonon Ă©rintsd meg az „Elfogadás” opciĂłt. A kĂ©szĂĽlĂ©k ezután automatikusan csatlakozik a Wi-Fi hálĂłzathoz.

6. Ha az eszköz nem jelenik meg a Közeli megosztás ablakában, gyĹ‘zĹ‘dj meg arrĂłl, hogy a „Közeli megosztás” engedĂ©lyezve van a beállĂ­tásokban. Ezt a BeállĂ­tások -> Google -> Eszközök Ă©s megosztás -> Közeli megosztás menĂĽpontban Ă©rheted el .

Forrás:
androidpolice.com
Ugrás a tetejére ↑